انواع رژیم های چاقی و لاغری

رژیم غذایی چاقی مخصوص لاغرها

نوع بدن چه اهمیتی در افزایش وزن دارد؟

ژنتیک نقش مهمی در ساختار فیزیکی و عضلانی بودن بدن دارد. بدن انسان می تواند با افزایش مصرف غذا و رعایت اصول وزن گیری تا حد معینی تغییر کند، اما هرگز بدن یک دونده تبدیل به وزنه بردار نمی شود. افرادی که پس از بیماری یا جراحی قصد افزایش وزن دارند خیلی راحت تر از افراد سالمی که لاغر هستند می توانند وزن گیری داشته باشند.

چنانچه به طور منظم ورزش می كنيد ولی رشد کافی نداريد، مشكل می تواند رژیم غذایی نامناسب شما باشد.

میزان کالری مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

به ازای هر یک کیلو از وزن بدنتان، روزانه به ۲٠ کالری نیاز دارید تا بدنتان قادر به ترميم و رسيدگی به تمام اجزاي بدن باشد. برای افزايش وزن، بايد حداقل ۵٠٠ كالری در هر وعده غذايي مصرف كنيد تا ميزان كالري دريافتي از حد طبیعی بیشتر شود و موجب افزایش وزن گردد. همچنین باید برنامه غذایی شما به گونه ای باشد تا بدون افزايش ميزان چربی و دريافت آن، به مقدار زياد وزنتان را افزایش دهد.

قبل از شروع رژیم چاقی چه کارهایی باید انجام داد؟

قبل از شروع رژيم چاقي باید براي اطمينان از سلامت شما آزمايش خون انجام شود. زیرا لاغري در برخي موارد مي‌تواند به علت ‌برخي بيماري‌ها مانند پركاري غده ‌تيروئيد باشد.

برای افزایش وزن چه کارهایی باید انجام داد؟

برای افزایش وزن کیفیت بهتر از کمیت رژیم غذایی است. تا آنجایی که امکان دارد تمام کالری مورد نیاز را از مواد غذایی غنی بگیرید. مصرف مواد غذایی کم کالری مانند نوشیدنی ها، آب نبات و چیپس راه موثری برای ساخت عضله، تقویت استخوان یا ترمیم بافت پس از جراحی نیستند. برای افزایش وزن باید از همه گروه های غذایی به این صورت مصرف کنید:

• اگر اشتها شما کم است، ۵ یا ۶ وعده در روز بخورید. هر چه به تعداد وعده های غذايی خود بيفزاييد، كالری بيشتری دريافت می كنيد.

• سعی کنید غذاهای کم حجم با کالری بالا بخورید. برای مثال، مصرف سبزيجات را كاهش دهيد و در عوض از گوشت قرمز، تخم مرغ و تن ماهی بیشتر استفاده كنيد. زمانی که غذاي حجيم مصرف مي كنيد، به دليل كمبود برخي هورمون ها در متابوليسم بدن، ممكن است برخي از غذاها فرصت تجزيه كامل را نيافته و تبديل به چربي شوند. در هر صورت، با خوردن بيشتر، ناخواسته بدنتان مقداري چربي نيز دریافت و ذخيره مي كند. تلاش کنید با ورزش كردن از انباشته شدن چربی در بدنتان جلوگیری می کنید.

• در رژیم غذایی خود تعادل را رعایت کنید. در یک رژیم بالا برنده وزن بهتر است ۱۵% چربي، ٣۵% پروتئين و ۵٠% هيدرات هاي كربن باشد. پروتئين نقش مهمی در ساخت عضله دارد و مهمترين ماده غذايي در افزایش وزن است.

• از مصرف غذاهاي آب پز و كبابي در رژيم‌هاي چاقي بايد تا حدممكن پرهيز کنید.

• ويتامين ها و مواد معدنی براي ساخت و ترميم بافت های بدن ضروري هستند. در غذاهای کم حجم و پرکالری مقدار ویتامین ها و مواد معدنی کم است. برای برآورده شدن این نیاز باید مولتی ویتامین مصرف کنید. آن ها را در بين غذا مصرف كنيد تا جذب سريعتري داشته باشند.

• پس از ورزش یک وعده غذایی پر پروتئین و کربوهیدرات مصرف کنید.

• مایعات را بعد از غذا بخورید ولی در طی غذا خوردن مایعات نخورید. این کار کمک می کند که فضای بیشتری برای غذا وجود داشته باشد.

• بر روی غذای مورد علاقه خود چیزهای پرکالری بریزید. برای مثال روی خوراک لوبیا پنیر رنده شده بریزید یا روی غذا روغن بادام بریزید.

• ديرتر شام بخورید و زودتر بخوابید. در واقع خوابیدن با شکم پر به افرایش وزن کمک می کند. بهتر است وعده غذایی قبل از خواب حاوی مواد پروتئين ساز کم چرب و نيز كربوهيدرات هاي ساده باشد.

