خمیر یوفکا یا فیلونوعی خمیر ترکی است که برای تهیه نان، پیش غذا و شیرینی جات می توان از آن استفاده کرد. خمیر یوفکا یا فیلو از آرد ذرت تهیه می شود و مايه خمير يا بیكينگ پودرندارد و لازم نيست كه پف كند. از خمیر یوفکا یا فیلو برای تهیه انواع پیراشکی، سمبوسه، شیرینی جات، باقلوا و بورقی ترکی می توان استفاده کرد.
وانیل خالص : نوک قاشق چای خوری
نمک : نوک قاشق چای خوری
ماست معمولی : 2 قاشق غذاخوری
یا شیر : 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع : 3 قاشق غذاخوری
آرد ذرت یا شیرینی پزی : آنقدر که خمیر به دست نچسبد .
طرز تهیه خمیر یوفکا یا فیلو :
– آرد را در کاسه ریخته و زرده تخم مرغ، وانیل، نمک، ماست یا شیر، روغن مایع را به آن اضافه کرده و مواد را باهم مخلوط می کنیم تا خمیری سفت و منسجم به دست آید .
– خمیر آماده را درون کیسه ی فریزر به مدت نیم ساعت در دمای آشپزخانه قرار می دهیم.
– قبل از پهن کردن خمیر، مقدار خیلی کمی آرد روی خمیر پاشیده چند ثانیه ورز مجدد می دهیم.
– روی سطح کار مقداری آرد پاشیده، خمیر را روی سطح کار قرار داده و با وردنه باریک خمیر را خیلی نازک پهن و باز می کنیم.
– چیزی که مهم است تردي و نازكي اين خميراست که در هنگام پخت در فر يا سرخ كردن ترد میشود. اين خمير در اصل روي ساج نيم پز مي شود و نوع اصلي آن به قدري نازك باز مي شود كه از اين سوي خمير آن طرفش پيداست.
– از خمیر یوفکا یا فیلو برای تهیه انواع پیراشکی، سمبوسه، شیرینی جات، باقلوا و بورقی ترکی می توان استفاده کرد.
– خمیر یوفکا یا فیلو آماده شده را در فریزر می توان نگه داشت.
– قبل از استفاده آن را از فریزر درآورده در یخچال قرارداده تا یخش باز شود.
نکته :– خمیری که از ماست تهیه می شود تردتر می شود.
– اگر خمیر را برای غذا می خواهید استفاده کنید به زرده تخم مرغ، فلفل قرمز (برای طعم) و پاپریکا (برای خوش رنگ کردن آن) اضافه نمائید.
– اگر به زرده ی تخم مرغ ها مقدار خیلی کمی رنگ زرد خوراکی اضافه کنید ، بعد از پخت خیلی خوش رنگ می شود.
– از آرد ذرت که به آن نشاسته ذرت هم می گویند، برای نازک کردن تمام خمیر هایی که می خواهیم بسیار نازک شوند استفاده می کنیم.