سلامت

دیابت چیست و چگونه چرا دیابت میگیریم

1Meneatmeatmanly-20121123-281x300هنگامی كه غذا میخورید قند خونتان افزایش یافته و پانكراس برای مقابله با این امر مقداری انسولین را به جریان خون وارد مینماید حال اگر میزان سطح انسولین بالاتر از حد معمول باشد موجب افزایش ریسك ابتلا به حملات قلبی میشود. که البته دلیل این امر را انقباض دیواره رگها در نتیجه تاثیر انسولین می دانند.

از طرف دیگر دیده شده که انسولین موجب چاقی نیز میگردد این امر به دلیل تاثیر انسولین بر هیپوتالاموس است که موجب میشود شخص احساس گرسنگی كند و همچنین با تاثیر بر سلولهای چربی بافت شكم، موجب افزایش ذخیره چربی در آن می گردد ونیز با تاثیر بر كبد منجر به افزایش تولید چربی در این بافت شده ودر نهایت سبب چاقی می گردد. اینجاست كه اهمیت غذایی كه میخورید مشخص می شود زیرا هر چه غذای خورده شده موجب افزایش بیشتر قند خون شود مقدار انسولین ترشح شده بیشتر و در نتیجه ریسك بروز حملات قلبی بالاتر است.

با توجه به توضیحات فوق لازم است که هرم غذایی که انجمن دیابت امریکا جهت بیماران دیابتی پیشنهاد نموده است را برای شما ارائه می نماید تا با دقت نظر بیشتر اهمیت گروه های غذایی را براحتی ملاحظه نموده و با خیالی آسوده غذای مورد نظر خود را در گروه مربوطه پیدا کنید، نکته جالب توجه در این هرم غذایی وجود همه انواع مواد غذایی میباشد.(در حالیکه در گذشته بیماران دیابتی برای خوردن بسیاری از غذاها ممنوعیت مطلق داشتند.)

1- روش هرم :

هرم غذایی دیابتی با هرم غذایی معمولی کمی متفاوت است زیرا همانطور که میبینید دسته بندی آن بر اساس میزان کربوهیدرات و پروتیین آن می باشد برای مثال شما سیب زمینی را به جای اینکه در کنار سبزیجات ببینید در گروه نشاسته ای وغلات می بینید ویا شما پنیر را در گروه پروتئیئن های گوشتی میبینید به جای اینکه در کنار گروه لبنیات یا شیر باشد، همچنین مصرف برنج و یا ماکارونی 3/1 فنجان در گروه دیابتی ودر افراد سالم 2/1 فنجان و مصرف آب میوه 4/3 فنجان در حالیکه در افراد دیابتی 2/1 فنجان نمایش داده شده است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.