به گفته محققان، ماده نارنجی زردچوبه موسوم به کورکومین مملو از خواص ضدسرطانی است.
به گزارش خبرنگار مهر، کورکومین، ماده فعال در ادویه زردچوبه است و سیلیمارین ماده موجود در خار مریم است که برای درمان بیماری کبدی استفاده میشود.
دانشمندان دانشگاه سنت لوئیس آمریکا دریافتهاند مخلوط این دو ترکیب گیاهی که دارای خواص دارویی هستند، در درمان بیماریها امیدبخش است.
تیم تحقیق در این مطالعه، رشتهای از سلولهای سرطان روده را در قالب مدل آزمایشگاهی بررسی کردند. آنها دریافتند درمان سلولها ابتدا با کورکومین و سپس با سیلیمارین به مراتب موثرتر از درمان سلولها فقط با یکی از این ترکیبات به تنهایی به منظور مقابله با سرطان است.
اوتایاشانکر ازکیل، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ترکیب این فیتوشیمیاییها مانع از تکثیر و گسترش سلولهای سرطان روده میشود. بعلاوه زمانی که سلولهای سرطانی ابتدا در معرض کورکومین و سپس در معرض سیلیمارین قرار میگیرند، تعداد بیشتری از سلولها میمیرند.»
وی در ادامه میافزاید: «این ترکیبات فیتوشیمیایی میتوانند شیوههای درمانی جایگزینی برای درمان سرطان بوده و مانع از عوارض جانبی و مسمومیت ناشی از شیمی درمانی شوند
“زردچوبه”؛ دوای درد معده
یک پزشک و محقق طب اسلامی گفت: استفاده از زردچوبه در غذا برای درمان دردهای معده و نفخ کارساز است.
مریم نوابزاده در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، گفت: برای درمان سوءهاضمه میتوان از جوشاندههای رازیانه استفاده کرد.
وی افزود: مصرف فلفل سیاه نیز با ترشح اسید معده به هضم غذا و رفع سوء هاضمه کمک میکند.
این پزشک و محقق طب اسلامی اظهار کرد: استفاده از زردچوبه در غذا برای درمان دردهای معده و نفخ کارساز بوده و به طورکلی مصرف برخی ادویهها مانند زیره سیاه، گلپر، میخک، هل و آویشن برای رفع نفخ و سوءهاضمه موثر است.
نوابزاده ادامه داد: خوردن بادرنجبویه به همراه نعناع برای درمان بیاشتهایی و رفع سوءهاضمه موثر است.
وی با بیان اینکه مصرف زنجبیل، برگ بو و هل نیز برای درمان سوءهاضمه موثر هستند، تصریح کرد: این مواد از سوزش معده و دردهای ناشی از عدم هضم غذا جلوگیری میکنند.
پزشک و محقق طب اسلامی، خاطرنشان کرد: خوردن هویج و نعناع و عرقهایی مانند زیره و پونه نیز موثر است. همچنین مصرف دارچین ضد استرس بوده و به هضم غذا کمک میکند