امروزه در سراسر جهان دوستداران و علاقه مندان به شیوه های درمانی طبیعی، یک داروخانه کوچک گیاهی در آشپزخانه خود تدارک دیده و بسیاری از گیاهان دارویی شفابخش را به جای انواع مسکن ها و داروهای شیمیایی در این داروخانه کوچک نگهداری می کنند. این داروخانه می تواند انواع گیاهان دارویی چون آویشن، سنبل الطیب، گل گاوزبان، بابونه، جوانه گندم، زنجبیل، هل، انواع چای های گیاهی، عصاره رزماری، روغن زیتون، اسانس نعناع یا پونه را در خود جای دهد. شما نیز می توانید با داشتن چنین داروخانه کوچکی، خود و خانواده تان را از مصرف انواع مسکن ها، آنتی بیوتیک ها بی نیاز کنید. تنها کافی است ۱۰۰ گرم از هر یک از گیاهانی که به شما معرفی می کنیم، برای جعبه گیاهان دارویی خود تهیه کنید و با مشاوره با متخصص طب سنتی از خواص درمانی آنها بهره مند شوید.
● تنظیم قاعدگی با عرق گزنه
نوشیدن روزانه یک فنجان عرق گزنه تاثیرات قابل ملاحظه ای در کنترل و تنظیم قاعدگی در زنان دارد. درمانگران طب سنتی تاثیر این نوشیدنی گیاهی را در تنظیم قاعدگی و درمان اختلال های ناشی از آن بسیار موثر می دانند و معتقدند نوشیدن عرق گزنه می تواند به درمان افرادی که برای مدتی قاعده نشدند، کمک کند. عرق گزنه علاوه بر خواص بی نظیرش در تقویت قوای بدنی و بنیه جسمانی در تسکین دردهای ناشی از سنگ کلیه نیز بسیار موفق عمل می کند. زنان با نزدیک شدن به روزهای قاعدگی خود می توانند با نوشیدن روزانه یک تا ۲ فنجان از این دمنوش، روزهای قاعدگی را با درد کمتر و آرامش بیشتری سپری کنند.
● درمان باز بودن منافذ پوست با مریم گلی
بسیاری از خانم ها از باز شدن منافذ پوست شان شکایت دارند و برای برطرف کردن آن دست به دامن شیوه های تهاجمی در طب رایج می شوند، درحالی که در میان شیوه های طبیعی درمانی در طب سنتی و مکمل روش های بی عارضه و غیرتهاجمی برای درمان این مشکل وجود دارد. درمانگران طب سنتی کمپرس جوشانده سه گیاه مریم گلی، آویشن و مرزنگوش را برای درمان این عارضه توصیه می کنند. برای تهیه این محلول برگ های تازه و سبز این سه گیاه را به تعداد مساوی در آب ریخته و بگذارید تا بجوشد. پس از آن ماده به دست آمده را صاف کرده و بگذارید سرد شود. کمپرس کردن این محلول کمک می کند تا منافذ باز موجود در پوست های چرب بسته و منقبض شود.
● با وانیل از استرس فاصله بگیرید
درمانگران رایحه درمانی بوییدن وانیل را برای کنترل و درمان استرس ناشی از کار روزانه و فعالیت های روزمره به بیماران خود توصیه می کنند. به اعتقاد این گروه بوییدن عصاره یا اسانس وانیل که به عنوان یکی از آرام بخش ترین گیاهان دارویی در جهان شناخته می شود، تاثیر زیادی در کاهش استرس، کنترل ضربان قلب و تسکین اضطراب در افراد دارد. بهترین روش برای استفاده از رایحه عصاره وانیل آن است که یک تا ۲ قطره از این عصاره را روی یک پنبه گلوله شده بریزید و آن را در محل کار یا زندگی خود قرار دهید.
● درمان کم خونی با دارچین
بسیاری از درمانگران طب سنتی و مدرن به تاثیر دارچین بر حفظ جوانی و نشاط عمومی بدن اشاره می کنند و بر این باورند که دارچین یکی از مفیدترین گیاهان دارویی برای درمان کم خونی و افزایش توانایی و عملکرد عمومی بدن است. این درمانگران به مراجعین خود توصیه می کنند در طول هفته ۲ تا ۳ فنجان از دمنوش یا چای گیاهی دارچین را بنوشند تا به این ترتیب از خواص درمانی این گیاه دارویی بهره مند شوند. علاوه بر نوشیدن دمنوش دارچین، می توانید پودر این گیاه خوشبو را به چای سبز اضافه کنید یا آن را به عنوان چاشنی روی غذای خود بریزید.
● درمان پوست چرب با جو
یکی از طبیعی ترین شیوه های درمان پوست چرب استفاده از ماسک گیاهی جوی دو سر است. بسیاری از زنان در کشورهای اروپایی با استفاده از این ماسک خود را از مصرف انواع کرم ها و لوسیون های برطرف کننده چربی پوست بی نیاز می کنند. برای تهیه این ماسک کافی است ۲ قاشق آرد جوی دو سر را با ۳ تا ۴ قاشق ماست کم چرب مخلوط کنید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه روی نواحی چرب صورتتان مثل پیشانی، اطراف بینی و چانه بگذارید. با استفاده از این ماسک سه بار در هفته، در عرض ۳ تا ۴ هفته خواهید دید از میزان چربی پوست شما به مرور کاسته می شود.
