) موم انداختن؛ دردناک اما موثر
برای موم انداختن باید صورت، موم داغ را روی پوست پخش کرده و روی آن نوار باریکی از جنس پارچه و یا سلفون کشیده و پس از سرد شدن موم و چسبیدن مو به موم با یک حرکت سریع نوار باریک را همراه با مو از روی پوست بکشند.
▪ مزایا: ارزان، سریع، در خانه قابل انجام است، چون موم انداختن سبب کنده شدن سلولهای مرده پوست نیز میشود بنابراین سبب لطافت و نرمی پوست نیز میگردد.
▪ معایب: کثیفکاری زیاد دارد، ممکن است سبب عفونت پوست شود و یا موها به طور یکدست و یکنواخت کنده نشوند، موهای کوتاهتر از دو میلیمتر را ممکن است، نکند.
▪ رشد مجدد مو: پس از سه تا شش هفته.
مومک انداختن به دو صورت است:
▪ روش گرم (hot): ابتدا موم را گرم کرده سپس لایه نازکی از آن را در جهت رویش مو قرار میدهند. هنگامی که موم سرد شد و موها به آن چسبید با پارچه و یا سلفونی که روی موم قرار داده شده، برخلاف جهت رویش مو کشیده و موها را از ریشه میکنند.
▪ روش سرد (cold): در این روش از موم سرد که از پیش روی نوارهای باریکی آغشته شدهاند، استفاده میشود.
و اما ۷ نکتهای که باید درباره این روش بدانید:
۱) پیش از استفاده موم باید در قسمت کوچکی از پوست تست حساسیت انجام گیرد.
۲) از این روش در افرادی که دیابت، واریس، خال و زگیل دارند نباید استفاده کرد.
۳) برای استفاده از این روش موها باید حداقل دو میلیمتر طول داشته باشند.
۴) صورتتان را پیش از موم انداختن با آب و صابون شسته و کاملا خشک کنید.
۵) هنگام کشیدن نوار موم، نوار را به سمت بالا نکشید آن را با زاویه ۴۰ درجه در حالی که با دست دیگر پوستتان را کشیدهاید، نوار را با یک حرکت سریع بکشید.
۶) ایجاد سرخی و التهاب خفیف پس از موم انداختن طبیعی است.
۷) ۱۲ ساعت پس از موم انداختن ناحیه مورد نظر را در معرض نور خورشید قرار ندهید.
۲) بند انداختن؛ دردناک
یک روش قدیمی است که آرایشگر یک سر نخ را با دندان گرفته و سر دیگر را با دست چپ میگیرد، سپس با دست راست خود قسمت میانه نخ را توسط انگشتان نشانه و میانی خود به صورت یک حلقه در آورده و به وسیله آن اقدام به کندن موهای زاید میکند.
▪ مزایا: ارزان، سریع، تمیز، درد کمتری نسبت به موچین دارد، برای ابرو و صورت مناسب است.
▪ معایب: میتواند دردناک باشد، سبب خارش و التهاب میشود، دارای عواض جانبی: سرخی و التهاب پوست، عفونت فولیکول مو و تغییر در رنگدانههای پوست میباشد.
▪ رویش مجدد مو: پس از سه تا هشت هفته.
۳) کرمهای موبر؛ ساده و بیدرد
برای برداشتن موهای صورت استفاده از موبر هم مفید است. مثلاً میتوانید از کرمهای موبر استفاده کنید. خوبی کرمهای موبر این است که مو را از ریشه درمیآورند. بدیشان هم این است که پوست را تحریک میکنند. برای اینکه مطمئن شوید پوستتان به این کرمها حساس نیست، میتوانید کمی از آن را به قسمت داخلی مچ دستتان بمالید و یک روز صبر کنید تا نتیجهاش را ببینید. اگر واکنش شدیدی مشاهده نکردید، میتوانید با خیال آسوده از آن کرم استفاده کنید.
۴) چسب سفیدکننده
چسب سفیدکننده را به پوستتان بچسبانید و بگذارید ۱۰ دقیقه در محل باقی بماند. سپس آن را در جهتی که روی بسته نشان داده شده، از پوستتان جدا کنید. البته این نوع چسبها هم ممکن است پوست شما را تحریک کنند.
۵) الکترولیز
این روش، گران تمام میشود و وقتگیر است. اگرچه به نظر میرسد الکترولیز، تنها روش رفع موهای زاید بهطور دایم است ولی فقط ۱۵ تا ۵۰ درصد، احتمال اثربخشی در هر جلسه درمان وجود دارد. ضمن اینکه هر از گاهی هم به عوارض ناخوشایندی نظیر زخمهای زشت و مقاوم به درمان منجر میشود. البته در بسیاری از مواقع الکترولیز، برای رفع دایمی موهای زاید موثر است. در این روش، از طریق یک سوزن، جریان برق مختصری به فولیکول مو وارد میشود. برای انجام این کار، مطمئن شوید که تکنسین مربوطه از تجربه و مهارت کافی برخوردار بوده و مجوز لازم را در اختیار دارد. دستگاههای الکترولیز خانگی و موچینهای الکترونیکی کارایی چندانی ندارند و زیاد توصیه نمیشوند. این هم یادتان باشد که انجام الکترولیز در سالنهای آرایشی، هیچوقت مورد تأیید کارشناسان بهداشت نبوده و نیست. آنها معتقدند که روشهای الکترولیز و لیزر، به دلیل تخصصی بودنشان، حتماً باید از سوی پزشکان مجرب یا لااقل افرادی با مدرک پیراپزشکی که دورههای مربوطه را گذرانده باشند، صورت بگیرد.
● ۱+۵ لیزر
حساب لیزر را باید از بقیه روشها جدا کرد چون جدیدترین و موثرترین روش حذف موهای زاید است. در این روش با استفاده از لیزر، فولیکول موهای زاید کاملاً تخریب میشود و امکان رشد موهای زاید در آن ناحیه خاص از بین میرود. این درمان در چند مرحله و طی چند هفته انجام میشود. نتیجه حاصل از این روش در اغلب مواقع، موفقیتآمیز و دایمی است. مشکل اصلی لیزر این است که هزینه زیادی به بیمار تحمیل میکند و فقط پزشکان مجوزدار قادر به انجام آن هستند.
دکتر گلرخثریا