خواص درماني گیاهان و میوه ها

13 ماده‌ی غذایی برای تنظیم قند خون دیابتی‌ها

men-health-tips-for-ramadan-300x300

1. سیب
اکثر متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند حتماً در رژیم غذایی یک فرد دیابتی سیب باشد زیرا این میوه کالری بسیار پایینی دارد و فیبرش که همان پکتین است بسیار بالا بوده و جلوی گرسنگی را می‌گیرد. به این دلیل به کاهش قند خون نیز بسیار کمک می‌کند.

2. جوhomemade-skin-mask-4
می‌توان جو را جایگزین برنج سفید کرد تا میزان قند خون بعد از صرف غذا حدود 70 درصد کاهش یابد و تا ساعت‌ها ثابت بماند. زیرا فیبرهای محلول جو، هضم را کند کرده و سبب جذب تدریجی قند می‌شوند. جوی دو سر نیز همین خاصیت را دارد به طوری که مصرف آن باعث می‌شود بین آنزیم‌های هضم‌کننده در معده و ترکیبات کربوهیدراتی غذا یک سد چسبناک به وجود بیاید. در نتیجه دستگاه گوارش مدت طولانی‌تری غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدریج وارد خون می‌شوند.
افرادی که رژیم مدیترانه‌ای دارند و روغن زیتون، میوه و سبزی‌ها، غلات و گوشت کم‌چرب می‌خورند کمتر به دیابت و ناراحتی‌های قلبی و عروقی دچار می‌شوند
3. گوشت گاو و مرغ2(1)
می‌توانید قسمت‌های کم چرب گوشت گاو را انتخاب کنید و یک‌چهارم بشقابتان را در هر وعده غذایی به آن اختصاص دهید. رساندن به اندازه پروتئین به بدن باعث می‌شود مدت طولانی‌تری سیر بمانید و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهیچه‌ای‌تان کاهش نیابد. در ضمن، مصرف پروتئین به افزایش متابولیسم بدن کمک می‌کند. گوشت سینه مرغ نیز در مقایسه با ران یا سایر قسمت‌ها چربی کمتری دارد و خوردن این گوشت نیز برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی روزانه به مبتلایان دیابت توصیه می‌شود.
میوه های قرمز رنگ

4. میوه‌های قرمز و بنفش64667_orig
انواع میوه‌های قرمز و بنفش مانند انگور قرمز، انار، آلو سیاه، آلبالو و گیلاس، کلم قرمز و چغندر حاوی ترکیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند.
محققان می‌گویند این رنگ‌دانه‌ها می‌توانند سبب کاهش قند خون شده و در عین حال محرک تولید انسولین در بدن باشند.

5. کلم بروکلیbroccoli-300x250
این سبزی غنی از کروم بوده که در طولانی مدت نقشی اساسی و مهم در تنظیم قند خون دارد. در ضمن این سبزی از منابع غنی ویتامین C است بنابراین عادت به مصرف آن به صورت خام و بخارپز شده به این بیماران توصیه می‌شود.

6. هویجmihanstar.com-pics-33
هویج، یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتن است که می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و قند خون را تنظیم کند.
می‌توان جو را جایگزین برنج سفید کرد تا میزان قند خون بعد از صرف غذا حدود 70 درصد کاهش یابد و تا ساعت‌ها ثابت بماند
در گذشته تصور بر آن بوده که هویج باید از برنامه غذایی دیابتی‌ها حذف شود در حالی که این روزها مصرف این سبزی می‌تواند آثار مفیدی را برای آن‌ها داشته باشد.

7. ماهی1451-300x201
یکی از دلایل مرگ‌ومیر بیماران دیابتی، ابتلا به ناراحتی‌های قلبی – عروقی است و مصرف یک یا دو بار ماهی در هفته می‌تواند این احتمال را حداقل 40 درصد کاهش دهد. از سوی دیگر، اسیدهای چرب موجود در این منبع پروتئینی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را که از جمله فاکتورهای اصلی ابتلا به ناراحتی‌های قلبی – عروقی است، پایین می‌آورد.
تخم کتان

8. دانه کتان09-40-50-444-610-300x168
دانه‌های کتان غنی از پروتئین، فیبر، چربی‌های خوب (از نوعی که در ماهی موجود هستند) و منیزیم است. یادتان باشد که این ترکیبات همگی قند خون را تنظیم کرده و به سلول‌ها در جذب انسولین کمک می‌کنند. بنابراین چه بهتر که آن را در برنامه غذایی روزانه‌تان بگنجانید.

9.شیر و ماستoriginal-dream-drink-a-cup-of-milk-everyday-time-2012-10-10-10-53-49-userid-1909-300x231
این‌ها مواد غذایی غنی از پروتئین و کلسیم هستند و می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند. از سوی دیگر این مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین می‌برند. پس روزانه یک لیوان شیر و یک لیوان ماست کم‌چرب میل کنید.

10.گردو141167_1fe8a1-300x300
گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و قند موجود در آن به آهستگی جذب می‌شود. می‌توانید روزانه دو عدد از این مغز را در وعده‌های غذایی‌تان در طول روز میل کنید.
یکی از دلایل مرگ‌ومیر بیماران دیابتی، ابتلا به ناراحتی‌های قلبی – عروقی است
و مصرف یک یا دو بار ماهی در هفته می‌تواند این احتمال را حداقل 40 درصد
کاهش دهد
11. روغن زیتون60
روغن زیتون طلای مایع نامیده می‌شود زیرا حاوی ترکیبات ضدالتهابی و قوی است که محققان آن را با آسپیرین مقایسه می‌کنند. افرادی که رژیم مدیترانه‌ای دارند و روغن زیتون، میوه و سبزی‌ها، غلات و گوشت کم‌چرب می‌خورند کمتر به دیابت و ناراحتی‌های قلبی و عروقی دچار می‌شوند. هر دوی این بیماری‌ها در پی التهاب در بدن به وجود می‌آیند. برخلاف کره، چربی خوب روغن زیتون سبب افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین نشده و حتی این مقاومت را کاهش می‌دهد.
کره بادام زميني

12. کره بادام زمینی2409_634903160771890628_l


تحقیقات به تازگی نشان داده‌اند، مصرف کره بادام زمینی می‌تواند اشتها را کم کرده و سبب سیری بیشتر فرد در مقایسه با زمانی شود که مواد قندی کم فیبر مصرف می‌کند.
در ضمن، کره بادام زمینی غنی از چربی‌های غیراشباعی است که می‌توانند قند خون را تنظیم کنند پس برای تنوع این خوراکی را در صبحانه‌تان بگنجانید.

13.نان سبوس‌دارc9b36217718a1a9791a8083795e7a589_XL
مصرف زیاد نان سفید نیز می‌تواند حساسیت بدن به انسولین را کاهش داده و سبب افزایش قندخون شود در صورتی که نان سبوس‌دار دقیقاً برعکس عمل می‌کند. به همین دلیل مصرف مرتب این ماده غذایی در رژیم افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.