ک متخصص پوست گفت: در برخی آرایشگاههای زنانه لایههای اطراف صفحه ناخن دستکاری میشوند که این کار موجب وارد آمدن آسیب به صفحه ناخن و ابتلا به عفونت میشود.
دکتر رضا یعقوبی افزود: دستکاری نسوخ اطراف ناخن به هیچ وجه کار درستی نیست و باید از انجام این کار پرهیز شود.
وی با بیان اینکه بلند شدن ناخن و تماس بیش از حد دستها با آب و مواد شوینده زمینه شکستن و پوسته شدن ناخن را فراهم میکند، اظهار کرد: بلند شدن ناخن شرایط را را برای وارد آمدن ضربه به ناخنها افزایش مییابد. پوسته شدن و شکنندگی ناخن در برخی افراد به ویژه زنان دیده میشود که دلایل مختلفی میتواند داشته باشد.
دکتر یعقوبی گفت: تماس بیش از حد دستها با آب و مواد شوینده یکی دیگر از دلایل شکنندگی ناخن زنان است چرا که باعث آسیبپذیر شدن بافت آن میشود از سوی دیگر با توجه به تاثیر نامطلوب مواد شوینده بر بافت ناخنها در صورت تماس مکرر دستها با این مواد، استفاده از دستکش توصیه میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز تاکید کرد: استفاده بیش از حد از لاک ناخن و استون به بافت کراتینی ناخن آسیب میرساند.
دکتر یعقوبی با اشاره به تاثیر برخی بیماریهای داخلی بر سلامت ناخنها، اظهار کرد: ابتلا به برخی بیماریهای داخلی مانند بیماریهای خونی از دیگر دلایل شکستگی ناخنهاست ولی میزان آن بسیار اندک است.
این متخصص پوست در ادامه گفت: کمبود برخی ویتامینها و املاح زمینه را برای پوسته شدن و شکنندگی ناخنها فراهم میکند ولی این مشکل معمولا کمتر در زنان دیده میشود و عوامل دیگر مانند تماس بیش از حد با آب و مواد شوینده از مهمترین دلایل شکستگی ناخنهای آنان است.
وی افزود: برخی کودکان زیر پنج سال نیز به پوسته شدن و شکنندگی ناخن مبتلا میشوند، ولی با توجه به ساختار ناخن آنان، این مساله بیماری تلقی نمیشود و به مرور زمان برطرف میشود.
دکتر یعقوبی در پایان درباره نرمی ناخن، گفت: کمبود برخی املاح و یا ابتلا به بیماریهای متابولیک از مهمترین عواملی هستند که موجب نرمی ناخنها میشوند.
ایسنا