داروهای بسیاری برای از بین بردن جوشها وجود دارد اما گاهی همزمان انجام دادن این درمانها چندان كار درستی نیست. در اینجا فهرستی از تمام اشتباهاتی كه ممكن است هنگام درمان آكنههایتان مرتكب شوید را آوردهایم تا با آگاهی كامل از بروز آنها پیشگیری كنید.
آكنه و جوش از آن مشكلات رایجی است كه اگر خودتان هم گرفتارش نباشید، حتما در اطرافیانتان كسانی هستند كه همیشه با این مشكل دست به گریبان بوده و مدام به دنبال راهحلهایی برای بهبود جوشهایشان هستند. درمانها و داروهای بسیاری برای از بین بردن جوشها وجود دارد اما گاهی همزمان انجام دادن این درمانها چندان كار درستی نیست و میتواند بیشتر باعث دردسر بشود، به خصوص اگر چند تا از آنها تجویز خودمان باشد و سرخود و بدون مشورت با پزشك آنها را انجام دهیم. در اینجا فهرستی از تمام اشتباهاتی كه ممكن است هنگام درمان آكنههایتان مرتكب شوید را آوردهایم تا با آگاهی كامل از بروز آنها پیشگیری كنید.
ادامه دهید حتی اگر جوشها بدتر شد
اشتباه اول: رهاكردن درمان در همان هفتههای اول
اول از همه باید بدانید كه پوست، خیلی آهسته و آرام به درمانها پاسخ میدهد، حتی اگر فقط در عرض چند روز جوش زده باشید، باز هم برای التیام آنها نیاز به زمان زیادی دارید. معمولا برای اینكه پوست به چنین درمانهایی پاسخ دهد باید حدود 2تا 6 هفته صبر كنید یعنی حداقل باید یك ماه درمانها را ادامه دهید و در صورتی كه هیچ نتیجهای نگرفتید و هیچگونه بهبودی ندیدید، میتوانید درمان را متوقف كنید چون احتمال دارد آن درمان با شما سازگار نباشد. البته به یاد داشته باشید كه در بعضی موارد در هفتههای اول درمان پوست تحریك میشود تا جایی كه گاهی آزاردهنده هم میشود اما شما نباید درمان را قطع كنید؛ دقت كنید آكنهها عفونت نیستند بلكه نوعی التهاب پوستی هستند كه میتوانند قبل از بهتر شدن مدتی تشدید هم بشوند.
وقتی پوستتان پر از جای جوشها میشود
اشتباه دوم: همه درمانها را با هم امتحان كنید
افراد زیادی هستند كه بعد از اینكه چند روز از محصولی برای درمان جوشها استفاده میكنند و اثری نمیبینند، استفاده از محصول دیگری را شروع میكنند و اگر باز هم در مدت كوتاه یك یا 2 روز اثر مثبتی نبینند دوباره مصرف را قطع میكنند و به سراغ محصول دیگری میروند البته گاهی هم همزمان چند درمان را با هم پیش میبرند. لازم است بدانید بعضی از محصولات پوست را تحریك كرده و باعث به وجود آمدن مشكلات بعدی برای مصرفكننده میشوند. وقتی شخصی با تجویز خودش و بدون راهنمایی پزشك شروع به درمان آكنههایش میكند، ممكن است با مصرف همزمان چند دارو یا استفاده از داروی نابهجا وضعیت پوستش را وخیمتر نیز بكند، تا جایی كه ممكن است آكنهها بزرگتر شوند و شبیه لكههای بزرگ رنگی شوند و صورت شما را پر از لك كنند.
فقط كرمهای خاص بخرید
اشتباه سوم: انتخاب محصول نامناسب
پاككنندههای خیلی قوی، صابونها و تمام محصولاتی كه در آنها الكل وجود دارد میتوانند آكنهها را بدتر كنند، هر گاه خواستید محصولی برای پوستتان بخرید حواستان باشد روی آن نوشته شدهباشد مخصوص پوستهای چرب و مستعد آكنه یا عبارت غیركموژنیك «noncomedogenic» نوشته شدهباشد، در این نوع محصولات هیچ مادهای وجود ندارد كه منافذ پوستی را مسدود كند و در نتیجه آكنهها تشدید شوند. بعضی از مواد اولیه خاص در برخی محصولات آرایشی یا ضدآفتاب یا مرطوبكنندهها به راحتی منافذ پوستی را مسدود میكنند و این مسدود شدن منجر به افزایش جوشها میشود. اگر پوستی چرب و بدون آكنه دارید هرگز كرم یا محصولی كه هر نوع روغنی را دارد نخرید، فقط محصولات بدون چربی البته اگر میخواهید جوشهایتان بدتر نشود.
پوستتان را به حال خود رها كنید
اشتباه چهارم: دستكاری جوشها
خیلیها هستند كه در اولین فرصت شروع به لمس كردن صورتشان و دستكاری جوشهایشان میكنند. باید بدانید هرگونه تراكاندن و كندن جوشها در زمانی كه در حال درمان آكنهها هستید و از محصولات مختلفی استفاده میكنید میتواند روند درمان را مختل كند و برای شما نتیجهای باقی نماند به جز پوستی پر از جای جوش.
استفاده از هرگونه وسیله غیر استریل و فروكردن آن در جوشها میتواند باعث قرمزی و ملتهب شدن بیشتر و حتی تورم پوست شما شود.
