یک متخصص تغذیه در خراسان جنوبی گفت: خوردن میوه به پیشگیری از سکته مغزی و قلبی کمک می کند.
زهرا اصغری خاطرنشان کرد: به، این میوه خوش عطر و طعم، دارای فواید بسیار است. طبع این میوه “معتدل و تر” است و بسته به مناطق رویش آن می تواند “سرد و تر” باشد.
وی افزود: این میوه دارای ویتامین های آ و ب بوده و دارای خواص سیب است و خوردن به در دوران حاملگی باعث زیبایی نوزاد می شود. همچنین مصرف به باعث تقویت قلب شده و به علت باز کردن رگ های کرونر قلب از سکته قلبی جلوگیری می کند.
اصغری ادامه داد: این میوه به جهت مزاجی قابض بوده و از این رو ترشح زیاد بزاق دهان را اعتدال می بخشد.
وی با بیان این که مصرف این میوه به صورت مربا نیز در درمان رماتیسم موثر است، افزود: روغن به، در درمان زخم معده، اثنی عشر و تورم کبدی تاثیر فراوان دارد و خوردنش در فصل آن، باعث طول عمر و بازگرداندن نیروی جوانی و شادابی به انسان می شود.
اصغری تصریح کرد: همچنین، دم کرده شکوفه به برای کسانی که خواب آشفته توام با کابوس دارند توصیه شده است و در بی خوابی ها نیز می توان از خیسانده برگ به با شکوفه نارنج استفاده کرد.
وی اظهار کرد: مصرف به ترش یک مسهل بسیار عالی است. کسانی که از ناراحتی افسردگی رنج می برند نباید در مصرف آن، کوتاهی کنند. علاوه بر آن، استفاده از این میوه در درمان کلسترول، تصلب شرایین و ترومبوز خونی موثر است.
این متخصص تغذیه گفت: دانه به نیز دارای فواید زیادی است و از آن، در درمان سرفه، تب، سوزش دهان، حرارت معده، ترک پوست، یبوست، قطره قطره آمدن ادرار و خونریزی های داخلی و خارجی به صورت خوراکی استفاده می شود” به این صورت که مقداری از «به دانه» را در یک استکان آب جوش ریخته و درب آن را می گذارند تا موسیلاژ (لعاب) آن در آب حل شود”.
اصغری یادآور شد: از خواص دیگر این میوه خوش طعم می توان به بالابردن فشار خون پایین، از بین رفتن برفک دهان، خونریزی لثه، آبریزش چشم، ریختن مژه و رفع ترشحات زنانگی اشاره کرد.
از خواص به بيشتر بدانيد :
خواص میوه به
برگهای آن پوشیده از كرك و صاف است. گلهای آن درشت، به رنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ میباشد. میوه رسیده زرد رنگ، گرد و یا بهشكل گلابی است و سطح آن پوشیده از كرك بوده، دارای طعمی مطبوع، شیرین و یا كمی ترش است.
خواص دارويی
1. از نظر طب قدیم ایران، به شیرین كمی گرم و تر و به ترش، سرد و خشك است.
2. به تقویتكننده قلب است.
3. ادرارآور است.
4. نرمكننده سینه است.
5. مقوی معده و دستگاه هاضمه است.
6. قابض است.
7. خونریزی را بند میآورد.
8 . به ترش، مسهل است.
۹. به ترش، برای تنگی نفس مفید است.
۱۰. به ترش، استفراغ را بند میآورد.
۱۱. اسهالهای ساده و اسهال خونی را درمان میكند.
۱۲. به، بهترین و مفیدترین میوه برای مسلولین است.
۱3. اثر مفید روی بواسیر دارد.
۱4. برای هضم غذا مفید است.
خواص به دانه
۱. لعاب بهدانه را روی زخمها و سوختگیها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود.
۲. ضد تب است.
۳. اسهال خونی و ساده را درمان میكند.
۴. برای درمان جراحات گلو مؤثر است.
۵. سرفه را برطرف میكند.
۶. برای درمان تورمهای داخلی بدن مفید است.
7. برای درمان خشكی زبان و دهان مفید است.
8. آفتابزدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان كنید.
9. برای التیام ترك پوست دست، لب و بدن، لعاب بهدانه را روی موضع بمالید.
خواص دمكرده گل و شكوفه به
۱. سردرد را برطرف میكند.
۲. مقوی معده است.
۳. سینه را صاف و تقویت میكند.
۴. سرفه كودكان را برطرف میسازد.
۵. برای درمان بیخوابی دمكرده گل را با آب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.
خواص روغن به
۱. برای برطرفكردن زنگزدن در گوش مفید است.
۲. سرگیجه را برطرف میكند.
۳. برای مداوای زخمهای دهان مفید است.
۴. خونریزی ریوی را درمان میكند.
۵. اسهال مزمن را برطرف میكند.
۶. دوست كبد است و ورم كبد را رفع میكند.
۷. زخم رودهها را درمان میكند.
خواص برگ و شاخههای به
۱. جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا میكند.
۲. زخمها را با جوشانده برگ به بشويید.
۳. قابض است.
۴. ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است.
طرز استفاده
شیره به: ۵۰ گرم به را خرد كرده با ۵۰ گرم عسل یا شكر مخلوط كنید و در یك لیتر آبجوش بریزید و آن را روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد.
جوشانده دانه به: ۳۰ گرم به دانه را در یك لیتر آبجوش ریخته، آنقدر بجوشانید تا بهصورت ژله درآید.
جوشانده برگ درخت به: ۳۰ گرم برگ درخت به را در یك لیتر آبجوش ریخته، مدت چند دقیقه بجوشانید.
دمكرده گل به: ۳۰ گرم گل به را در یك لیتر آبجوش ریخته، به مدت پنج دقیقه بگذارید تا دم بكشد.
لوسیون پوست به: این لوسیون برای ازبینبردن چینوچروكهای پوست از هر كرم دیگری مؤثرتر است.
روغن به: به را تكهتكه كرده و بپزید سپس آب آن را بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط كرده و آن قدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند، البته دقت كنید كه روغن نسوزد.
مضرات: خوردن به بهصورت خام خوب نیست و مضر میباشد، زیرا به خام، رگهای بدن را مسدود میكند و چون گرم است، برای كسانیكه گرممزاج هستند خوب نیست.
پیک پارسا (شماره 107)