تغذیه در دوران قبل و بعد از بارداری

ویتامین مورد نیاز زنان بادار

image_13921011161680خانم های باردار در زمان بارداری چه خوراکی هایی و چه ویتامین هایی باید مصرف نمایند؟

جنيني كه در رحم‌تان جاخوش كرده، نيازهاي تغذيه‌اي ويژه‌اي دارد كه قرار است از طريق غذايي كه شما مي‌خوريد تامين شود. از طرف ديگر حضورش باعث مي‌شود نياز خود شما هم به بعضي از ويتامين‌ها و مواد معدني بيشتر شود تا بتوانيد سلامتي‌تان را حفظ كنيد.

 

ویتامین های مورد نیاز در دوران بارداری:
اسيد فوليك ویتامین مورد نیاز دوران بارداری
اسيد فوليك از خانواده ويتامين B است كه نياز به آن در دوران بارداري بيش از هر وقت ديگري است، البته شما بايد خوردن اسيد فوليك را سه تا چهار ماه قبل از بارداري شروع كنيد چون اين ويتامين در ماه اول بارداري باعث بسته شدن لوله‌هاي عصبي جنين مي‌شود. در اين زمان خيلي از خانم‌ها حتي از باردار بودن خودشان هم خبر ندارند چه برسد به اينکه بخواهند اسيد فوليك بخورند.

كمبود اسيد فوليك در مادران باردار با خطر تولد نوزاد با وزن پايين يا زايمان زودرس همراه است، همچنين مي‌تواند در همان ماه‌هاي اوليه بارداري منجر به اختلالات لوله عصبي جنين شود.

منابع اسيد فوليك: حبوبات، آب پرتقال، سبزيجات برگ سبز تيره، جوانه گندم، سويا، بادام و بادام زميني.

برای کنترل ویار بارداری ويتامين B6   مصرف کنید
نياز به ويتامين B6 در بارداري آنقدر زیاد نیست كه بخواهيد مكمل آن را مصرف كنيد اما بد نيست بدانيد كه در موارد تهوع و استفراغ شديد مي‌توان از اين ويتامين براي كنترل علائم استفاده كرد، البته فقط با دستور پزشك.

منابع ويتامين B6: سبزيجات تازه، گوشت و غلات سبوس دار

 

ويتامين D برای جذب کلسیم در بارداری ضروری است
ويتامين D براي جذب كلسيم ضروري است به همين خاطر به مادران باردار توصيه مي‌شود در اين دوران هم به اندازه كافي در معرض نور آفتاب قرار بگيرند و هم منابع خوراكي ويتامين D را مصرف كنند، چون اگر بدن‌شان با كمبود اين ويتامين مواجه شود سطح كلسيم خون نوزاد پايين آمده و استخوان‌ها و دندان‌هايش خوب شكل نمي‌گيرد.

منابع ويتامين D: شيرغني شده، ماهي تن، زرده تخم‌مرغ و روغن كبد ماهي.

 

 

دریافت میزان ویتامین C در بارداری

در دوران بارداري نياز شما به ويتامين C، فقط كمي بيشتر از دوران قبل از بارداري است و با نوشيدن يك ليوان آب پرتقال، خوردن نصف فلفل دلمه‌اي قرمز يا يك عدد كيوي تامين مي‌شود. بعضي از مطالعات هم نشان داده كه كمبود ويتامين C خطر پره اكلامپسي را در بارداري بالا مي‌برد كه البته اگر رژيم غذايي سالمي داشته باشيد و هر روز ميوه و سبزي تازه بخوريد با  كمبود ویتامین C  مواجه نمي‌شويد.

منابع ويتامين C: مركبات، كيوي، فلفل دلمه‌اي، فلفل شيرين، انبه، گوجه‌فرنگي و…

نیاز جنین به كلسيم
جنين شما كه در رحم‌تان در حال رشد است به كلسيم نياز دارد تا بتواند قلب، استخوان، مفصل و شبكه عصبي سالمي داشته باشد بنابراين اگر در اين دوران به اندازه كافي كلسيم دريافت نكنيد جنين از ذخاير استخواني شما استفاده مي‌كند و اين مسئله مي‌تواند بعد يا در حين بارداري براي‌تان دردسرساز شود. مصرف چهار واحد لبنيات ـ هر واحد شامل يك ليوان شير يا ماست يا دو ليوان دوغ ـ نياز شما به كلسيم را در دوران بارداري برطرف مي‌كند.

منابع كلسيم: شير و لبنيات كم‌چرب، سبزيجات برگ سبز تيره ازجمله كلم‌پيچ، غذاهاي دريايي، اسفناج، كرفس، جعفري، شلغم و. . .

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.