توصیه های پزشکی

با خوردن کیوی به جنگ سرما خوردگی بروید

با سرد شدن هوا بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌هایی
که منبع غنی ویتامین C هستند در دسترس ما قرار می‌گیرند، از انواع
مرکبات گرفته تا کلم‌های مختلف… و حتی کیوی

با خوردن کیوی به جنگ سرما خوردگی بروید

شما درباره خواص کیوی چه شنیده‌اید؟ به نظرتان این
میوه، منبع کدام یک از ویتامین‌ها و املاح است؟
ظاهر متفاوت کیوی همراه با طعم خاصش
آن را برای همه جالب توجه کرده است. اصلیت این میوه به کشور چین برمی‌گردد و مردم آن
دیار به این میوه “یانگ
تاوو” می‌گفته اند تا آنکه در
اوایل قرن بیستم تخم این میوه توسط مسافران نیوزلندی خریداری شد.
آنها این میوه را گوس‌بری نامیدند، اما در سال ۱۹۶۱ کیوی به عنوان یک
دسر گران‌قیمت وارد منوی رستوران‌های آمریکایی شد و مردم این کشور نام آن را
به کیوی تغییر داده و با این نام، کم کم به تمام دنیا معرفی شد

پُر از  ویتامین C

با سرد شدن هوا بسیاری از میوه‌ها و
سبزی‌هایی که منبع غنی ویتامین C هستند در دسترس ما قرار می‌گیرند، از انواع مرکبات
گرفته تا کلم‌های مختلف
و حتی کیوی. انگار خداوند می‌خواهد
با نعمات بی‌پایانش ما را از سرماخوردگی و بیماری عفونی محافظت کند.

کیوی یکی از منابع غنی ویتامین C است و می‌دانید که خوردن مواد غذایی غنی از این ویتامین،
ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد. مطالعات نشان داده‌اند
که هر یک عدد کیوی
متوسط، ۵۷ میلی‌گرم ویتامین C است. به این دلیل متخصصان تغذیه، این میوه را
منبع عالی این ویتامین معرفی می‌کنند.

همچنین ویتامین C یکی از
آنتی اکسیدان های قوی است. بررسی‌ها نشان داده اند افرادی که در برنامه غذایی
روزانه خود از انواع آنتی اکسیدان‌ها استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری‌های
قلبی عروقی ، سکته ی قلبی و انواع سرطان‌ها دچار می شوند و سیستم ایمنی بدن‌شان
هنگام مقابله با استرس‌، قوی‌تر عمل خواهد کرد.

یادتان باشد که هر چه کیوی‌ رسیده‌تر باشد، آنتی
اکسیدان بیشتری خواهد داشت و مغذی‌تر خواهد بود.

محافظ قلب و روده

علاوه بر ویتامین C، کیوی منبع مناسب فیبر غذایی نیز است، طوری که در هر یک
عدد آن، ۲/۵ گرم فیبر وجود دارد. بررسی‌ها نشان داده‌اند، رژیم‌هایی که فیبر
غذایی بالایی دارند، نمی‌گذارند سطح کلسترول خون به حد غیرمجاز و بیمارگونه
برسد و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی و حملات قلبی کم می‌شود.

فیبرها سطح قند خون را نیز در حد طبیعی
تنظیم می‌کنند. به این دلیل خوردن این میوه برای دیابتی‌ها، کسانی که
سابقه بیماری قلبی دارند و یا چربی خونشان بالاست، توصیه می‌شود.

همچنین، به دلیل متصل شدن فیبرها به ترکیبات سمی
در روده بزرگ و دفع سریع‌تر آنها، احتمال بروز سرطان روده به حداقل می‌رسد.

مفید برای آسم

همان‌طور که گفتیم این میوه سرشار از
ویتامین C است. دیده شده، دریافت این ماده مغذی در کاهش
علایم بیماری آسم بسیار موثر است.
در مطالعه‌ای روی ۱۸۷۳۷ کودک ساکن
مرکز و جنوب ایتالیا مشاهده شد، کودکانی که در هفته ۵ تا ۷
عدد کیوی می خوردند، دارای مشکلات تنفسی کمتری نسبت به کودکانی بودند که
فقط یک عدد از این میوه را می‌خوردند. آنها کمتر به سرفه خصوصا سرفه‌های
شبانه و مزمن دچار می شدند.

در خانه و آشپزخانه

این میوه را می‌توانید در دمای اتاق
البته به دور از نور آفتاب و گرما قرار دهید.

کیوی را در کنار سیب، گلابی و یا موز قرار
ندهید، زیرا از این میوه‌ها گازی متصاعد می‌شود که موجب رسیدن بیش از
اندازه کیوی‌ خواهد شد، اما در صورتی که کیوی نارس بود، می‌توانید آن را در
کاغذ به همراه میوه‌های یاد شده قرار داده تا فرایند رسیدن آن انجام شود.

مبتلایان به سنگ کلیه و صفرا، کیوی نخورند

علی رغم تمام فواید کیوی، باید بگویم
که این میوه اگزالات فراوانی دارد. اگزالات ماده ای است که وقتی وارد بدن میشود، به
کلسیم موجود در غذا متصل
شده و در اندام هایی مانند کلیه‌ها و
کیسه صفرا موجب تشکیل سنگ می‌شود. به
همین دلیل نباید حداقل ۲ تا ۳ ساعت
قبل و بعد از مصرف لبنیات و سایر منابع
غذایی کلسیم و حتی قرص‌های کلسیم
کیوی خورد، زیرا هم کلسیم جذب نمی‌شود و هم در افراد مستعد،
احتمال تشکیل سنگ بالا می‌رود

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.