خاصیت پیشگیری كننده از سرطان، مقابله با رادیكالهای آزاد، ایجاد شادابی و طراوت در پوست از مهمترین خواص میوه گردو است.
یوسف نقیایی کارشناس تغذیه ضمن بیان این مطلب، اظهار داشت: گردو در گروه آجیل دستهبندی میشود و معمولا هر یك قاشق سوپخوری گردو، 15 گرم وزن دارد كه خود یك واحد غذایی محسوب میشود، بنابراین روزانه مصرف یك تا دو واحد غذایی گردو توصیه میشود.
وی در مورد تركیبات غذایی این ماده غذایی خاطرنشان كرد: هر 100 گرم گردو دارای 18 گرم كربوهیدرات، 14 گرم پروتئین، 61 درصد چربی غیراشباع، 460 كیلوكالری انرژی، چهار گرم فیبرغذایی، 360 میلی گرم فسفر، 2.5 میلی گرم آهن، 500 میلی گرم پتاسیم و 20 میلی گرم ویتامین E است.
نقیایی با اشاره به كربوهیدرات موجود در مغز گردو افزود: كربوهیدرات موجود در گردو به صورت قند پیچیده است و قند خون را به سرعت افزایش نمیدهد.
این كارشناس تغذیه با بیان اینكه چربی مغز گردو از نوع اسید چرب غیر اشباع است، خاطرنشان كرد: اسیدهای چرب موجود در گردو از اسیدهای چرب مفید و مناسب گیاهی است كه میتواند در تنظیم كلسترول خون نقش داشته باشد. وی خاصیت پیشگیری كننده از سرطان، مقابله با رادیكالهای آزاد، ایجاد شادابی و طراوت در پوست را از مهمترین خواص این میوه برشمرد.
نقیایی عنوان كرد: گردو با دارا بودن 20 میلی گرم ویتامین E در هر صد گرم، نقش آنتی اكسیدانی بسیار قوی در بدن ایفا میكند.
این كارشناس تغذیه همچنین توصیه كرد: كودكان و نوجوانان در حال رشد گردو را جایگزین تنقلاتی نظیر چیپس و پفك كنند.