درمان و مراقبت از پوست

درمان کک ومکهای صورت

کمبود بعضی ویتامینها مانند ویتامین A، B12،C و اسید فولیک می تواند سبب ایجاد لک شود. همچنین در بسیاری از بیماریها مانند ….

 

 

کک ومک (freckle):

کک و مک لک‌های کوچک قهوه ای و  روشنی است که بیشتر در افراد سفید پوست با موهای بلوند وچشمان آبی دیده می شود، این لکها بیشتر در صورت و گردن و شانه ها وجود دارد، در واقع در مناطقی که بیشتر در معرض نور آفتاب قرار دارند، پس نقش آفتاب در تشدید این لکها مشخص است همچنین این دسته از افراد در سنین بالاتر نیز بیشتر مستعد به ابتلاء خال می باشند.

لک حاملگی (Melasma):

 لک‌های تقریبا بزرگی است که در نواحی پیشانی، گونه وچانه و معمولا به صورت قرینه بوجود می‌آید بیشتر در دختران وزنان جوان در سنین باروری دیده‌می‌شود، این لکها علل متفاوتی دارد که البته چون بیشتر در زنان حامله دیده‌می‌شود به این اسم شهرت دارد ولی در مردان هم وجود دارد، از جمله علل آن می توان قرصهای ضد بارداری وکیستهای تخمدانی را نام برد البته اثر آنها در طی مدت طولانی از بین می روند ولی گاهی دائمی می گردند.همانند همه لکها در اثر تابش اشعه خورشید پررنگتر می‌گردند.

لک های ناشی از کمبود تغذیه ای وبعضی بیماریهاوداروها:

کمبود بعضی ویتامینها مانند ویتامین A،  B12،C  و اسید فولیک می تواند سبب ایجاد لک نماید.  همچنین در بسیاری از بیماریها مانند بیماریهای کلیوی و کبدی وحتی در کم خونی و…..لکها دیده می شوند، از جمله علل دیگر آثار بهبود التهابات پوستی بر اثر سایئدگی یا سوختگی ویا بریدگی و حتی دستکاری وزخم نمودن جوشها، همگی می توانند از جمله علل دیگر لکها باشند.

 همانطور که در بالا گفته شد لکها علل مختلف دارند لذا بهتر است قبل از اقدام به هر کاری جهت برداشتن آنها با پزشک مشورت نمایید. چرا که بعضی از آنها ممکن است حتی بدخیم هم باشند.

 درمان:

امروزه روشهای مختلفی جهت درمان لکها توصیه می‌گردند که ازجمله آنها می‌توان به موارد ذیل به ترتیب اهمیت اشاره نمود:

1- استفاده از ضد آفتاب مناسب: از آنجایی که همه انواع لکها با تماس آفتاب پررنگتر می‌گردند استفاده از یک ضدآفتاب با SPF مناسب بسیار مهم است.

2- پوشش مناسب : استفاده از دستکش وکلاه و عینک

 3- رنگ برنده ها :این دسته از داروها که مشهور‌ترین آنها هیدروکینون هستند باید به مدت چندین ماه استفاده شوند وخیلی از مواقع نیز تاثیر به سزایی ندارند.

4- ایزو ترتینویین: این دارو نیز بدلیل خاصیت لایه برداری مورد استفاده دارد.

5- پیلینگ شیمیایی: در این روش که مانند سایر روشها باید با نظر پزشک انجام گردد با موادشیمیایی خاص(TCA,AHA)لایه برداری پوست انجام می گردد.

6- میکرودرم ابریژن: که یکی از شایعترین روشهای لایه برداری با حداقل عوارض می باشد نیز امروزه روش خوبی محسوب می گردد.(در مقالات بعدی بطور مفصل این روش توضیح داده خواهد شد)

7- لیزر: در این روش به کمک لیزر اقدام به برداشت لکها می نمایند.

 لازم به یادآوری است که تمامی روشهای گفته شده با یک جلسه مشکل را حل نمی کنند ونیاز به مداومت کارمیباشد، بهترین توصیه در این افراد استفاده از ضد آفتاب است وهمچنین در خیلی از موارد لکها غیر قابل درمان میباشند ویاهمانطور که قبلاً هم ذکر گردید اگر علت ایجاد آن برطرف گردد(مثل بیماریها و….) لکها نیز از بین خواهند رفت
برچسب

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.