معمولا افراد مختلف تمایل دارند هرگونه جراحت یا زخمی را دستكاری كنند و در طول روز چندبار و در فاصلههای نزدیك با دست چك كنند كه آیا زخم روی پوست آنها تغییری كردهاست یا نه و حتی گاهی جراحت یا زخم را به خونریزی نیز بیندازند و همین كار باعث میشود جراحت یا زخم دیر بهبود یابد و حتی بدتر هم بشود.
وقتی بعد از یك ماه دوباره جوشها میآیند
اشتباه پنجم: بهمحض خوبشدن آكنهها مصرف را قطع كنید
هستند افرادی كه به محض اینكه احساس میكنند پوستشان بهتر شده است، مصرف داروها را قطع میكنند و دوباره بعد از مدت كوتاهی دچار همان مشكل قبلی میشوند. باید بدانید مصرف كرمها و لوسیونهای ضدآكنه را نباید به یكباره قطع كرد بلكه باید به مرور اندازه مصرف را كم كمتر كرد تا یواشیواش قطع كنید. مثلا اگر اوایل 2بار در روز استفاده میكردید، بعد از خوب شدن جوشها مصرف را یك بار در روز كنید، بعد یك روز در میان، بعد مصرف را 2 بار در هفته كنید و به مرور دیگر دارو را مصرف نكنید. بهتر است بدانید معمولا بین 4 تا 6 هفته بعد از قطع یكباره داروها احتمال دارد آكنهها بازگردند.برای خلاص شدن همیشگی بیشتر مردم مصرف حداقل یكی از داروها را تا مدتها ادامه میدهند حتی اگر شده چند بار در هفته.
زمانی كه باید به پزشك مراجعه كنید
اشتباه ششم: خیلی دیر نزد پزشك رفتن
خیلی اوقات پیش میآید كه آكنههای پوست شما را به شدت آزار میدهند ولی بههر دلیل مدام نزد پزشك رفتن را به تعویق میاندازیم، گاهی گرفتاری خود را بهانه میكنیم و گاهی وقتندادن دكتری خاص را و گاهی هم…
تا به پزشك مراجعه نكنید، همچنان آكنههایتان باقی میماند و احتمالا هیچ بهبودی در آنها نبینید به خصوص اگر آكنههایتان دردناك شده یا جای جوشهایتان بیشتر از همیشه شده است یا دیگر درمانهای قبلی كه داشتید جواب نمیدهد.
لیف جوشها را بدتر می كند یا بهتر؟
اشتباههفتم: شستن یا اسكراب مداوم پوست
اسكرابكردن پوست یعنی لایه برداری فیزیكی، مثل استفاده از لیف یا سایر اسكرابهای موجود در بازار كه دانههای ریزی هستند كه سطح صورت را لایهبرداری میكنند، به طور كلی اسكراب وضعیت آكنهها را بدتر میكند چون اثر آنها روی لایه محافظ پوست است و این میتواند تحریكات پوستی را افزایش دهد. به جای آن خیلی ملایم پوستتان را با یك مایع شستوشودهنده غیر حساسیتزا و با ph متعادل بشویید تا التهابات هم كاهش یابند البته حواستان باشد كه مایع شستوشودهنده را به خوبی از روی پوست آبكشی كنید چون اگر مقدار كمی از آن روی پوست باقی بماند احتمال دارد پوست شما را حسابی تحریك كند. آكنه از كثیفی و آلوده بودن پوست نیست كه شما بخواهید با شستن آن را از بین ببرید. افراد زیادی هستند كه وقتی جوش میزنند مرتب پوستشان را میشویند و اسكراب میزنند ولی باید بدانند كه اگر آكنه از آلودگی و كثیفی بود پاها بیشتر از همه جا جوش و آكنه داشتند.
هم قدیمیها درمان شوند و هم جدیدها به وجود نیایند
اشتباه هشتم: زیاد یا كم مصرف كردن داروهای آكنه
یكی از مهمترین تاكیدهای پزشكان این است كه باید حتما مصرف داروهای ضدآكنه طبق دستور باشد و نباید میزان مصرف را به دلخواه خود كم و زیاد كنید، مطمئن باشید استفاده زیاد از داروها زودتر جوشها و آكنهها را بهبود نمیدهد اما به طور حتم خشكی و قرمزی پوست شما را بیشتر میكند البته اگر كمتر از میزان توصیه پزشك مصرف كنید یعنی مثلا یك شب استفاده كنید، یك شب نه باز هم هیچ بهبودی در زمان مقرر نخواهید دید. شما باید حداقل نصف بطری كرم یا لوسیون تجویزیتان را مصرف كنید تا نتیجه خودش را نشان دهد. بسیاری از افراد وقتی بعد از یك یا 2 هفته اثر كافی نمیبینند، دیگر خیلی سفت و سخت دستور پزشك را اجرا نمیكنند و دیگر 2 شب مصرف میكنند، 2 شب فراموش میكنند یا پشت گوش میاندازند. مصرف كمتر از میزان توصیه شده شاید جوشهای فعلی شما را بهتر كند ولی مسلما از به وجود آمدن جوشهای جدید جلوگیری نمیكند.
علاوه بر این در نظر داشته باشید كه داروی تجویزی را روی تمام مناطق تحت تاثیر مصرف كنید، اگر فقط روی جوشها بزنید، ممكن است جاهای دیگر جوشهای جدید بزنند.
منبع: برترین ها