سرطان سینه از جمله بیماریهایی است که برای پیشگیری از بروز آن راهکارهای موثری وجود دارد و مهمترین توصیه در این زمینه تغییرات در الگو و سبک زندگی است.
به طور متوسط از هر ۸ زن یک نفر در معرض ابتلا به این سرطان است، اما با راههای طبیعی که در این مقاله به آنها اشاره شد میتوان تا حد زیادی از بروز آن جلوگیری کرد.
پیشگیری طبیعی از سرطان سینه همانطور که عنوان شد به اعمال تغییراتی در الگوی زندگی بستگی دارد که در اینجا به تشریح ۸ مورد از موثرین آنها میپردازیم.
۱- هر روز فعالیت و تمرینات بدنی داشته باشید. مطالعات نشان میدهد زنانی که روزانه حداقل ۳۰ تا ۴۵ دقیقه ورزش میکنند۲۰ تا ۴۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.
۲- یک رژیم غذایی پیشگیری از سرطان را دنبال کنید. برای جلوگیری از بروز این بیماری مصرف ریزمغذیهای گیاهی را با خوردن مقادیر زیادی از میوهها، سبزیها، غلات سبوسدار، دانهها، خشکبار و حبوبات افزایش دهید. در یک رژیم غذایی برای مقابله با سرطان سینه حتما مواد غذایی زیر را بگنجانید:
- مواد غذایی سرشار از فیبر خوراکی که از مقدار انواع سرطانزای استروژن در جریان خون میکاهند و تا ۵۴ درصد احتمال بروز این سرطان را کاهش میدهند.
– دانه سویا و محصولات آن مثل «توفو» نیز احتمال سرطان سینه را کاهش میدهند البته در این مورد باید از مصرف زیاد محصولات شیرین شده و تصفیه شده سویا خودداری کرد.
– سبزیجات خانواده سیر و پیاز تاثیر سرطانزای مولکولهای رادیکال آزاد را خنثی کرده و مانع از تکثیر سلولهای سرطانی میشوند.
۳- حتما وزن خود را به یک حد سالم و طبیعی برسانید. بررسیها نشان میدهد که افزایش وزن یک عامل موثر در بروز سرطان سینه است. البته این خطر بویژه زمانی تشدید میشود که اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینیها، نوشابههای قندی و سایر کربوهیدراتهای تصفیه شده باشد.
۴- الکل را از زندگی خود حذف کنید. بررسیها تایید میکند که مصرف کنندگان الکل بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان هستند.
۵- هرگز سیگار نکشید و یا در محیطی که دود سیگار هست، قرار نگیرید. زنان سیگاری ۴۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند اما ترک آن بلافاصله تاثیرات سودمندی در کاهش این خطر برجای میگذارد.
۶- مصرف چربی را کاهش داده و از چربیهای سالم استفاده کنید. چربیهای ترانس را از رژیم غذایی خود حذف کنید، مصرف چربیهای اشباع شده را کاهش دهید و مصرف روغن زیتون و روغن ماهی امگا – ۳ را افزایش دهید.
۷- تا حد امکان از تماس با عوامل سرطانزا مثل غذاهای سرطانزا، تشعشعات غیرضروری پرتوایکس، هورمون درمانی، تماس فیزیکی یا استنشاق حشرهکشها و آفتکشها پرهیز کنید.
۸- از مکملهای غنی از ریزمغذیها برای پیشگیری از سرطان سینه و سایر بیماریها استفاده کنید. مناسبترین ویتامین در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه شامل ویتامینهای A,D,E و روغن ماهی امگا – ۳ هستند.
منبع: سلامتستان