• صبحانه‌ را ديرتر از وقت معمول و حداقل با رعايت فاصله زماني دو ساعت پس از بيدار شدن بخورید.

• نوشیدن مایعات مانند آب، آب میوه و شیر را افزایش دهید. مایعات قابلیت جذب مواد غذایی را افزایش می دهند.

• شیرینی یا کیک با شیر تهیه کنید و عسل، میوه های خشک و یا دانه های روغنی روی آن بریزید.

• سالادهایی با روغن زیتون، میوه های گرم سیری و دانه ها روغنی مصرف کنید.

• سالاد و سوپ را پس از وعده ‌اصلي غذايي مصرف کنید.

• شیر پرچرب یا ۱ الی ۲ قاشق سوپ خوری شیر خشک در روز مصرف کنید.

• غذاهایی مانند آب گوشت و خوراک سیب زمینی مصرف کنید.

• با غذاهایی که دوست دارید یک برنامه غذایی برای افزایش وزن برای خود بنویسید.

• در رژيم‌هاي چاقي، فقط خوردن مهم نيست، بلكه داشتن يك برنامه صحيح غذايي، رعايت فواصل غذايي و فواصل خواب و غذا از اهميت بيشتري برخوردار است.

• رژيم چاقي نبايد به صورت عادات غذايي در فرد باقي بماند بلكه پس از رسيدن به وزن ايده‌آل بايد قطع شود. زيرا مصرف غذاهاي پركالري از جمله غذاهاي پرچرب در درازمدت ممكن است عوارضي را براي فرد به دنبال داشته باشد.

اگر خیلی ضعیف هستید خودتان را بدین وسیله فربه کنید .
گرچه اغلب دوشیزگان و بانوان مقید هستند که لاغر شوند که از مد روز نیافتند و آنقدر به خود گرسنگی میدهند تا اینکه ویتامینهای بدنشان کاسته شده و خود را مستعد ابتلا به هر گونه امراض می کنند . چنانچه عقیده شان بر این قرار گرفت که مجددا فربه و قوی گردند . بدستورات زیر عمل کنند .:
۱) استفاده از مواد نشاسته ای و خوردن نان خامه ای روی غذای چرب .
۲) استعمال عطرهای موافق
۳) خوردن غذاهائی که از آن خون صالح تولید می شود از قبیل خوردن یونجه با شکر و مداومت با آن
۴) خوردن گوشت بره بریان کرده و حلیم و نخود آب گوشت کبک و مرغ و گوشت بزغال شیر ماست دوغ تازه نان و انگور سفید ( انگور را روی غذای گوشتی چرب نخورند ناشتا میل کنند )
۵) استحمام یکروز در میان ، بدن را چاق و گوشت تازه می رویاند و رافع بلغم و صفرا هم می باشد و با معده خالی و پر هم حمام رفتن مضر است بایستی اندک چیزی در معده باشد و از آب سرد خارج شدن درد بدن را زایل و اعصاب را هم تقویت می کند .
۶) پنیر با مغز گردو بدن را فربه و پوست را لطیف و نرم و معده را تقویت می نماید .
۷) چهار عمل است که قلب را شادمان و جسم را فربه می سازد : الف – استشمام بوی خوش ب پوشیدن لباس نو نرم از کتان در زمستان و در تابستان کتان شسته شده ج نوشیدن عسل که معده را سبک می سازد و به پوست بدن و قلب شادابی می بخشد د خوردن خربزه شیرین بشرط این که در آن روز از خوردن نمک خودداری کنید .
۸) برگ شنبلیله با آرد گندم و شکر و عسل جهت فربهی بدن مفید است .
۹) انجیر کثیر الغذا تر از سایر میوه ها است لطیف ، محلل و فربه کننده بدن خصوصا چهل روز صبح ناشتا با قدری بادیان رومی مصرف شود .
مجاری غذا را گشاد و بدن را اق و فربه می سازد و هم چنین بادام با مغز پسته و شیر خورده شود جهت بدنهای ضعیف بسیار مفید است .
۱۰) زنیان با بادیان رومی ۱۵ گرم از هر دو در ۴۱۲ گرم شیر و ۳۵ گرم قند باعث افراط فربهی است .
۱۱) گوسفند در طبیعیت گرم و تر خواص یکساله و دوساله آن که فربه باشد . خصوصا گوشت گردن و شانه و اطراف آن از سایر اعضا سریع الهضم تر و کثیر الغذا تر و مولد خون و مقوی و فربه کننده می باشد و بهتر از همه اعضا داخلی گوسفند از قبیل : دل جگر و قلوه ، خوش گوسفند ، سیرابی ، شیردان ، است که مقوی دل کبد معده و کلیه ها است و خوردن گوشت مخلوط با سرکه و عسل که مداومت بر خوردن آن و غذا فقط منحصر به همین باشد خیلی مقوی و فربه کننده بدن است و مانع غشی و رافع طپش قلب و لاغری است و هم چنین تخم مرغ با اندک کندر و انزروت جهت چاقی بی نظیر است .

 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.