مسما بادمجان شمالی
طـرز تـهـیـه
* تکههای مرغ را با 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا در تابهای با دیوارههای بلند خوب سرخ کنید.
* بعد از سرخ شدن، تکههای مرغ را از تابه بردارید و پیازی که نگینی خرد کردهاید را در روغن تفت دهید.
* پس از طلایی شدن پیازها، نمک و زردچوبه و تکههای مرغ را به آنها اضافه کنید و روی تمام مواد، 1 تا 2 فنجان آب بریزید. بگذارید غذا 20 تا 25 دقیقه روی حرارت ملایم بماند.
* در این فاصله، بادمجانها را به دو نیم تقسیم و در 4 قاشق غذاخوری روغن باقیمانده، سرخ کنید و کنار بگذارید.
* بعد از این که مطمئن شدید تکههای مرغ تقریباً پختهاند، زعفران آبکرده، گوجهفرنگیهای خرد شده، بادمجانها و غوره را به آن بیفزایید. بعد از 10 دقیقه، خورش مسما بادمجان آماده خواهد بود.
مـواد لازم برای 4 نفر
مرغ 500 گرم 900 کیلوکالری
بادمجان متوسط 6 عدد 75 کیلوکالری
گوجهفرنگی متوسط 3 عدد 50 کیلوکالری
پیاز متوسط 1 عدد 15 کیلوکالری
روغن کانولا 6 قاشق غذاخوری 540 کیلوکالری
غوره 1 لیوان 0 کیلوکالری
نمک، زردچوبه و زعفران به میزان دلخواه 0 کیلوکالری
شش انداز گیلانی
مواد اولیه
بادمجان قلمی بدون تخم پنج عدد
مغز گردو ساییده شده 300 گرم
رب انار دو قاشق سوپخوری
پیاز سرخ کرده چهار قاشق سوپخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
* دو تا سه قاشق روغن در قابلمه ریخته و روی حرارت میگذاریم.
* سپس مغز گردوی ساییده شده را در آن تفت میدهیم.
* پیاز سرخ کرده و زردچوبه را افزوده و کمی دیگر تفت میدهیم.
* دو تا سه پیمانه آب ولرم و رب انار را مخلوط و به مواد اضافه میکنیم. نمک و فلفل زده و با حرارت ملایم اجازه میدهیم تا خورش به روغن بیفتد.
* در آخر به بادمجانهایی که پوست گرفته و به صورت حلقهای خرد کردهایم نمک زده و در آبکش به مدت دو ساعت قرار میدهیم تا تلخی آن گرفته شود.
* سپس شسته، خشک نموده و سرخ میکنیم.
* آنگاه بادمجانها را به خورش اضافه کرده و اجازه میدهیم تا جا بیفتد.
میرزا قاسمی
مواد لازم:
بادمجان متوسط 10 عدد
تخم مرغ 5 عدد
سیر یک بوته
گوجه فرنگی یک كیلو
كره یا روغن 200 گرم
زردچوبه و نمك و فلفل به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
بادنجان ها را پس از شستن روی شعله پخش كن قرار می دهیم تا با شعله ی ملایم كباب شوند.
بعد آن ها را ساطوری كرده و سیر را هم خرد و یا رنده می كنیم و كمی در روغن تفت می دهیم.
بادنجان ها را هم تفت می دهیم تا به روغن بیفتند.
سپس نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه می كنیم.
گوجه فرنگی ها را پوست گرفته، خُرد می كنیم و به بادنجان ها اضافه می كنیم.
صبر می كنیم تا میرزا قاسمی به روغن بیفتد.
در این مرحله تخم مرغ ها را به آن اضافه كرده و می گذاریم تا تخم مرغ ها خود را بگیرند.
این غذای خوشمزه و لذیذ آماده خوردن است.