چگونه ماندگاری میوه ها و سبزیجات را در یخچال افزایش دهیم ؟
حتمابرای شما هم پیش آمده است که علاوه بردقتی که در نگه داری میوه ها و سبزیجات انجام دادید خیلی زود پلاسیده یا فاسد شدند . در ادامه روش های افزایش ماندگاری میوه ها و سبزیجات پر مصرف را شرح خواهیم داد .
موز :
ساقه های میوه موزاز خود گاز اتلین نشر میدهند این گاز باعث رسیده شدن موز های اطراف و گاهی هم میوه های پیرامون آن ها می شود . برای جلوگیری از این قضیه از روش های زیر استفاده کنید :
روش اول :
موز ها را از یکدیگر جدا کنید و دور تک تک آن ها نایلون بپیچید . این ترفند برحسب دمای آشپزخانه تا یک هفته ، موز ها را از سیاه شدن حفظ می کند.
روش دوم :
سعی کنید در نگهداری موز همراه با سبزیجات و میوه هایی مانند خیار ، هویج ، بادمجان ، نخود فرنگی ، فلفل ، کدو ، سیب زمینی شیرین و هندوانه که زود می رسند ، خودداری کنید . در سبدی که مو های خود را قرار دادید میوه هایی که دیرتر از بقیه میرسند قرار دهید مانند آلو ، هلو ، گلابی .
خیار و گوجه :
بهترین روش نگهداری خیار در یخچال جلوگیری از تماس آن با رطوبت است .
به این منظور خیار را به مقدار های معینی تقسیم کنید وبا سلفون یا دستمال کاغذی های حوله ای بپوشانید تا از تماس آن ها با رطوبت جلوگیری کنید با این روش می توانید خیار را تا ۱۰روز درون یخچال تازه نگهدارید . برای نگهداریگوجه ابتدا اجازه دهید که بعد از شستشو به طور کامل خشک شوند سپسآن ها را در یخچال قرار دهید .
قارچ :
برای تازه نگه داشتن قارچ ها در یخچال ، استفاده از پاکت کاغذی بهترین راه است .
سیب و پرتقال :
میوه هایی مانند سیب هم از خود گاز اتلین منتشرمی کنند بهتر است سیب های رسیده را جدا از بقیه سیب ها نگه داری کنید تا از رسیدن و شل شدن سریع آن ها جلوگیری کنید . برای نگه داری طولانی مدت پرتقال ها بهتر است دور آن ها کاغذ بپیچید زیرا رطوبت باعث خراب شدن آن ها می شود .
لیمو ترش :
نگه داری بیمو ترش در کیسه های پلاستیکی که در آن ها کاملا بسته است ماندگاری آن ها را تا یک ماه افزایش میدهد .
کیوی :
کیوی ها در دمای اتاق پس از ۲ تا ۳ روز میرسند و پس ا آن میتوان آن ها را به مدت ۵ تا ۷ روز در یخچال نگه داری کرد برای نگهداری از کیوی ها نیز کیسه ی پلاستیکی راه مناسبی است .
گلابی :
میوه ی گلابی از درون شروع به رسیدن می کند . برای نگه داری گلابی به مدت طولانی بهتر است آن ها را فریز کنید .
خرمالو :
خرمالو در دمای اتاق ۵ تا ۱۰ روز ماندگاری دارد پس آن را می توانید به مدت یک هفته در یخچال سالم نگه دارید . ابتدا آن ها را در طرفی قرار دهید و روی آن ها را با کیسه ی پلاستیکی بپوشانید .
کاهو :
مناسب ترین روش نگه داری کاهو پیچیدن کاغذ یا روزنامه به دور آن است تا رطوبت آن ها را بگیرد و از خرابی آن ها جلوگیری کند . نگه داری کاهو به صورت خرد شده در یخچال باعث قهوه ای شدن برگ های آن ها می شود .
هویج :
برای نگهداری هویج ابتدا برگ های آن ها را کاملا جدا کنید
سپس آن ها را در یک ظرف آب بگذارید و در ظرف را با نایلون بپوشانید . هویج برای تازه ماندن نیاز به رطوبت دارد نگه داری آن در طبقات یخچال باعث خشک و چروکیده شدن آن می شود .