ترخون یکی از گیاهان معطر نسبتا پر استفاده می باشد که به عنوان سبزی نیز تولید و مصرف می گردد. ترخون بدلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از قدیم الایام به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه بوده است و سبب کاهش فشارخون هم می شود.
مواد لازم برای سالاد ترخون :
عدس | 250 گرم |
سیر (له شده) | 1 حبه |
ترخون (خرد شده) | 2 قاشق سوپخوری |
پنیر خامه ای | 4 قاشق سوپخوری |
خامه | 1 قاشق سوپخوری |
گوجه فرنگی (فیله و خرد شده) | 2 عدد |
زیتون سیاه (خرد شده) | 50 گرم |
جعفری (خرد شده) | 2 قاشق سوپخوری |
لیمو ترش بزرگ (آب گرفته شده) | 1 عدد |
سس خردل (یا دانه خردل) | 2 قاشق چایخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق سوپخوری |
روش پخت سالاد ترخون :
عدس را از 12 ساعت قبل خیس کنید. در طول این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. سپس با مقداری آب و نمک بپزید. بعد عدس را درون آبکشی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و روغن زیتون را درون آن بریزید و پس از اینکه داغ شد، سیر را به آن بیفزایید و حدود 20 تا 30 ثانیه حرارت دهید. (به طوری که سرخ نشود.)
پوست لیموترش را به همراه آب لیموترش، سس خردل، ترخون، پنیر خامه ای، خامه، نمک و فلفل سیاه درون تابه ای بریزید و به مدت 1 دقیقه حرارت دهید. بعد عدس را به آن بیفزایید و تابه را از روی حرارت بردارید.
گوجه فرنگی را به همراه زیتون سیاه به مواد بیفزایید.
سالاد را درون ظرفی بریزید و با جعفری خرد شده تزیین کرده و با نان سیر (یا تست) سرو کنید.
منبع : ماهنامه سرآشپز