یک پژوهش جدید در استرالیا نشان میدهد که مصرف چای میتواند به کاهش چشمگیر فشار خون کمک کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، “جاناتان هودگسان” مسئول این پژوهش گفت: افزایش فشار خون میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد.
وی تصریح کرد: دلایل روز افزون وجود دارد که چای برای سلامت قلب خوب است اما این کشف مهم است زیرا ارتباط چای و یک عامل مهم ابتلا به بیماریهای قلبی را نشان میدهد.
محققان از 95 فرد 35 تا 75 سال خواستند که روزانه 3 فنجان چای سیاه یا مایعی با طعم چای حاوی کافئین مصرف کنند اما این کافئین از چای گرفته نشده باشد.
محققان بعد از گذشت 6 ماه دریافتند افرادی که چای مصرف کردهاند، میانگین فشار خون پایینتری داشتهاند.
هودگسان گفت: همچنان نیاز به پژوهشهای بیشتری درباره درک بهتر چگونگی کاهش فشار خون از طریق نوشیدن چای سیاه وجود دارد؛ هرچند که تحقیقات گذشته بین نوشیدن چای سیاه و بهبود سلامت عروق ارتباط قائل شده است.
چای در جهان به 3 شکل چای سیاه، چای سبز و چای سفید عرضه میشود.
متداول ترین آن چای سیاه است که مشخص شده از نظر میزان تاثیر آنتی اکسیدان (خاصیت ضد سرطان) دو فنجان چای با 20 لیوان آب سیب یا 4 لیوان آب پرتقال برابری میکند.
بر اساس گزارشها، عصاره چای حاوی کلروفرم٬ کافئین و غیره بوده که باعث کاهش شانس بوجود آمدن تومور میشود.
رنگدانه های چای نیز بیماری های عروقی را کاهش میدهند. پلی فنل موجود در چای باعث قوی تر شدن دیواره های عروق و همچنین تنظیم قدرت انتقال دهندهگی آنها میشود.
وجود فلوراید در چای نیز باعث محافظت از دندانها میشود و نتایج آزمایشهای پزشکی پزشکی نشان میدهد مصرف روزانه 5 بار چای باعث کاهش کلسترل LDL (کلسترل بد) به میزان 11.1 درصد میشود و کلسترول کلی (TC) تا 6.5 درصد کاهش پیدا میکند.
چای دارای خواص دیگری نیز هست که از جمله میتوان به ضد درد، ضد آمیب، ضد آلزایمر، ضد آرتریت، ضد تصلب شرایین، ضد باکتری، ضد سرطان، ضد افسردگی، ضد قند خون، ضد التهاب، ضد اسپاسم و ضد ویروس بودن آن اشاره کرد.
چای همچنین قابض، مقوی قلب، محرک سیستم عصبی مرکزی، ادرار آور، محافظ کبد، محرک قدرت ایمنی بدن و کاهش دهنده چربی خون و کاهش دهنده تری گلیسریدها است.