اطلاعات و لیست داروهاداروهای ضد التهاب

اطلاعات دارویی تریامسینولون موضعی | TRIAMCINOLONE TOPICAL

نام های تجاری تریامسینولون موضعی :
triamcicort , kenacort , volon a , adcortyl , teriadent , kenalag , aristocort

موارد مصرف تریامسینولون-موضعی

تريامسينولون براي درمان علامتي اختلالات شديد التهابي پوست از قبيل اگزماهايي كه به ساير كورتيكواستروئيدهاي ضعيف‌تر پاسخ نمي‌دهند و پسوريازيس به كار مي‌رود.

مکانیسم اثر تریامسینولون-موضعی

اين دارو با عبور از غشاء سلولي به گيرنده هاي خود در سيتوپلاسم متصل شده و كمپلكس دارو-گيرنده وارد هسته سلولي مي شود. اين كمپلكس با اتصال به نواحي خاصي از DNA موجب تحريك روند رونويسي mRNA و به دنبال آن ساخت آنزيم هايي مي گردد كه درنهايت مسئول اثرات سيستميك كورتيكواستروئيدها مي باشند. اين دارو با جلوگيري از تجمع سلول هاي التهابي درناحيه التهاب، مهار فاگوسيتوز و آزاد شدن آنزيم هاي مسئول در التهاب و مهار ساخت و آزاد شدن واسطه هاي شيميايي التهاب اثرات ضدالتهابي خود را اعمال مي كند.

فارماکوکینتیک تریامسینولون-موضعی

متابوليسم كورتيكواستروئيدها عمدتاً درخود پوست صورت مي‌گيرد ولي متابوليسم پوستي اين دارو نسبت به ساير كورتيكواستروئيدهاي پوستي كمتر مي‌باشد و به همين دليل جذب سيستميك دارو نسبتاً بالا مي‌باشد. متابوليسم دارو كبدي است.

منع مصرف تریامسینولون-موضعی

در شيرخواران كمتر از يك سال، پلاك‌هاي منتشر و گسترده پسوريازيس، عفونت‌هاي باكتريايي، قارچي ويا ضايعات ويروسي پوستي و درمان نشده،روزاسه و درماتيت‌هاي اطراف دهان، براي درمان آكنه و در صورت بروز آلرژي به كورتيكوستروئيدها نبايد مصرف شود.

عوارض جانبی تریامسینولون-موضعی

به دليل كم بودن متابوليسم تريامسينولون در پوست، امكان جذب سيستميك آن بالا بوده و عوارضي نظير سندرم كوشينگ، افزايش قند خون،وجود قند در ادرار و در دراز مدت تضعيف محور هيپوتالاموس-هيپوفيز-فوق كليه محتمل مي‌باشد.
بروز عوارض جانبي موضعي مانند تشديد عفونت‌هاي درمان نشده، نازك شدن پوست، درماتيت تماسي، اختلالات التهابي در ناحيه صورت به ويژه در خانم‌ها و آكنه در محل كاربرد فرآورده نيز گزارش شده است.

تداخلات دارویی تریامسینولون-موضعی

تست نیترو بلو تترازولیوم که برای تشخیص عفونت موضعی استفاده می شود ممکن است با مصرف کورتیکواستروئیدهای موضعی منفی کاذب ایجاد کند

استفاده از دو داروی کورتیکواستروئیدی موضعی بصورت هم زمان باعث تشدید عوارض جانبی می گردد

هشدار ها تریامسینولون-موضعی

1- از ماليدن اين دارو روي پوست بچه‌ها تا حد امكان پرهيز شود.
2- از مصرف طولاني مدت فراورده‌هاي روي پوست صورت اجتناب گردد.

توصیه های دارویی تریامسینولون-موضعی

1- از مصرف خودسرانه اين دارو خودداري شود.
2- از به كار بردن پوشش و يا پانسمان روي ناحيه تحت درمان با تريامسينولون خودداري شود.
3- از تماس دارو با چشم‌ها اجتناب گردد.
4- در صورتي كه بعد از دو هفته عارضه‌اي كه براي آن تريامسينولون تجويز شده، بهبود پيدا نكرد و يا بدتر شد، بايد به پزشك مراجعه شود.
5- قبل از شيردهي از استفاده اين دارو روي بافت پستان خودداري شود.
برچسب

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.