قرصهای ویتامین A را فراموش کنید.با مصرف این سبزی ترد، پرخاصیت و مقوی به اندازه کافی ویتامین A دریافت کرده و به دنبال آن پوستی شاداب داشته و از ابتلا به سرطان ، بروز پیری زودرس و ….. جلوگیری کنید.
در اين مطلب خواهيد خواند كه چگونه از حداكثر خواص اين سبزي عالي و معجزهگر بهرهمند شويد.
هویج
خواص هويج:
1- بينايي را تقويت ميكند
هويج سرشار از بتاكاروتن ميباشد كه در كبد به ويتامين A تبديل ميشود. اين ويتامين در رتينا يا شبكيه به ردوپسين – رنگدانه ارغواني رنگ مورد نياز در ديد شب – تبديل ميشود.
همچنين تحقيقات ثابت كرده بتاكاروتن از بروز دژنراسيون ماكولا چشمي و آب مرواريد سنايل – شايعترين نوع آب مرواريد -پيشگيري و محافظت ميكند.در يك بررسي مشخص شد كه افرادي كه مقدار بيشتري بتاكاروتن مصرف كرده بودند احتمال خطر ابتلاي آنان به دژنراسيون ماكولار چشمي 40 درصد كمتر از كساني كه بتاكاروتن كمتري مصرف كرده بودند وجود داشت.
2- از ابتلا به سرطان پيشگيري ميكند
تحقيقات نشان داده مصرف هويج خطر ابتلا به سرطان ريه، سينه و كولون (روده بزرگ) را كاهش ميدهد.
محققان به تازگي كشف كردهاند كه دو ماده موجود در هويج به نامهاي فالكارينول و فالكاريندول داراي خواص ضد سرطاني هستند.
فالكارينول ماده ضدآفت طبيعي است كه توسط هويج توليد ميشود تا از ريشه خود در مقابل بيماريهاي قارچي محافظت كند.
هويج يكي از منابع اين تركيب است. در يك بررسي مشخص شد موشهايي كه هويج خورده بودند تا يك سوم كمتر به سرطان مبتلا شدند.
3- داراي خواص ضد پيري است
مقدار بالاي بتاكاروتن موجود در هويج در برابر تخريب سلولي ناشي از متابوليسم طبيعي بدن مانند يك آنتياكسيدان عمل ميكند و روند پيري سلولها را آهستهتر ميكند.
4- پوست را تقويت ميكند
ويتامين A و آنتياكسيدانها از پوست در برابر تخريب ناشي از نور خورشيد محافظت ميكنند.كمبود ويتامين A باعث خشكي پوست، مو و ناخن ميشود. ويتامين A از بروز پيري زودرس، آكنه، خشكي پوست، لكه و از بين رفتن يكنواختي رنگ پوست پيشگيري ميكند.
5- ضدعفوني كننده است
گياه شناسان بر اين عقيده هستند كه هويج از ايجاد عفونت پيشگيري ميكند. از اين گياه ميتوان به روشهاي مختلف مانند له شده، جوشانده يا خام بر روي انواع زخمها استفاده كرد.
6- پوست را از بيرون تقويت ميكند
با هويج ميتوان ماسك صورت ارزان و راحتي تهيه كرد . براي اين كار فقط هويج رنده شده را با كمي عسل مخلوط كنيد.
7- از بروز بيماريهاي قلبي پيشگيري ميكند
طي نتايج چندين بررسي، رژيمهاي سرشار از كارتنوئيدها، با كاهش خطر بيماريهاي قلبي ارتباط مستقيم دارند. هويج نه تنها داراي بتاكاروتن است بلكه حاوي آلفا كاروتن و لوتئين نيز ميباشد.
همچنين مصرف منظم هويج ميزان كلسترول را كاهش ميدهد زيرا فيبرهاي محلول موجود در هويج با اسيدهاي صفرا پيوند ميخورند.
8- بدن را از مواد زائد پاكسازي ميكند
ويتامين A به كبد كمك ميكند تا مواد زائد را از بدن بيرون كند. اين ماده غذايي باعث كاهش صفرا و چربي در كبد ميشود. فيبرهاي موجود در هويج به تميز كردن روده و سرعت بخشيدن خروج مواد زائد از بدن كمك ميكنند.
9- موجب سلامت دندانها و لثهها ميشود
اين سبزي ترد همه نوع خاصيتي دارد! هويجها دهان و دندان را تميز ميكنند. آنها مانند مسواك و يا خلال دندان مواد باقيماده غذا را از لاي دندانها خارج ميكنند. هويج با تحريك لثه باعث ترشح زياد بزاق شده كه ايجاد اسيد و باكتري سازنده كرم خوردگي دندان را متوازن ميكند.
10- از بروز سكته پيشگيري ميكند
طي يك بررسي كه در دانشگاه هاروارد صورت گرفت مشخص شد افرادي كه بيش از 6 هويج در هفته ميخورند نسبت به آنهايي كه در ماه تنها يك هويج يا كمتر ميخورند، كمتر با سكته مواجه ميشوند.