در مورد عوامل اصلی ایجاد نفس بدبو درارتباط با حفره ی دهان راههای مقابله با آن همچنین تاثیر سودمند مصرف چای دررفع بوی دهان قبلا مطالبی ارائه شده درادامه به یكی دیگر از تحقیقات انجام شده اشاره می شود اهمیت مصرف ماست دربرنامه غذایی روزانه برهیچكس پوشیده نیست امااگر جزوكسانی هستید كه هنوز با اكراه آن را مصرف می كنید بایدبدانید كه مصرف مرتب ماست دركاهش بوی دهان وایجاد نفس تازه وخوش بو نقش موثری دارد تحقیق انجام شده دراین مورد نشان دادكه اضافه كردن 90گرم ماست دوبار درروز به وعده های غذایی به مدت 6هفته باعث كاهش 80درصدی درعوامل ایجادكننده بوی بددهان خواهد شد این اثراحتمالا به خاطر وجودباكتریهای فعال موجوددراین فراورده می باشد .
ازمهمترین این باكتریها می توان به اشاره نمود این اجزای مفید باعث تخریب عوامل ایجادكننده بوی بددهان به خصوص تركیبات سولفید هیدروژن شده ،ودرازبین بردن با كتری های مولد این نوع تركیبات نقش اساسی دارند دراین تحقیق همچنین مشخص شد میزان پلاكهای دندانی والتهاب لثه به طورآشكاری درگروه مصرف كننده ماست كمتراز گروه شاهد است
هرچند انجام تحقیقات بیشتر دراین مورد ضروری است اما می توان نتیجه گیری نمود كه اضافه نمودن ماست به رژیم غذایی روزانه ممكن است به طور موثری دركاهش بوی بد دهان نقش داشته باشد ذكر این نكته ضروری است كه برای حذف كامل بوی بد دهان درمانهای مناسب بیماریهای لثه وپركردن دندانهای پوسیده ضروری خواهد بود