درمان سرفه خشک سرفه خشک مخصوصا در فصل سرما به سراغ خیلی از ما می آید و باعث آزارمان می شود در مقاله زیر به طور کامل به علل و روشهای درمان و همچنین بروز آن در کودکان پرداخته شده است
علت سرفه خشک چیست؟
متخصصان تاکید می کنند سرفه هایی که بیش از شش هفته ادامه داشته باشد، سرفه مزمن نامیده می شود که علل متعددی دارد و با بررسی سابقه بیماری و گرفتن تاریخچه کامل پزشکی بیمار و خانواده او، معاینه دقیق و در صورت نیاز انجام آزمون های آزمایشگاهی از سوی پزشک معالج علت آن تشخیص داده می شود، اما سرفه حاد به سرفه های کوتاه تر از سه هفته گفته می شود. در واقع، سرفه های حاد به دنبال عفونت های ریه، سرماخوردگی هاو افتادن جسم خارجی در راه های هوایی ایجاد می شود.
عمولا علل سرفه های طولانی و مزمن را باید در بیماری هایی چون آسم و آلرژی بینی، رفلاکس معده، برونشیت مزمن و بیماری های انسدادی مزمن ریه جستجو کرد، اما در افراد عصبی به علت استرس یا هیجان، اضطراب و افسردگی و نیز در افرادی که دچار تیک عصبی هستند، ممکن است سرفه های خشک مشاهده شود.البته سرفه این بیماران هنگام خواب ناپدید می شود و بیشتر تحت تاثیر فضای نامساعد محیطی رخ می دهد.
آلرژی ها ازجمله آلرژی بینی یا آسم ازجمله علل شایع سرفه های مزمن و معمولا خشک یا با خلط اندک است که در همه گروه های سنی، بویژه کودکان و جوانان دیده می شود.
درمان طبیعی و ساده سرفه های خشک
پژوهش ها نشان می دهند که عسل واقعا کارساز است.
دو تحقیق جداگانه در سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۲ در آمریکا نشان دادند که مقدار مشخصی عسل بیش از دارونماها (پلاسبو)
با طعم عسل، در کاهش سرفه ی کودکان مؤثر است.
یک حدیث از امام رضا :
بادام موجب تقویت حافظه و دردهای سینه و شکم می باشد و همچنین سرفه خشک را مداوا می کند.
پاچه گوسفند برای سرفه های خشک
پاچه گوسفند لزج و دیرهضم است، ولی گفته می شود پس از هضم، غذای صالح به بدن می رساند.
افراد با گرفتگی صدا و سرفه خشک و مبتلایان به بواسیر در صورتی که هاضمه خوبی داشته باشند، از مصرف پاچه پخته شده بهره می برند، مصلح پاچه، سرکه و عسل و پختن آن با کرفس و دارچین است.
درمان سرفه با چای آویشن:
آویشن گیاهی است که از زمان های بسیار قدیم مورد استفاده قرار گرفته است. «مرگ سیاه» که ناشی از بیماری طاعون بود، از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۳ جان بسیاری از انسان ها را گرفت. در آن زمان مردم با سوزاندن آویشن در شهر بیماری را از خود دور می کردند. آویشن خاصیت ضدمیکروبی دارد و باعث نرم شدن عضلات نای و نایژه می شود و مجاری تنفسی را باز می کند. در نهایت میزان سرفه ها کاهش می یابد و بیمار احساس آسودگی بیشتری خواهد کرد.
برای درست کردن چای آویشن به یک مشت آویشن تازه یا دو قاشق غذاخوری آویشن خشک و ۲۲۵ میلی لیتر آب نیاز دارید. همچنین بنا بر سلیقه ی خودتان می توانید از عسل یا لیمو نیز استفاده کنید. آویشن را به آرامی با هاون بکوبید و در فنجان بریزید. آب جوش را هم در فنجان بریزید و روی آن سرپوشی قرار بدهید و بگذارید آویشن ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب باقی بماند. برای بهبود طعم آن می توانید کمی عسل یا آب لیموترش به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را دو یا سه بار در روز مصرف کنید. مصرف این نوشیدنی قبل از خواب باعث می شود راحت تر بخوابید.
