گلابی دارای ویتامینهای زیادی مانند آ، ب، ث و فلزاتی مثل آهن، کلسیم، پتاسیم و منگنز است.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران – منطقه خوزستان – گلابی چون میوه معطر و پرآب است، آن را گل آبی نامیدهاند. اروپاییها مثلی با این جمله « که یک گلابی را باید برای روز تشنگی نگهداشت» در مورد این میوه دارند.
مقدار ویتامین و املاح پوست گلابی دو برابر گوشت آن است. گلابی نیروبخش معده، تسکین دهنده عطش و برای دستگاه گوارش نیز مفید است. قند گلابی برای مبتلایان به امراض قند مفید است.
گلابی را بعد از غذا یا همراه آن میل کنید تا به هضم غذا کمک نماید. بعد از خوردن میوهها خصوصا گلابی آب سرد ننوشید، چون هضم میوه را مشکل و تولید نفخ میکند.
این میوه برای پیران و سرد مزاجان مطلوب نیست، مگر رسیده و شاداب یا کمپوت آن و کسانی که معده ضعیف دارند گلابی را با پوست، مغز و هسته آب بگیرید و میل نمائید.
گلابی رنگ رخساره را باز و مفرح قلب و کبد است. بیحوصلگی و غم و غصه را برطرف میکند. برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم بسیار مفید است. پادزهر سموم است و سموم بدن خصوصا اسید اوریک را از بین میبرد.
گلابی برای درمان فشار خون، از بین سنگ کلیه و سوءهاضمه مفید و سودمند است.