مواد لازم برای ۴ نفر :
سویا خیس شده ……………………………………………….. ۴۰۰ گرم
پیاز ……………………………………………………………… ۲ عدد متوسط
تخم مرغ ……………………………………………………… ۲ عدد
آرد سیب زمینی ……………………………………………… ۲ قاشق غذا خوری سر صاف
آرد سوخاری ………………………………………………… ۱ قاشق غذا خوری
جعفری – شوید …………………………………………….. ۱ استکان ساطوری شده
سماق ………………………………………………………… ۱ قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل …………………………………………………… به مقدار لازم
زعفران دم شده …………………………………………….. یک قاشق غذا خوری
روغن برای سرخ کردن ………………………………….. به مقدار لازم
طرز تهیه :
سویا خیس شده را بعد از آبکش کردن ، با یک عدد پیاز ، سماق و نمک و فلفل چند بار چرخ ( یا میکس ) کنید تا کاملا یک دست شوند .
بعد یک عدد پیاز باقیمانده را داخل مخلوط رنده کنید و با دست کاملا ورز دهید .
وقتی کمی بافت مینی برگر منسجم شد ، تخم مرغ ها را یکی یکی داخل آن بشکنید و با دست ورز دهید تا مواد خوب مخلوط شوند .
آرد سوخاری ، آرد سیب زمینی ، جعفری و شوید و زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید و ۱۰-۱۵ دقیقه کاملا مخلوط را ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند .
بافت مینی برگر طوری نیست که بتوانید از قالبهای مختلف برای شکل دادن به آن استفاده کنید .
به اندازه یک گردو از مخلوط بردارید و آن را به ضخامت حداکثر ۱ سانتیمتر به هر شکلی که میتوانید ! صاف کنید و داخل مقداری روغن از قبل گرم شده ، با حرارت بسیار ملایم هر دو روی آن را سرخ کنید .
نکته :
میتوانید از مخلوط گوشت چرخ کرده و سویا نیز استفاده کنید که در آن صورت این مینی برگر زیاد هم رژیمی نخواهد بود ! ولی اگر اندازه ها را درست رعایت کنید و مخلوط را کاملا ورز دهید ، برای انسجام بیشتر بافت مینی برگر نیازی به گوشت چرخ کرده یا تخم مرغ اضافه نیست .
اول یک عدد تخم مرغ را به مخلوط بیفزائید اگر احساس کردید که نیاز به تخم مرغ بیشتر دارد ، تخم مرغ دوم را نیز اضافه کنید .
دقت کنید که موقع سرخ کردن مینی برگر ها حرارت زیر تابه بسیار ملایم باشد ، به دلیل استفاده از آرد سوخاری داخل مخلوط ، درصد سوختن مینی برگر ها کمی بیش از حد معمول میباشد . استفاده از آرد سوخاری به دلیل سفت تر شدن بافت مینی برگر است .
توجه داشته باشد که هرچه بیشتر مخلوط را ورز دهید ، بافت آن منسجم تر میشود . در ضمن بعد از اضافه کردن تخم مرغ ها به هیچ وجه برای ورز دادن مخلوط از همزن برقی یا انواع میکسر استفاده نکنید . چون ممکن است حرارت همزن باعث بسته شدن تخم مرغ ها شوند .
در مورد مایع انواع کیک ( یا موارد مشابه ) استفاده از همزن برقی برای مخلوط کردن تخم مرغ با سایر مواد بهترین راه است ولی در موارد اینچنینی که مایع، کمی از حالت مایع بودن خارج است !! توصیه میکنم از همزن برقی یا میکسر استفاده نکنید .
اگر احساس کردید ممکن است مینی برگر موقع سرخ شدن در روغن اصطلاحا وا برود ، به اندازه یک قاشق غذا خوری شیر به آن اضافه کنید . ( و کاملا ورز دهید تا شیر به خورد مواد برود )
در صورت تمایل قبل از سرخ کردن مواد ، میتوانید کمی پنیر چدار رنده شده را نیز با مواد مخلوط کنید .
این غذای ساده و مفید حداکثر در مدت ۱ ساعت آماده سرو است .
مطبخ چی
سردبیر ممنـــــــــــــونم
حتما درست میکنم.لطف کردید
خیلی متــــشکرم