درمان سرفه با چای زنجبیل:
زنجبیل را به تکه های کوچکی ببرید، آن ها را به ظرفی محتوی یک فنجان آب اضافه کنید. این ترکیب را بجوشانید تا وقتی که حجم آن به نصف مقدار اولیه کاهش می یابد. مایع را صاف کنید، یک قاشق چایخوری عسل اضافه کنید و گرم بنوشید تا روی سرفه هایتان تاثیر تسکین دهنده داشته باشد. چطور عمل می کند؟ دکتر اکلز، مدیر مرکز سرماخوردگی معمولی در دانشگاه کاردیف به وب گاه netdoctor.co.uk گفت که به نظر می رسد زنجبیل با افزایش ترشح بزاق و مخاط به تسکین علائم سرماخوردگی کمک می کند.
درمان سرفه خشک نوزادان
سرفه باعث ناراحتی نوزاد می شود اما معمولا سرفه بعد از دو هفته برطرف می شود و جای نگرانی نیست. آرام کردن نوزادی که از سرفه می کند کار سختی است و ممکن است چند شب بی خواب شوید تا فرزندتان بهتر شود.
سرفه یکی از نشانه های عفونت است؛ معمولا سرفه عامل سرما خوردگی ویروسی است.
گاهی اوقاات نوزادان سرفه های نگران کننده ای می کنند که شامل:
1.خناق؛ عفونت ویروسی که باعث گرفتگی صدا می شود.
2.سیاه سرفه؛ عفونت باکتریایی نای. برای این مشکل واکسیناسیون تجویز می شود.
3.برونشیت؛ عفونت ویروسی ریه.
سرفه می تواند عامل غیر عفونتی نیز داشته باشد مانند آسم.
تاثیر سرفه بر نوزاد بستگی به نوع آن دارد. سرفه ها ممکن است خشک باشند. سرفه خشک نشانه سرماخوردگی نوزاد یا آنفولانزا است. فرزند شما در سال اول حدود هشت بار سرما می خورد و این مسئله باعث قوی شدن سیستم ایمنی بدن نوزاد می شود.
سرفه خشک به دلیل ورم گلو یا عفونت گوش در نوزدان اتفاق می افتد. ورم باعث خارش انتهای گلوی نوزاد می شود و نوزاد برای خلاصی از دست آن، سرفه می کند.
سرفه خشک باعث تولید مخاط می شود. نوزاد شما سرفه می کند تا خلط موجود در ریه را خارج کند.
سرفه همراه با:
قرص های سرماخوردگی و سرفه برای نوزاد مناسب نیست. این قرص ها را نباید به نوزاد زیر 6 سال داد زیرا عوارض جانبی دارد.
اقدامات زیر را برای کمک به نوزاد انجام دهید:
1. مطمئن شوید فرزندتان به قدر کافی استراحت می کند.
2. غذای بیشتری به فرزندتان بدهید. نوزاد نیاز به نوشیدنی دارد تا عفونت برطرف شود.
3.مقدار مناسب پاراستامول یا ایبوپروفن اطفال به فرزندتان بدهید. این قرص های مسکن باعث کاهش تب می شود. اگر فرزند شما بعد از هفته 37 بارداری به دنیا بیاید و وزنش بیشتر از 4 کیلوگرم باشد، می توانید از دو ماهگی پاراستامول اطفال به او بدهید. اگر فرزند شما بزرگ تر از سه ماه است و وزن او حداقل 5 کیلوگرم است، می توانید به او ایبوپروفن اطفال بدهید.
4.بخور دادن به برطرف شدن سرفه نوزاد کمک می کند. با فرزندتان در حمامی که دوش آن باز است بنشینید. هوای گرم و بخار موجود در هوا به باز شدن مجاری تنفسی کمک می کند. نوزاد را از آب داغ دور نگه دارید.
5.اگر فرزند شما بالای یک سال است، به او محلول آب گرم، عسل و لیمو بدهید. بهتر است به نوزاد زیر یک سال از این نوشیدنی ندهید زیرا عسل می تواند باعث مسمومیت غذایی نوزاد شود.
اگر نوزاد زیر سه ماه است، هر زمانی که احساس کردید بیمار است او را نزد پزشک ببرید