پزشكان انگلیسی و ایتالیایی در یك مطالعه مشترك دریافته اند كه مصرف ۳ عدد موز در روز خطر سكته مغزی را كاهش می دهد.
به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، این پزشكان می گویند: مصرف ۳ عدد موز به ترتیب در وعده های غذایی صبح و ظهر و عصر موجب می شود كه پتاسیم كافی وارد بدن شود و در نتیجه احتمال تشكیل لخته های خونی در عروق مغزی تا ۲۱ درصد كاهش پیدا می كند.
روزنامه تلگراف در گزارشی در این رابطه منتشر كرد: این یافته نشان می دهد كه با مصرف سایر مواد غذایی و منابع خوراكی غنی از پتاسیم نظیر اسفناج، مغز خشكبار، شیر، ماهی و عدس می توان از هزاران مورد ابتلا به سكته مغزی جلوگیری كرد. هرچند در بررسی های قبلی اعلام شده بود كه موز می تواند نقش مهمی در كنترل فشار خون و پیشگیری از سكته داشته باشد اما تاكنون نتایج ضد و نقیضی در این باره وجود داشته است.
این بار متخصصان دانشگاه های وارویك و ناپل اطلاعات حاصل از ۱۱ آزمایش و بررسی مختلف را مورد تجزه و تحلیل قرار داده اند و به اطلاعات سودمندی درباره تاثیر پتاسیم در پیشگیری از سكته مغزی دست یافته اند.
این متخصصان دریافتند مصرف روزانه تقریبا ۱۶۰۰ میلی گرم پتاسیم می تواند خطر احتمال سكته مغزی را بیش از یك پنجم كاهش دهد. این میزان پتاسیم در واقع یك دوم مقدار توصیه شده در انگلیس برای مصرف روزانه این ماده معدنی مهم است.
آزمایشات نشان می دهد كه هر عدد موز به طور متوسط حاوی ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم است كه به پایین نگه داشتن فشار خون و نیز كنترل تعادل مایعات بدن كمك می كند.