زیره گیاهی است علفی که ارتفاع آن به ۴۰ سانتیمتر میرسد. این گیاه انواع مختلفی شامل زیره سبز، سیاه و کوهی دارد.
میوه بیضی شکل این گیاه که بوی مطبوعی نیز دارد، به عنوان طعمدهنده غذاهای مختلف و انواع شیرینیها و نانها مورد استفاده قرار میگیرد. بعضیها آن را به صورت درسته یا پودر شده روی میوه یا پنیر ریخته و میل میکنند که البته این زیره معمولا از نوع سیاه است.
زیره سبز و سیاه هر دو طبیعتی خیلی گرم و خشک دارند. زیره سرشار از ویتامینهای B۱، B۲، B۳، B۹، C، E ، K و همچنین املاح معدنی مختلف مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و سدیم است.
● خواص درمانی
– زیره از هر نوعی که باشد، تقویتکننده و نیرودهنده بدن بوده و این خاصیت با مخلوطشدن با عسل افزایش مییابد.
– زیره در درمان اختلالات گوارشی، ضعف عملکرد دستگاه گوارش، نفخ، بلع، دلپیچهکودکان و ترشکردن معده مؤثر است. در واقع مصرف آن باعث تقویت معده میشود. درضمن زیره قابض هم است.
– زیره خاصیت ادرارآوری دارد و همچنین تعریق بدن را بیشتر میکند.
– مصرف زیره برای ازدیاد شیر بانوان شیرده و همچنین باز کردن قاعدگی زنان جوان مفید است.
– اگر از ضعف اعصاب در رنج هستید، زیره مصرف کنید. میگویند زیره خاصیت ضدتشنجی هم دارد.
– بعضیها توصیه میکنند برای برطرف کردن سکسکه زیره بخورید.
– بهرغم تمام خواصی که زیره دارد اما باید توجه داشته باشید که در مصرف آن زیادهروی نکنید زیرا رنگ رخسار را زرد میکند.