آنچه کاملاً مشخص است این است که تا اواخر قرن نوزدهم از آن استفاده تجاری نمیشده است. ولی امروزه در بسیاری از مناطق جهان کشت میشود و تجارت آن رونق خوبی دارد.
فواید طالبی
بهتر ببینیم!
طالبی سرشار از پیش ساز ویتامین آ است. این پیش ویتامین که بتا کاروتن نام دارد در بدن به ویتامین آ تبدیل میشود. پس با خوردن طالبی با یک تیر دو نشان میزنیم. هم از فواید بتا کاروتن که یک آنتی اکسیدان است بهره میبریم و هم ویتامین آ مورد نیاز بدن را تأمین میکنیم.
یک لیوان طالبی 56 کیلو کالری دارد ولی 103.2 درصد از نیاز روزانه ی ویتامین آ ما را تأمین میکند، بله تمام نیاز روزانه ویتامین آ را! و همه میدانیم مهمترین ویتامین موثر در بینایی ویتامین است. شاید اغراق نباشد اگر بگوییم: طالبی بخوریم تا بهتر ببنیم!
ایمن بمانیم!
طالبی منبع بسیار خوبی از ویتامین ث نیز میباشد. ویتامین آ و بتا کاروتن از ویتامینها و آنتی اکسیدان های محلول در چربی بودند و ویتامین ث از آنتی اکسیدان ها و ویتامینهای محلول در آب است. پس با حضور این آنتی اکسیدان ها، طالبی ما را در مقابل خطر رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
از طرفی دیگر ویتامین ث یک ماده حیاتی برای عملکرد سیستم ایمنی است. ویتامین ث سلولهای سفید را در مقابل عفونت فعال میکند. یک لیوان طالبی 112.5 درصد از نیاز روزانه به آنتی اکسیدان ها را تأمین میکند.
پر انرژی بمانیم!
از طرفی طالبی منبع خوبی از پتاسیم، ویتامین ب 6، فیبر غذایی، فولات و ویتامین ب 3 میباشد. همراه شدن فیبر با ویتامینهای گروه ب، طالبی را به میوهای عالی برای تأمین تولید انرژی حاصل از متابولیسم کربوهیدرات و حفظ قند خون در حد مطلوب تبدیل کرده است.
ویتامینهای گروه ب برای رهایی انرژی از کربوهیدرات در سلولها ضروری است؛ و فیبر غذایی نیز به تحویل تدریجی قند موجود در طالبی به جریان خون بسیار کمک میکند.
برای این که بهترین استفاده را از آنتی اکسیدان های موجود در طالبی ببریم، بهتر است سعی کنیم طالبی رسیده انتخاب کنیم.
و اما چند نکته در انتخاب طالبی مناسب
یکی این که وقتی در دست میگیریم از سایزش سنگینتر به نظر بیابد، پوستهاش نرم نباشد و صدایی که در اثر ضربه به آن میآید، مانند صدای خالی بودن باشد.
مهمتر از همه این که بوی آن به راحتی به مشام برسد.
خواص مفید و تغذیهای طالبی تا 6 روز حفظ میشود.
خواص طالبی به اختصار
* ممانعت از نفروپاتی دیابت ی
* ممانعت از سرطان
* جلوگیری از بیماریهای قلب و عروق
* اثرات ضد التهابی
* بهبود سیستم ایمنی و مقاومت در مقابل عفونتها
* تأمین آب مورد نیاز بدن و حفظ انرژی
منبع:تبیان