درمان و مراقبت از پوست

چرا جوش های چرکی ام درمان نمی شود؟

دکتر رضا محمد رباطی
متخصص بیماری‌های پوست و مو

دختر 27 ساله‌ای هستم که از 16 سالگی دچار جوش‌های چرکی در صورت و پشت کتف‌ها و کمر هستم تاکنون بارها به پزشک مراجعه کرده‌ام و دارو گرفته‌ام، ولی بعد از مدتی کوتاه از درمان، مجددا جوش‌هایم عود می‌کند گفته بودند تا 21- 22 سالگی بهتر می‌شدم ولی متاسفانه هنوز که هنوزه، جوش‌های بزرگ و دردناک و پر از چرکی می‌زنم که شدیدا مرا آزار می‌دهد، لطفا مرا راهنمایی کنید؟ تا چه زمانی جوش‌های من ادامه دارد و بهترین درمان با توجه به درمان‌های زیادی که انجام داده‌ام کدام است؟

عوامل ایجادکننده جوش عبارتند از:
1- چربی سطح پوست: پوست‌های چرب یکی از عوامل زمینه ایجاد آکنه یاجوش صورت می‌باشند.
2- گروهی از میکروب‌هایی که روی پوست زندگی می‌کنند.
3- التهابات ایجاد شده روی پوست (در بعضی مواقع)
4- انسداد مجاری غددی زیر پوستی که همگی می‌توانند باعث ایجاد جوش شوند.
مهم‌ترین عامل مستعدكننده ايجاد آكنه، عوامل زمینه‌ای هستند و در کنار آنها یکسری عواملی مانند افزایش چربی زیرسطح پوست و استفاده از کرم‌های آرایشی که چربی زیادی دارند؛ کار کردن در محیط‌هایی که هوای آن محیط زیاد گرم می‌باشد مانند افرادی که بیشتر در آشپزخانه‌ها و محیط‌های گرم داخل کارخانه، کار می‌کنند، یا مصرف بعضی از داروهای قلبی، استفاده از داروهای کورتونی که به صورت نادرست تجویز شود و در آقایان و ورزشکاران استفاده از استروییدهای آنابولیزانت (داروهای افزایش‌دهنده حجم عضلات) می‌توانند در ایجاد این ضایعات موثر باشند.
معمولا این جوش‌ها در حوالی سن بلوغ و میانسالی دیده می‌شوند. ممکن است یکسری از آنها به صورت خود به خودی بهبود یابند و نیاز به درمان خاصی نداشته باشند. عوامل ژنتیکی به تنهایی علت موثری در ایجاد آکنه نمی‌باشند ولی عوامل مختلف به نوعی زمینه‌ساز ایجاد عامل ژنتیک می‌تواند باشد.
بهترین روش درمان آموزش می‌باشد. بیماران باید متوجه باشند که سیر بیماری دوره کوتاهی نمی‌باشد و شاید شروع پاسخ درمانی خیلی زود انجام نگیرد و اگر درمان زود قطع شود باعث عود ضایعات می‌گردد. مساله مهم بعدی پس از آموزش صحیح بیمار در استفاده از دارو، تجویز دارو می‌باشد که بر اساس وضعیت بیمار و شدت ضایعات در بیمار انجام می‌گیرد. بنابراین بهترین روش درمانی آموزش صحیح درمان به این بیماری و مصرف کامل داروهای تجویز شده می‌باشد.
برخلاف تصور عموم مردم که فکر می‌کنند مصرف تنقلات و شکلات و غذاهای شیرین باعث ایجاد جوش می‌شود باید ذکر شود که تاکنون این فرضیه از نظر علمی ثابت نشده است ولی جاهایی مانند آشپزخانه و جاهای گرم و محیط‌های مشابه دیگر می‌توانند عامل ایجاد جوش باشند ولی تغذیه به تنهایی نمی تواند عامل ایجاد جوش باشد.
چون ضایعات آکنه (خصوصا در نواحی صورت) ممکن است بدشکل باشند و  بعد از درمان نیز جوشگاه‌های بدشکلی در صورت بیمار به جا بگذارند باید بیماران تحت نظر پزشک باشند و حتما دارو را کامل مصرف کنند و خودسرانه قطع نکنند و متوجه باشند که درمان این بیماران طولانی‌مدت است. از کرم‌های چرب کمتر استفاده کنند. از صابون‌های غیربهداشتی و غیراستاندارد استفاده نکنند و در صورت ایجاد علایمی مانند پرمویی– رشد موهای زاید، اختلال در دوره قاعدگی  آزمایشات لازم را انجام دهند و این افراد باید به پذیرش طولانی مدت درمان معتقد باشند. این دختر 27 ساله که دارای جوش‌های بزرگ و دردناک و پر از چرکی است باید توجه کند که نکته مهم در درمان جوش‌های صورت، کتف و کمر وی که به جوش غرور نیز معروف است، ادامه روند درمانی می‌باشد به علت اینکه در درمان‌های کوتاه‌مدت، بهبودی مناسب وخوبی حاصل نمی شود اگر هم بهبودی ظاهری ایجاد گردد، با قطع درمان، سریعا بیماری برگشت می‌کند. ایشان باید به‌طور مرتب تحت نظر پزشک باشند و دوره درمان را به‌صورت کامل دریافت کنند. حوصله به خرج دهند و تا زمانی که پزشک مناسب مي‌داند درمان همچنان ادامه داده شود. ایشان احتمالا درمان را به صورت کوتاه‌مدت انجام داده است البته ضایعات در تنه و اندام‌ها معمولا دیرتر از ضایعات صورت بهبود می‌یابند و ایشان اطمینان داشته  باشند با مصرف مداوم دارو و تحت نظر بودن پزشک حتما بهبودی کامل خواهند یافت.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.