توصیه های پزشکی

اگر از یبوست رنج میبرید با 5 روش خانگی می توانید درمان کنید !

یبوست یکی از آن شرایطی است که ممکن است بدون درمان نیز بهبود یابد اما برخی از اوقات اجابت مزاج برای افراد دشوار می شود و باید به فکر راه درمان بود. در این مقاله قصد داریم درمان های خانگی را معرفی کنیم که می توانند به فرد در تغییر عادت اجابت مزاج کمک کنند. همچنین تلاش می کنیم تغییرات لازم در سبک زندگی که به داشتن اجابت مزاج سالم و منظم منجر می شود را نیز بیان نماییم. اجابت مزاج برای هر فردی متفاوت است.

محدوده سالم برای داشتن اجابت مزاج معمولا از سه بار در هفته تا سه بار در روز متغیر خواهد بود. عوامل بسیاری بر روی این توانایی بدن تاثیر می گذارند. از جمله این عوامل می توان به رژیم غذایی، وجود بیماری یا تغییر در عادت های زندگی اشاره کرد. ملین دارویی است که باعث تحریک اجابت مزاج می شود. برخی از درمان های خانگی نیز وجود دارد که می توان به عنوان جایگزین از آن ها استفاده کرد. در ادامه تلاش می کنیم برخی از این گزینه ها را با هم مرور نماییم.

درمان های خانگی یبوست:
روش های طبیعی برای تحریک اجابت مزاج وجود دارد. فهرست زیر کارهایی است که می توان انجام داد، غذاها و نوشیدنی هایی است که می توان مصرف کرد و درمان های گیاهی است که می توان از آن ها کمک گرفت.

انجام تمرینات ورزشی:
انجام دادن تمرینات ورزشی می تواند عضلات موجود در قسمت پایینی دستگاه گوارش را تحریک کند. این بخش از روده تلاش می کند بدن را از شر مواد زائد خلاص سازد. انجام پیاده روی، آهسته دویدن یا انجام برخی از اشکال تمرینات ورزشی می تواند باعث تحریک اجابت مزاج شود.

آرام سازی و موقعیت بدنی:
نداشتن اجابت مزاج مناسب به هنگام نیاز، می تواند برای افراد استرس زا باشد. سعی کنید آرام باشید و برای اینکار زمان کافی اختصاص دهید. فشار آوردن یا تلاش برای ایجاد نیروی اضافی می تواند برای بدن مضر باشد. بالا بردن زانوها تا کفل می تواند فرآیند اجابت مزاج را ساده تر کند. پاها را بر روی بلوک قرار دهید یا زمانی اجابت مزاج داشته باشید که به راحتی بر روی سنگ توالت نشسته اید.

میوه کیوی:
میوه کیوی سرشار از فیبر است. مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۳ نشان می دهد آن هایی که از کیوی استفاده می کنند راحت تر می توانند اجابت مزاج داشته باشند. این موضوع بدین معنی است که این میوه یک ملین طبیعی است که امتحان کردنش بسیار ارزشمند خواهد بود.

قهوه:
برخی از مطالعات قدیمی نشان می دهد قهوه می تواند به افراد در اجابت مزاج کمک کند. مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۰۶ هم نشان می دهد زنانی که از قهوه استفاده می کنند کمتر از دیگران به یبوست مبتلا می شوند.

مطالعات اندکی در سال های اخیر در این حوزه انجام شده است هر چند مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۵ نشان می دهد قهوه بدون کافئین به کاهش زمان اجابت مزاج بعد از جراحی روده منجر می شود. هنوز معلوم نیست چرا قهوه چنین اثراتی بر روی بدن دارد اما نوشیدن یک فنجان قهوه می تواند به بهبود اجابت مزاج کمک کند.

روغن دانه کتان:
یکی از مطالعات موجود نشان می دهد روغن دانه کتان می تواند به عنوان درمانی برای یبوست عمل کند. افرادی که در این مطالعه شرکت کرده بودند ۴ میلی لیتر از این روغن را به صورت روزانه دریافت کردند. روغن دانه کتان را می توان به عنوان مکمل مصرف کرد و معمولا به شکل کپسول ارائه می شود.

زمانی که به اجابت مزاج نیاز داریم اما نمی توانیم این کار را به درستی انجام دهیم:

یبوست نام پزشکی برای شرایطی است که درآن اجابت مزاج به طور منظم انجام نمی شود یا اینکار برای افراد دشوار می گردد. سایر نشانه های این بیماری در برگیرنده احساس نفخ شکم، بیماری یا درد در ناحیه شکم است. یبوست همیشه علت واضح و مشخصی ندارد. این شرایط اغلب بدین خاطر رخ می دهد که فرد فیبر کافی مصرف نکرده، مایعات کافی ننوشیده یا ورزش کافی نکرده است.

