در سال های اخیر،با افزایش اطلاعات تغذیه ای مردم،از اینکه چه غذایی چه خاصیتی دارد و بهتر است کدام یک از آنها را در رﮊیم غذایی خود بگنجانند،مواد غذایی متنوع و جدیدی وارد سبک غذایی ایرانیان شده است.
افزودن جوانه گندم وبروکلی به سالاد،مصرف انبه و آناناس تازه در میان وعده ها،همه نشانگر این واقعیات هستند.امروزه از عصاره همه جوانه ها در صنعت تولید مواد آرایشی- بهداشتی استفاده فراوانی می شود و با قیمت های بسیار بالای در اختیار مصرف کننده قرار می گیرند،آن هم به این دلیل که این فرا ورده ها از مواد اولیه طبیعی بیشتری تشکیل شده اند.تا به حال،نام آلفا آلفا به گوشتان خورده است؟این نام،همان یونجه خودمان است که در زبان انگلیسی به این نام خوانده می شود.
جوانه آلفا آلفا از سوی متخصصین تغذیه بسیار ارزشمند تلقی می شود به همین دلیل،بسیاری ازدست اندر کاران ساخت محصولات بهداشتی-زیبایی از عصاره آن در فرمولاسیون بسیاری از کرم ها و ماسک های تقویتی-درمانی،استفاده می کنند.
مطالعات نشان داده اند که،مصرف ۱۰۰گرم جوانه یونجه تازه،میتواند تقریبا ۱۵درصد از نیاز روزانه یک خانم بالغ به آهن را تامین کند.
این جوانه نیز، مانند سایر جوانه ها، دارای مقدار پروتیین آهن،روی،کاروتن،فولات و ویتامین C است
که همه آنها در سلامت و زیبایی پوست (خصوصا لک و افتادگی پوست)نقش اساسی دارند.
متخصصین تغذیه معتقدند که ،جوانه یونجه در تنظیم اشتها،دفع مواد زاﺌد از راه ادرار و دفع سموم از بدن ،بسیار موثر است و با همین استدلال،به افرادی که برای سلامتی پوست و زیبایی شان،اهمیت فراوانی قاﺌلند،مصرف این سبزی،چه به صورت خوراکی وچه به صورت ماسک تقویتی،توصیه می شود.جوانه یونجه به دلیل ایزوفلاونوییدهای فراوانی که دارد، مانع از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن
می شود.
از آنجایی که،تجمع رادیکالهای آزاد در پوست،روند پیری را تسریع کرده و موجب تشکیل لک و چروک بر روی پوست می شود،وجود این آنتی اکسیدان ها ،ضروری به نظر میرسد.به طور کلی جوانه ها،خصوصا جوانه گندم ویونجه سرشار از ویتامین C و E هستند.وجود ویتامین C فراوان،موجب ساخت پروتئینی در پوست شده و از ایجاد لکه های ناشی از نور آفتاب پیشگیری می کند.
ویتامین E نیز موجب حفظ خاصیت ارتجاعی پوست شده و از بروز چین و چروک و فرایند پیری جلوگیری می کند.
برای تهیه جوانه یونجه،بهتر است آن را در خانه به روش زیرتهیه نمایید،ابتدا۶قاشق غذا خوری یونجه را در آب به مدت ۱۲ساعت بخیسانید،سپس در جای گرم و تاریک،در میان یک تنظیف مرطوب قرار دهید و روزی۲بار آن را خیس نمایید،بعد از۳تا۵روز خواهید دید که دانه ها جوانه زده اند بلافاصله بعد از جوانه زدن آن را استفاده نمایید.این روش برای تهیه انواع جوانه ها قابل اجرا است.
همانطور که گفته شد،از این جوانه تازه می توانید برای تهیه انواع ماسک های تقویتی پوست استفاده نمایید.
جوانه یونجه تازه(له شده)۶قاشق غذا خوری
شیر( بدون چربی)۲قاشق غذا خوری
سویا(خیس خورده)۳قاشق غذا خوری
ابتدا مواد فوق را در مخلوط کن،خوب با هم مخلوط کنید؛آنگاه ماسک را به تمام نقاط پوست صورت و حتی پشت دست ها(پوست از هر آلودگی پاک باشد)بمالید،بعد از۲۰تا۳۰دقیقه که ماسک خشک شد و احساس کشیدگی درسطح پوست احساس شد،آن را با آب ولرم از روی پوست برداشته و با پنبه خشک نمایید. توصیه می شود برای تقویت،شادابی و روشن تر شدن پوستتان، هفته ای ۲بار از این ماسک استفاده کنید.