زهرا عبداللهی سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: مواد مغذی گروه شیر و لبنیات پروتئین، کلسیم، فسفر، بعضی از انواع ویتامین های گروه ب و ویتامین آ را تامین میکنند.
وی افزود: برای افراد بزرگسال سالم روزانه مصرف 2 تا 3 واحد از گروه شیر و فرآوردههای توصیه میشود و همچنین زنان باردار و شیرده باید حداقل روزانه 3 واحد از گروه شیر و فرآوردههای آن مصرف کنند.عبداللهی با اشاره به این كه گروه شیر و لبنیات در رشد و استحکام استخوانها و دندانها و سلامت پوست نقش مهمی دارند، ابراز داشت: مصرف روزانه دو لیوان شیر میتواند نیاز به فسفر را بر طرف كند زیرا شیر حاوی بعضی از ویتامینها مانند آ، ب12 ، ب2 ، ب 1 است و با مصرف روزانه دو لیوان شیر حدود نصف نیاز بدن افراد بالغ به ویتامین ب12 تامین میشود.
وی درباره مصرف سایر لبنیات گفت: افراد برای استفاده از پنیر تازه، باید آن را به مدت حداقل 2 ماه در آب نمک نگهداری کرده و سپس مصرف كنند و بستنیهایی را بخورند که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد.این متخصص تغذیه تصریح كرد: برای مصرف هر نوع كشک حتما قبل از مصرف مقداری آب به آن اضافه كرده و حداقل 5-10 دقیقه در حال به هم زدن بجوشانند معمولاً در تهیه کشک نمک میزان زیاد استفاده میشود توصیه میشود که از انواع كشك کم نمک استفاده کنید.عبداللهی با بیان این كه افراد هنگام خرید شیر باید به تاریخ انقضای آن توجه كنند، ابراز داشت: شیر را نباید در معرض نور قرار دهند، زیرا باعث نابودی ویتامین ب2 شده و همچنین سبب بد طعمی شیر میشود.
به نقل از برنا