گریپ فروت، میتوان از اسیدفنولیک نام برد که مانع تشکیل نیتروزامین، مواد سرطانزا، بالیموندیدترپن و مونوترپن میشود. ماده مذکور موجب تولید آنزیمهایی میشود که در جلوگیری از پیدایش سرطان اثر دارند بیوفلاونوییدها مواد دیگری هستند که از عملکرد هورمونهایی که باعث رشد غده (تومور) میشود، جلوگیری میکنند.
گروهی از مبتلایان به ورم مفصل رماتیسمی، لوپوس و شماری دیگر از مبتلایان به اختلالات التهابی دریافتهاند که گویی مصرف هر روزه گریپفروت نشانههای مرضیشان را تقلیل میدهد. تصور میرود که مواد شیمیایی این میوه مانع از ایجاد پروستاگلاندینها که عامل اصلی ایجاد التهاب هستند، میگردد.
یک فنجان حاوی گریپفروت شیرین نشده
(بدون شکر) به مقدار 95 میلیگرم ویتامین C و بیش از 150 درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده (R DA) دارد.
گریپ فروت سرشار از پکتین (الیاف گیاهی حل شدنی) است که به کاهش کلسترول خون کمک میکند. گریپفروتهای سرخ وصورتی، سرشار از لیکوپن هستند. بررسی شش ساله دانشگاههاروارد که توسط 48000 پزشک و سایر کارشناسان بهداشت صورت گرفت، حکایت از آن داشته است که مصرف هفتهای 10 وعده مواد غذایی سرشار از لیکوپن، سبب کاهش 50 درصدی سرطان پروستات میشود.
گریپفروت حاوی آنزیمهایی است که چربی بدن را میسوزانند
خوردن دو عدد گریپ فروت در روز احتمال حمله قلبی را بنحو بارزی کاهش می دهد بنابراین کسانیکه در خانواده شان سابقه قلبی و بیماری قلبی وجود دارد حتما باید از گریپ فروت استفاده کنند .
گریپ فروت را نباید بهمراه تعدادی از داروها خورد زیرا اثر آنها را چند برابر می کند مثلا کسیکه داروی فشار خون مصرف می کند اگر آنرا با گریپ فروت بخورد اثر دارو زیادتر شده و شخص فشار خونش بشدت پائین می آید و خطرناک است
مهمترین کاربرد گریپ فروت برای جلوگیری و درمان بیماری قلبی است و گریپ فروت شفابخش قلب است زیرا کلسترول را پائین آورده و رگ ها را از وجود چربی ها و مواد رسوب کرده پاک می کند و پیشرفت تصلب شرائین را متوقف می سازد .تحقیقاتی که جدیدا روی بیماران مبتلا به کلسترول بالا انجام شده است نشان داده است که مصرف 2 عدد گریپ فروت در روز کلسترول خون را بطور متوسط 10% پائین می آورد و حتی مقدار HDL را که چربی مفید است بالا می برد . بنابراین کسانیکه مبتلا به عارضه کلسترل بالا هستند باید گریپ فروت را با پوست مصرف کنند زیرا پکتین و ویتامین P در قسمت سفیدی پوست گریپ فروت وجود دارد .
گریپ فروت چون دارای کالری کمی است نوشابه بسیار خوبی برای آنهایی است که می خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند . گریپ فروت از پرتقال کمتر قند درد .
گریپ فروت داروی خواب است . اگر می خواهید خواب خوش و سنگین داشته باشید یک گریپ فروت و یا آب آنرا گرفته قبل از رفتن به رختخواب آنرا بخورید
آنهائیکه کلیه و مثانه و کیسه صفرایشان سنگ تولید می کند
حتما باید گریپ فروت بخورند زیرا گریپ فروت از درست شدن سنگ جلوگیری می کند
مصرف مركبات به سبب داشتن ويتامين «ث» براي پيشگيري از سرماخوردگي توصيه مي شود. گريپ فروت نيز براي سرما خوردگي خوب است و در فصل زمستان مصرف فراواني دارد. اين ميوه آنتي اكسيدان و ليكوپن دارد، ولي مصرف آن به همراه برخي داروها (داروهاي ضد تشنج، ضد افسردگي و بي نظمي ضربان قلب) خطرناك است. آب گريپ فروت بر آنزيمهاي خاصي كه اين داروها در روده و كبد تجزيه مي كنند تأثير مي گذارد و سبب بروز عوارض جدي دارويي مي شود.
گل هاي گريپ فروت از نظر طبي خاصيت ضد تشنج و لرز دارد و آن را دم مي كنند و در موقع تشنج و تب مي نوشند.
اگر گريپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرار آور آن زياد مي شود و سموم از بدن خارج مي كند.
خون را تصفيه مي كند و كليه و كبد را پاك مي نمايد.
ضد خونريزي و بواسير است.
ميوه اي خنك است و عطش را رفع مي كند
اختلال هاي مفصلي را درمان مي كند.
براي كساني كه موهاي سرشان مي شكند، تجويز مي شود
براي كساني كه عفونت هاي ريوي و تب خيز دارند مفيد است.
علاوه بر مواد معدني ( آهن و كلسيم) داراي ويتامين هاي آ، ب1، ب2، پ پ، ث است.
گريپ فروت ، اشتها را تقويت مي كند.
گريپ فروت ، عمل هضم را آسان مي نمايد و جريان عصير (شيره) معدي و ترشح كيسه صفرا را سرعت مي بخشد.
داراي ويتامين «ث» است. اين ويتامين در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است.
به توليد قند و مواد حياتي دستگاه بدن كمك مي كند.
مقدار در هر ۱۰۰ g
(انرژی (کیلوکالری 42
چربی کل ۰٫۱ g
چربی اشباع ۰ g
چربی چنداشباعنشده ۰ g
چربی تکاشباعنشده ۰ g
کلسترول ۰ mg
سدیم ۰ mg
پتاسیم ۱۳۵ mg
کربوهیدرات کل ۱۱ g
فیبر غذایی ۱٫۶ g
قند ۷ g
پروتئین ۰٫۸ g
ویتامین آ ۱٬۱۵۰ IU ویتامین ث ۳۱٫۲ mg
کلسیم ۲۲ mg آهن ۰٫۱ mg
ویتامین د ۰ IU ویتامین ب۶ ۰٫۱ m
ویتامین ب۱۲ ۰ µg منیزیم ۹ mg