گرههای نان سیر با کره برای پیشغذا و بعنوان مکمل بسیار دلچسب هستند. لذت خوردن آنها را از دست ندهید.
درست کردن این نوع نان راه بهینهای برای استفاده از اضافههای خمیر و سس جعفری، کره و سیر است که اکثر پیتزافروشیها برای پیتزاهای سفید یا نان سیر بهکار میبرند.
یک سبد از این نانهای سیردار خوراکی فوق العادهای برای میهمانی هستند که میتوانید در منزل آماده کنید؛ اگر از خمیر آماده استفاده کنید زمان زیادی از شما نمیگیرد. دقت کنید که باید 2 برابر مقدار نانی را که فکر میکنید احتیاج دارید درست کنید چون وقتی یکی از این نانها را بخورید، بدون فکر به سراغ بعدی میروید و مطمئناً میهمانهای شما هم همینطور خواهند بود.
زمان پخت این نان 15 دقیقه است و برای ور آمدن خمیر نیاز به 4 ساعت زمان دارید.
استفاده از خمیر پیتزای آماده برای درست کردن این نان کاملاً بدون ایراد است. یک بسته 400 گرمی از خمیر پیتزا تقریباً برای مقدار نانی که در این دستور پخت آموزش داده شده، کافی است.
این مقدار مواد برای درست کردن 20 نان گرهای کافی است. خمیر این نانهای لقمهای کوچک را مانند خمیر کرواسان نیزمیتوانید درست کنید. تا اشکال متنوعی در زمان سرو داشته باشید.
مناسب برای: ۵ نفر
مواد لازم:
آرد ¾1 پیمانه
آب گرم ¾ پیمانه
جعفری ¼ پیمانه
سیر 4 حبه
کره 5 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه 2 قاشق چایخوری
شکر 1 قاشق چایخوری
نمک 2 قاشق چایخوری
خمیرمایه را روی آب گرم ریخته و اجازه دهید برای 5 دقیقه در همان حال باقی بماند.
هم بزنید تا با آب ترکیب شود و اجازه دهید برای 5 تا 10 دقیقه دیگر همانطور باقی بماند تا شروع به کف کردن کند.
در کاسهای بزرگ آرد، نمک و شکر را ترکیب نموده و هم بزنید. حفرهای در مرکز آرد ایجاد کرده و روغن زیتون را در آن بریزید، سپس مخلوط آب و مخمر را در آن بریزید.
این مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیری نرم تشکیل دهند و سپس برای 5 تا 10 دقیقه آن را ورز بدهید. خمیر را به شکل توپی در آورده و روی آن کمی روغن زیتون بمالید.
آن را در کاسهای بزرگ قرار داده و روی کاسه را پوشش پلاستیکی بکشید و در دمای اتاق بگذارید تا ور بیاید.
وقتی اندازه خمیر دو برابر شد، که ممکن است بین 90 دقیقه تا چند ساعت طول بکشد، آن را دو نیم کنید. سینی بزرگ فر را با کاغذ شیرینیپزی (کاغذ روغنی) بپوشانید. نیمی از خمیر را برداشته و دوباره آن را به دو نیمه برش دهید.
هر کدام از آنها را مستطیلی پهن کنید طوریکه 5.1 سانتی متر ضخامت داشته باشد.
با استفاده از چاقوی تیزی خمیر را به صورت نوارهای باریکی به عرض 2.5 سانتی متر و طول 12.5 سانتی متر برش دهید. این نوارها را به دو نیمه برش دهید. یک تکه را بردارید به شکل مار در بیاورید و سپس آن را گره بزنید. لبه خمیر چسبناک خواهد بود، بنابراین قبل از اینکه گره را بزنید، لبهها را آرد بزنید. هر گره را روی سینی فر قرار دهید و همین کار را با باقی خمیر نیز انجام دهید. به یاد داشته باشید که خمیر پف می کند، بنابراین بین نانهای گرهدار کمی فاصله بگذارید.
وقتی همه خمیرها را گره زدید، کمی روغن زیتون را با قلمو روی آنها بکشید. با سلفون روی آنها را پوشانده و اجازه دهید تا دوباره ور بیایند، طوریکه اندازه آنها دوبرابر شود که میتواند بین 09 دقیقه تا 3 ساعت یا بیشتر طول بکشد(بسته به دمای محیط). نزدیک به پایان وقت ور آمدن خمیرها، فر را روی 711 درجه سانتیگراد روشن کنید.
سلفون روی خمیرهایی را که گره زدید، بردارید و آنها را برای 12 تا 15 دقیقه در فر بپزید تا روی آنها خوب قهوهای شود.
سیر و جعفری را ریز کنید.
در همین حین، کره را در قابلمه کوچکی ذوب کنید و روی شعله کم سیر را به آرامی فقط در حدی که خامی آن گرفته شود، برای حدود 1 یا 2 دقیقه سرخ کنید.
نمک و جعفری را افزوده و هم بزنید تا مواد باهم ترکیب شوند. شعله را خاموش کنید.
وقتی که نانهای گرهای پختند، آنها را از فر خارج کرده و اجازه دهید برای 5 دقیقه سرد شوند. با قلمو مخلوط سیر، کره و جعفری را روی آنها بمالید و نانها را سرو کنید.
این نانها وقتی گرم سرو شوند، بهترین مزه را دارند، ولی در دمای معمولی هم خوشمزه هستند.
پاسارگارد