خواص درماني گیاهان و میوه ها

خواص شگفت‌انگیز سنجد

سنجد خواص بسیاری دارد. یکی از این خواص، زیبایی پوست و مو است. از طرف دیگر سنجد برای سلامت استخوان‌ها هم مفید است. از دیگر خواص این خوراکی می‌توان به درمان کمبود ویتامین C و همچنین تب‌بُر بودن اشاره کرد.

خواص سنجد

میوه سنجد از زمان‌های گذشته در سبد غذایی ایرانیان جای داشته و در اعیاد سنتی به این میوه کوچک توجه خاص می‌شده است. امروزه از میوه و درخت سنجد در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی، صنایع چوب و عطرسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. درخت سنجد به دلیل سازگاری که با محیط‌های مختلف دارد در اغلب نقاط کره زمین از جمله اروپای شرقی و غربی، آمریکای شمالی، آسیای شمالی و مرکزی رشد می‌کند. خواص سنجد بسیار فراوان و بی‌شمار هستند.

سه نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد که دو نوع هیپوفار و هلاگنوس در ایران وجود دارد. درخت سنجد دارای سه قسمت برون بر (پوست قهوه‌ای رنگ)، میان‌بر (آردی شکل) و درون‌بر (هسته چوبی و سفت آن) است که قسمت درون بر و میان بر آن دارای ارزش غذایی فراوانی است. در قسمت میان بر هفتن نوع چربی اشباع شده و اشباع نشده و همچنین دو نوع قند فروکتوز و گلوکوز وجود دارد.

بررسی خواص سنجد و مزیت های دارویی

میوه سنجد دارای طبیعی سرد و خشک است. سنجد میوه‌ای است که آن را به صورت خشک استفاده می‌کنند. چوب، ریشه، میوه و پوست آن دارای خواص دارویی و صنعتی متفاوتی است. از پوست درخت سنجد یک ماده شیمیایی دارویی مهم به نام تتراهیدروآرمور متیل استخراج می‌شود. از برگ درخت سنجد ماده‌ای به نام آلکانویید استخراج می‌شود که در صنایع داروسازی کاربرد دارد. همچنین اسانس گل سنجد در صنایع آرایشی و داروسازی و همچنین عطر سازی به کار می‌رود. از بهترین خواص سنجد می‌توان به درمان بیماری‌های کبدی مانند یرقان و زردی اشاره کرد.

فواید سنجد برای پوست و مو

سنجد فواید و مزیت‌های فراوانی برای سلامت پوست و مو دارد. سنجد با خواص فوق العاده‌ای که دارد موجب افزایش رشد تارهای مو می‌شود. برای استفاده از خواص سنجد برای مو می توانید سنجد را در روغن زیتون بجوشانید و بر روی سر ماساژ دهید. این عمل موجب افزایش رشد مو و همچنین تقویت مو‌ها می شود. همچنین می توانید از این ماده روی مفاصلی که درد می‌کنند و مکان هایی که در پوست دچار خارش شده اند استفاده کنید تا آن‌ها را بهبود بخشد. علاوه بر این‌ها برای تقویت موی سر می‌توان از جوشاندن برگ درخت سنجد در روغن زیتون استفاده کرد.


سنجد تب بر است.

بهترین اثر سنجد رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن ‌از ورود عفونت به بدن پیشگیری می‌کند.
میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
سنجد باعث قوی شدن ساق‌ها می‌شود، به کودکان خود روزی 20 تا 50 دانه بدهید.
مصرف سنجد 10 دانه در روز موجب پاک‌سازی دستگاه گوارش به ویژه معده و روده‌ها می‌شود.
سنجد عامل بیماری جذام را از بین می‌برد.
سنجد کلیه‌ها را گرم و معده را تمیز می‌کند.
سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکال‌ها است که آنتی‌اکسیدان خوبی است.
سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود.
سنجد ضد بلغم است.
سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت می‌کند.
به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی است.
میوه سنجد ضدیرقان است.
کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
کسانی که سکسکه می‌کنند برای درمان آن ۵۰ دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
مصرف سنجد درمان‌گر ورم کیسه صفراست.
سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب می‌شود.
سنجد رفع کننده سموم معده و روده است.
سنجد بادشکن و مقوی قلب است.
پودر هسته سنجد در درمان التهاب‌های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می‌‌کند.

 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.