در زنان خانهدار و در بعضی مشاغل که افراد با مواد شوینده سر و کار دارند، به دلیل استفاده زیاد از این مواد، چربی ناخن کاهش مییابد و کنارههای آن ریشریش میشود که کندن پوست کنارههای ناخن با دست سبب ایجاد عفونت و راهیابی میکروب به آن نقطه میشود….
توصیه مهم در این زمینه، شستشوی دست در پایان کار و استفاده از نرمکننده یا مرطوبکنندهها است.
اگزمای پوستی که با خارش و قرمزی پوست و پوستهپوسته شدن مشخص میشود به دلیل مواد آلرژن یا مواد التهابزا ایجاد میشود.
اگزما از عوارض تماسهای مکرر و طولانیمدت با شویندهها در ایام خانهتکاتی است، بنابراین دستکشهای دو لایه (لایه داخلی کتان) مناسبترین وسیله برای پیشگیری از عوارض پوستی شویندهها است.
این ضایعات در صورت درمان نشدن به موقع موجب التهاب و ترک پوست میشوند. برای همین بهترین راه برای جلوگیری از خشکی پوست و عود این ضایعات، استفاده از کرمهای حاوی اوره، گلیسیرین، وازلین و … است.
آخرین بررسیهایی که در این زمینه انجام شده نشان میدهد، نوعی باکتری که در حالت عادی در پوست همه افراد زندگی میکند به عنوان عامل اصلی در بروز این بیماری محسوب میشود.
خاراندن پوست به هنگام ابتلا به اگزما میتواند لایه بیرونی پوست را از بین ببرد و راه ورود این باکتریها را به بدن آزاد کند. اگر محل بروز اگزما روی پوست شما بسیار خارش دارد و پس از مصرف داروهای یاد شده هنوز درمان نشده است، باید هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید.
اگر چه بیماری اگزما نمیتواند به طور کامل درمان شود، میتوان آن را در حالتی نگه داشت که بیشتر پیشرفت نکند. به هر حال هر فردی میتواند با نخاراندن پوست، کاهش استرس، دوری از عوامل بروز اگزما، استفاده از روشهای درمانی موجود و … خود را در مقابل این عارضه ایمن کند