● پیشگیری از ترش کردن معده با گشنیز
گشنیز از جمله سبزی های فصل بهار است که بسیاری از مردم از آن در سبدغذایی خانواده استفاده می کنند. بسیاری از خانم ها آن را در میان سبزی پلو یا سبزی انواع خورش ها قرار می دهند و به کمک آن غذاهای خوش آب و رنگی برای خانواده خود تهیه می کنند. اما شاید کمتر کسی به خواص درمانی و شفابخش کم نظیر این سبزی خوش آب و رنگ دقت کرده باشد. به اعتقاد درمانگران طب سنتی گنجاندن گشنیز در سبدغذایی روزانه برای افرادی که پس از خوردن غذا دچار ترش کردن معده می شوند، بسیار مفید است. تنها کافی است میزان گشنیز موجود در سبزی خوردن را کمی بیشتر کرده و همراه با وعده های غذایی خود از این سبزی نیز میل کنید.
● تسکین دردهای بارداری با رایحه سنبل
شیوه درمانی رایحه درمانی یکی از روش های درمانی طبیعی است که کاربرد آن در زمینه تسکین دردها و آرامش بخشی به سرعت مورد توجه بسیاری از پزشکان و متخصصان طب رایج قرار گرفت. امروزه در بسیاری از کلینیک ها از شیوه درمانی رایحه درمانی برای تسکین دردها و آرامش بخشی به بیماران پیش و بعد از عمل های جراحی استفاده می کنند. درمانگران این شیوه درمانی با استفاده از رایحه گیاه سنبل یا رایحه گیاه رزماری به تسکین دردهای زایمان و دردهای پیش از زایمان و دردهای بعد از زایمان می پردازند. به این ترتیب بیمار با بوئیدن رایحه گیاهان ذکر شده علاوه بر تسکین دردهای آنها همانند قرص های آرامش بخش، بیمار را آرام و ریلکس می کنند. علاوه بر این استشمام روغن و عصاره اسطوخودوس و مصرف موضعی آن در ناحیه شکم زنان باردار به صورت همزمان تاثیر زیادی بر کاهش دردهای ناشی از بارداری به ویژه در ماه های آخر دارد.
● لوسیون گیاهی برای پوست های خشک
استفاده از لوسیون برگ و جوانه بادرنجبویه برای برطرف شدن خشکی پوست بدن بسیار مناسب است. برای تهیه این لوسیون گیاهی لازم است برگ و جوانه گیاه بادرنجبویه را در آب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید، سپس مخلوط به دست آمده را صاف کرده و بگذارید سرد شود. این لوسیون را می توانید با کمک پنبه یا با کمپرس کردن روی پوست صورت استفاده کنید. به این ترتیب با کمک این گیاه دارویی می توانید با چین و چروک صورت مبارزه کرده و زمان ظهور آن را روی صورت تان به عقب بیندازید.
● تقویت ناخن ها با لوسیون ذرت
این لوسیون یکی از انواع لوسیون های طبیعی است که تاثیر بسیار زیادی در افزایش میزان استقامت و استحکام ناخن ها دارد. این لوسیون که به راحتی در منزل نیز تهیه می شود حاوی مقدار زیادی ویتامینB است که در رشد و افزایش استحکام ناخن ها بسیار موثر است. برای تهیه این لوسیون کافی است دانه های ذرت را در دستگاه مخلوط کن ریخته و مقداری شیر به آن اضافه کنید. پس از مخلوط کردن این ترکیب، آن را صاف کرده و به صورت موضعی روی ناخن ها بمالید. این لوسیون شیری رنگ علاوه بر آنکه مقادیر قابل توجهی ویتامین B در خود دارد، منبع سرشاری از کلسیم و آهن نیز محسوب می شود که مصرف موضعی آن برای افزایش استقامت و استحکام ناخن بسیار موثر است.
● تسکین التهاب های کلیه
شاید کمتر کسی درباره خاصیت شفابخش خاکشیر در درمان و تسکین التهاب مجاری ادراری و کلیه شنیده باشد. اما در بسیاری از متون طب سنتی به این موضوع اشاره شده است که استفاده از خاکشیر هنگام بروز التهاب های مجاری ادراری و کلیه بسیار موثر است، به ویژه زمانی که فردی مبتلا به بیماری سنگ کلیه است و وجود سنگ در کلیه وی موجب بروز التهاباتی در موضع کلیه یا مجاری ادرار وی شده است. در این حالت نوشیدن روزانه ۴ تا ۵ لیوان خاکشیر که با شیرینی طبیعی مثل سکنجبین شیرین شده باشد بسیار مفید دانسته شده است.
● تاثیر زیره بر نفخ
زیره سبز یک ضدنفخ واقعی است. در مواقعی که دچار دل درد ناشی از نفخ می شوید بهترین کار خوردن یک لیوان از جوشانده زیره سبز است. این کار کمک می کند تا نفخ آرام آرام برطرف شده و درد ناحیه شکم نیز تسکین پیدا کند، اما این شیوه تنها برای افراد بزرگسال و زنانی که با مصرف برخی از خوراکی ها دچار نفخ می شوند، توصیه می شود.
آفتاب