انواع رژیم های چاقی و لاغری

چرا وزنم کم نمی شود؟!

آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید كه با وجود ورزش كردن، تغذیه سالم و كنترل شدید ولع خود برای خوردن دسرهای خوشمزه، باز هم نتوانسته‌اید وزنتان را كاهش دهید؟ اما مشكل كجاست؟

كارشناسان بهداشت عمومی در آمریكا توصیه می‌كنند كه محدود كردن الگوی غذایی و حتی ورزش كردن در چند سال اخیر زندگی، فاكتورهای كافی برای كاهش وزن نیستند بلكه تلاش برای لاغر شدن باید روندی مداوم باشد كه تمام عادات روزانه زندگی را شامل شود.

سایت اینترنتی مدیسین نت در این مقاله به شش عامل اصلی اشاره كرده است كه مانع از عملكرد و تاثیر مناسب برنامه‌های كاهش وزن می‌شوند. این عوامل عبارتند از:

۱- رژیم غذایی غلط؛ شاید شما از خوردن غذاهای سرخ كرده و ادویه‌دار خودداری كنید اما آیا جایگزین مناسبی مانند غلات سبوس‌دار برای آن در نظر گرفته‌اید؟ بعلاوه اگر تصور می‌كنید كه با نخوردن یك یا دو وعده غذایی می‌توانید به رژیم لاغری خود كمك كنید باید بدانید كه این كار فقط منجر به پرخوری در طول روز می‌شود. بهترین برنامه غذایی برای هر فرد سه وعده در روز غذای اصلی همراه با میان وعده‌های مغذی و مناسب بین این سه وعده است.

۲- پایین بودن فعالیت قلبی؛ اگر تصور می‌كنید یك زمان مشخص برای ورزش كردن در روز كافی است باید بدانید كه دستیابی به نتیجه دلخواه و مناسب نیاز دارد فعالیت بدنی خود را تا حدود ۶۵ تا ۸۵ درصد افزایش دهید به طوری كه ضربان قلبتان تند شده و به حداكثر برسد.

۳- مصرف زیاد كالری مایع؛ مصرف زیاد هر نوع كالری مایع مثل الكل، چای، قهوه یا آب میوه‌های شیرین می‌تواند تمام زحمات شما را برای كاهش وزن هدر بدهد. بنابراین توصیه می‌شود از نوشابه‌های سبك مثل شیر بدون چرب یا آب سبزیجات استفاده كنید.

۴- نداشتن اراده؛ در نهایت تمام این تلاش‌ها به اراده شما برای تداوم انجام برنامه‌های كاهش وزن بستگی دارد. اگر به اندازه كافی برای این كار انگیزه ندارید یا یك تلاشگر منفعل هستید، توصیه ما را باور كنید كه به نتیجه نخواهید رسید. با قلب و ذهن خود روی تلاشتان متمركز شوید اما هیچگاه اراده را با زیاده روی و افراط اشتباه نگیرید گاهی اوقات كاهش اراده نشانه این است كه بدنتان به استراحت و زمانی برای بهبود یافتن از فشارها و استرس‌ها نیاز دارد.

۵- استرس بیش از حد؛ استرس در هر قالبی چه جسمی و چه روانی یك مانع اصلی برای ثمربخشیدن برنامه‌های كاهش وزن است. استرس موجب تولید هورمون كورتیزول در بدن می‌شود كه حاصل آن كاهش مقاومت انسولینی و افزایش تجمع چربی‌ها در بدن است. برای پیشگیری از استرس از تكنیك‌های آرامش بخش استفاده كنید.

۶- خواب نامناسب؛ بی‌خوابی هم مثل استرس تولید هورمون ذخیره كننده چربی را افزایش می‌دهد. بعلاوه هر نوع اختلال الگوی خواب می‌تواند موجب اضافه وزن شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.