روشهای سفید کردن دندان متعدد اند و به دو گروه عمده تقسیم میشوند: توسط خود شخص و در خانه اش یا نزد جراح دندانپزشک و در مطب دندان پزشکی. البته روش دوم بسیار کارآمد تر از روشهای دیگر است و احتمالاً طی تنها یک جلسه درمان، نتیجۀ دلخواه فوراً حاصل میشود.
دندانهای ما طبیعتاً سفید نیستند و با گذشت زمان رنگی میشوند!
دندانهای ما به طور طبیعی کمی رنگی اند، و مطابق با وراثت مان، کم و بیش زرد یا خاکستری هستند. این رنگ به دلیل وجود دانتین است که توسط مینای دندان به وجود میآید.
سایش و از بین رفتن مینای دندان با افزایش سن توجیه کنندۀ این است که چرا دندانهای ما به مرور زمان رنگی میشوند، اما مصرف برخی مواد غذایی (اسفناج، هویج، چغندر، …) و نوشیدنیها (قهوه، چای، مشروب قرمز…) نیز باعث رنگی شدن دندانها میشوند؛ دقیقاً مانند برخی آنتی بیوتیکها (تتراسایکلین) و بی شک دخانیات!
اغلب روشهای سفید کردن دندان بر پایۀ استفاده از پروکسید هیدروژن و آب اکسیژنه است. ما این روشها را به درمانهای خانگی و معالجات در دندان پزشکی تقسیم میکنیم.
روشهایی که امروزه در داروخانهها پیشنهاد یا ارائه میشوند، بسیار متنوع اند. به طور مثال، ممکن است روش استفاده از بانداژهای آغشته به ژل که باید روی دندان قرار بگیرد، پیشنهاد شود؛ یا استفاده از یک کف یا ژل به شکل قطره. طول مدت درمان بین 5 تا 30 دقیقه است که باید 1 تا 4 بار در روز (بسته به نوع محصول)، طی 7 تا 30 روز تکرار شود.
نه تنها داروهایی که دندان پزشکها مصرف میکنند، بسیار قویتر هستند بلکه روشهای کارشان هم بسیار اطمینان بخش و امن است.
در پایان باید یادآوری کرد که سفید کردن دندانها برای زنان باردار و افرادی که زیاد سیگار میکشند، خطرناک است و توصیه نمیشود.
دندان پزشکهایی که کار سفید کردن دندان را انجام میدهند بسیار کم هستند، زیرا این کار بسیار زمان بر است و مواد مورد نیازش نیز بسیار گران اند. بنابراین از آنها بخواهید و حتی پافشاری کنید که روش مورد استفاده شان را (چه با لامپ چه بدون لامپ) برای تان کاملاً تشریح کنند.