استرس یا تغییر در برنامه عادی زندگی هم می تواند باعث یبوست شود. همچنین این شرایط ممکن است عارضه جانبی داروهای مصرفی باشد. مسافرت کردن می تواند بدین معنا باشد که فرد در زمان های مورد نیاز به دستشویی دسترسی ندارد. اگر می توانید عادت اجابت مزاج خود را در مسافرت نیز حفظ کنید. استرس و اضطراب در مورد اجابت مزاج خارج از منزل ممکن است فرد را از انجام صحیح این فرایند باز دارد. در این شرایط فرد باید آرام باشد، احساس آرامش داشته باشد و عجله نکند. همه این ها به بهبود شرایط کمک می کند.

نکاتی برای داشتن اجابت مزاج سالم:
رژیم غذایی که دربرگیرنده فیبر کافی است می تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند. دو نوع فیبر محلول در آب و نامحلول در آب وجود دارد که هر دوی آن ها باید در رژیم غذایی موجود باشد. منابع فیبر عبارتند از:

فیبر محلول:
میوه
جوی دوسر
موادی همچون عدس و حبوبات
فیبر نامحلول:
پاستا، نان و غلات صبحانه با سبوس
پوست میوه و سبزیجات همچون سیب زمینی یا سیب
برنج قهوه ای
غذاهایی همچون غذاهای سرخ شده، بستنی و غذاهای فرآوری شده حاوی فیبر زیادی نیستند. نوشیدن آب کافی به بدن کمک می کند مدفوع نرم تری داشته باشد. بزرگسالان به طور متوسط باید ۶ الی ۸ لیوان آب در روز بنوشند.

تلاش برای داشتن اجابت مزاج در یک زمان خاص در روز می تواند به حفظ عادت اجابت مزاج کمک کند. افراد باید به هنگام نیاز به دستشویی بروند و اینکار را به تاخیر نیندازند. تاخیر انداختن اجابت مزاج باعث می شود آب موجود در آن جذب شود و همین امر به تولید مدفوع سفت تر می انجامد که عبورش بسیار سخت است.

بدن برای هضم مواد غذایی به زمان نیاز دارد بنابراین فرد باید قبل از خوردن وعده غذایی به بدن اجازه دهد فرایند هضم و گوارش را به خوبی انجام دهد و برای دفع مدفوع آماده شود. خوردن وعده های غذایی در یک زمان منظم به بدن کمک می کند اجابت مزاج منظمی داشته باشد. استفاده منظم از دستشویی و آرام کردن این محیط تاثیر بسزایی در این فرایند دارد. وجود استرس می تواند اجابت مزاج را در زمان های مورد نیاز، دشوار سازد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر فردی شرایط زیر را داشته باشد به احتمال زیاد با یبوست روبروست:

کمتر از سه بار در هفته اجابت مزاج دارد
مدفوعش سفت یا خشک است
اجابت مزاج دشوار است زیرا مدفوع بزرگ تر از حد معمول است. یبوست اگر به صورت درمان نشده رها شود می تواند به عوارضی همچون هموروئید منجر شود.
اگر فرد تغییری در رژیم غذایی و سبک زندگی خود انجام داده باشد اما هنوز با یبوست دست و پنجه نرم می کند بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت نماید. استفاده از ملین می تواند یبوست را درمان کند. طیف وسیعی از ملین ها در دسترس افراد قرار دارد. پزشک می تواند مناسب ترین گزینه را برایتان تجویز کند. باید داروی تجویز شده به درستی و طبق دستور پزشک مصرف گردد. ملین ها اگر به درستی مصرف نشوند می توانند برای سلامتی بدن مضر باشند.

ان ها همچنین می توانند توانایی طبیعی روده برای حرکت دادن مدفوع را در صورت مصرف مداوم، کمتر کنند. نداشتن اجابت مزاج منظم می تواند نشانه ای از بیماری زمینه ای باشد. اگر نشانه های زیر را داشتید حتما با یک پزشک مشورت کنید:

خون در مدفوع
وجود نفخ طولانی مدت در شکم
احساس خستگی مکرر
کاهش وزن غیر قابل توضیح
نتیجه گیری:
نداشتن اجابت مزاج درست و منظم می تواند ناراحت کننده و نا امیدکننده باشد. با اینحال تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی می تواند به کاهش یبوست کمک کند و باعث اجابت مزاج منظم شود. پیاده روی، تمرینات ورزشی منظم و نوشیدن مایعات نیز به بهبود شرایط کمک می کند. اضافه کردن غذاهای پرفیبر همچون میوه ها و نان سبوس دار به رژیم غذایی نیز می تواند تفاوت زیادی ایجاد نماید.

برچسب

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.