طب سنتی و مکمل

سرکوب سلول‌های سرطانی با سیاه دانه

2014.08.04.21.57.53
مطالعات محققان نشان می‌دهد که گیاه سیاه دانه علاوه بر خواص ضد بیماری‌های دیابت، فشار خون و آسم، در مهار سلول‌های سرطانی به ویژه روده بزرگ، دهان، مغز، کبد، رحم و سینه موثر است.

به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، سیاه دانه  گیاهی یک ساله و گلدار است که معمولا در جنوب غربی آسیا می‌روید. از سال 1964 میلادی تا کنون در بیش از 656 مقاله به خواص سیاه دانه اشاره شده است.

پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) نیز در یکی از احادیث خود می‌فرمایند: الحبّه السّوداء شفاء لکلّ داء؛ سیاه دانه دارویی موثر در برابر تمام بیماری‌ها است.

خواص سیاه دانه از نظر علمی کاملا به اثبات رسیده که برخی از این خواص عبارتند از:

  • با دیابت نوع 2 مبارزه می‌کند

مطالعات در سال 2010 نشان می‌دهد که دو گرم سیاه دانه در روز، مقاومت بدن نسبت به انسولین را کاهش داده و سبب کاهش قند ناشتا می‌شود.

  • سبب کاهش فشار خون می‌شود

مطالعات منتشر شده در نشریه Fundamental & Clinical Pharmacology نشان می‌دهد که 100 میلی گرم عصاره سیاه دانه روزی دو بار و به مدت دو ماه، سبب کاهش فشار خون می‌شود.

  • سلول‌های سرطانی را سرکوب می‌کند

مطالعات نشان می‌دهد که سیاه دانه از رشد سلول‌های سرطانی، به ویژه سرطان روده بزرگ، جلوگیری می‌کند. همچنین این مطالعات نشان می‌دهد که سیاه دانه با مهار سرطان‌های دهان، مغز، کبد، دهانه رحم و سرطان سینه مرتبط است.

  • از آسم جلوگیری می‌کند

مطالعات  نشان می‌دهد که سیاه دانه حاوی ترکیبی به نام thymoquinone است که تاثیر آن بیشتر از داروی متداول آسم، یعنی فلوتیکازون است.

دم‌کرده عصاره سیاه دانه برای رفع انسداد مجاری تنفسی توصیه شده است.

  • از حمله قلبی جلوگیری می‌کند
  • در درمان صرع موثر است
  • در درمان عفونت‌های باکتریایی و پسوریازیس موثر است
  • در درمان آلزایمر و صرع موثر است
  • مانع آسیب‌های کلیوی ناشی از دیابت می‌شود
  • تاثیر تشعشعات را کاهش می‌دهد
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند
  • عوارض شیمی درمانی را کاهش می‌دهد

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.