برخی از عادت ها شاید از نظر ما خیلی مهم نباشند اما به راحتی می توانند به زیبایی و سلامت دندان های مان صدمه بزنند.
شاید شما هم دیده باشید که برخی خانم ها ناآگاهانه و ناخودآگاه سنجاق سر خود را بین دندان هایشان می گیرند یا برخی خیاط ها سوزن و برخی نجارها میخ را کنار دهان شان می گذارند یا از آن بدتر، برخی افراد که عادت به کشیدن پیپ دارند، پیپ را یک سمت دهان گذاشته و با گوشه لب پیپ را نگه می دارند. این نوع عادت ها می تواند سبب ساییدگی و فرورفتگی کنار دندان ها و حتی بازشدگی آن ها از هم شود.
همین تاثیر را می توانیم در کسانی که عادت به تخمه شکستن دارند هم مشاهده کنیم. تخمه شکستن، به مرور، اثر فرورفتگی در دندان ایجاد می کند ولی مثل پیپ، سبب باز شدن دندان ها از هم نمی شود.
به طور کلی، هر چیزی که مرتبا با دندان ها تماس داشته باشد، به عرض خودش، یک فرورفتگی در لبه ی دندان ها به وجود می آورد.
بیشترین اثر تخمه شکستن را می توانیم روی دندان های جلویی که به صورت اهرم قرار می گیرند، ببینیم. در درازمدت، عادت به شکستن تخمه ها سبب ایجاد فرورفتگی در لبه ی دندان ها می شود که نمای زیبایی ندارد و می تواند مشکل ساز شود.
خوردن برخی مواد غذایی سفت مثل تخمه، به ویژه تخمه ژاپنی، و همچنین بلال که پوست آن بین دندان ها و گاهی در لثه فرو می رود، می تواند اتصال بین لثه و دندان را از بین ببرد و سبب بروز التهاب در لثه ها شود. البته جای نگرانی نیست؛ چون این اتفاق زیاد نمی افتد. شاید تخمه شکستن های متداول آسیب چندانی به دندان نرساند ولی این موضوع به سفتی و شدت و دفعات استفاده از تخمه برمی گردد.
یک تخمه ی نرم مثل تخمه کدو اگر به طور مرتب استفاده شود، می تواند صدمه بیشتری نسبت به تخمه های سفتی که به صورت تفننی مصرف می شوند، به دندان وارد کند و بر زیبایی دندان، به ویژه دندان های دایمی، تاثیر بگذارد.
منبع : www.mscenter.ir