مواد تشکيلدهنده ضدآفتابهاي معتبر و داراي مجوزهاي رسمي از وزارت بهداشت، به هيچوجه قادر به ايجاد لکهاي پوستي نيستند….
ضدآفتاب بايد براساس نوع و ويژگيهاي پوست هر فرد انتخاب شود که در اين خصوص لازم است از راهنمايي پزشک مربوطه سود جست.
طبيعي است مصرف غير يکنواخت ضدآفتاب روي پوست باعث ميشود نقاطي که با ضدآفتاب پوشش يافتهاند تحتتاثير آفتاب قرار نگيرند و از ساير نقاط پوست کمتر تيره شوند که تفاوت رنگ اين دو ناحيه از پوست به معناي لک نيست.
براي نتيجهگيري موثر از ضدآفتابها، لازم است هر 3 ساعت يک بار به ميزان حداقل 2 بند انگشت به قطر دهانه خروجي تيوپ به طور يکنواخت روي سطح پوست استفاده شود.
بسياري از لکهاي پوستي ميتوانند ناشي از تغييرات هورموني يا عوارض جانبي بعضي از داروها (بهخصوص قرصهاي ضدبارداري خوراکي OCP) و يا حتي واکنشهاي حساسيتي باشد. اينگونه موارد که اندک هم نيستند به هيچوجه ربطي به ضدآفتاب نداشته و ميتوانند حتي بدون مصرف ضدآفتاب نيز رخ دهند.
اطمينان داشته باشيد که اگر يک ضدآفتاب (با هر مارکي که ميخواهد باشد) داراي مجوز رسمي وزارت بهداشت بوده و از مراکز معتبر (داروخانهها و فروشگاههاي کاملا معتبر) خريداري شده و به شيوه درست و به مقدار کافي مصرف شود، هرگز ايجاد لک نخواهد کرد.
در نهايت بهعنوان يک پزشک از شرکتهاي تجاري ميخواهم که رقابتهاي تجاري را با سلامت مردم پيوند نزنند و با ايجاد شايعه لکزايي، سرطانزايي و… باعث شک و ترديد مردم نشوند چرا که ضدآفتابها محصولات بسيار مفيدي براي جلوگيري از اثرات زيانبار اشعه خورشيد هستند.