هر فرد با در نظر گرفتن میزان انرژی مورد نیاز خود ( كه باتوجه به سن , جنسیت , جثه و میزان فعالیت وی قابل تخمین می باشد ) باید روزانه سهم مشخصی از هر یك از این گروه های غذایی را دریافت نماید.
بر اساس بررسی های آكادمی ملی علوم آمریكا , افراد را بر اساس میزان انرژی مورد نیاز روزانه به طور كلی در سه گروه عمده می توان طبقه بندی كرد:
گروه 1600 كالری : اغلب افراد این گروه را خانم هایی كه فعالیت فیزیكی چندانی ندارند( نظیر خانم های خانه دار ) و افراد سالمند تشكیل می دهند.
گروه2200كالري:افراد اين گروه را كودكان ،خانم هاي فعال و آقاياني كه فعاليت فيزيكي چنداني ندارند(نظير آقايان كارمند بانك)تشكيل مي دهند.
گروه 2800 كالری : پسران جوان , آقایان فعال و بعضی از خانمهای بسیار قعال در این گروه جای دارند.
در هرم غذایی تصویر , طیفی از گروههای غذایی پنج گانه نمایش داده شده است ,بدیهی است كه هر شخصی دست كم باید روزانه مقاديري از آن را دریافت نماید.
میزان سهم در گروهای مختلف متغیر است , به عنوان مثال در گروه غلات یك كف دست نان (سی گرم ) یا دوقاشق غذاخوری بزرگ برنج پخته ( یا یك عدد سیب زمینی كوچك) یك سهم محسوب می شود . هر سهم غلات در حدود هفتاد و پنج الی هشتاد كالری انرژی تولید می كند.
در گروه لبنیات یك لیوان شیر یا ماست یا دولیوان دوغ یك سهم به شمار می آیند كه حدود صد و ده الی صد و بیست كالری انرژی تولید می كنند.
در گروه میوه ها یك عدد میوه كوچك یا متوسط یا نصف لیوان آبمیوه یا یك چهارم لیوان میوه خشك یك واحد در نظر گرفته می شود كه هفتاد و پنج كالری انرژی آزاد می كند.
درگروه گوشت سی گرم از هر نوع گوشت یا یك عدد تخم مرغ یك سروینگ به شمار میرود كه حدود هفتاد و پنج كالری انرژی آزاد می كند.
كمترین كالری مربوط به گروه سبزی ها است كه نصف لیوان سبزی پخته یا یك لیوان خام آن تنها بیست تا بیست و پنج كالری آزاد می كند . از این رو مصرف زیاد آن در رژیم چاقی به علت كالری كم و فیبر زیاد توصیه می شود.
calorie.ir