تجربیات نشان میدهد کمبود فلزاتی همچون منگنز، روی، تیتانیوم، آهن و مس از عوامل اصلی در سفید شدن و شکنندگی موها به حساب میآیند.
طبق نظر متخصصان تغذیه، افرادی که دچار سفیدی مو هستند باید میوههایی همچون سیب، گلابی، هلو و همه میوههایی که سرشار از فلزات گوناگون خصوصا فلز منگنز هستند و نیز مصرف سبزیجاتی همچون سیر، پیاز، موسیر و تره که دارای منگنز هستند را در برنامه غذائی خود بگنجانند.مصرف مواد غذائی حاوی مس و منگنز در جلوگیری از سفیدی مو بسیار مؤثر است.
یافتههای موجود نشان میدهد در میان داروهای گیاهی، جوشانده سبوس گندم، مصرف سنبل الطیب، خوردن روزانه ۱ قاشق مربا خوری از مخلوط پودر سبوس برنج و شکر یا نبات سائیده شده و قرار دادن نان جو در دستور رژیم غذایی نیز در حفظ رنگ مو و کاهش موهای سفید مؤثر است.
مس نیز از جمله عناصری است که میتواند بر پوست و مو تاثیر بگذارد و حتی از سفید شدن مو هم جلوگیری میکند. خوراکیهایی همچون نخودفرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس، گوجه فرنگی، موز، آلو، سویا و سیب زمینی از جمله غذاهایی هستند که مقدار قابل توجهی مس را در خود جای دادهاند. فقط پیری مو را سفید نمیکند. کمبود ویتامین ب12، بیماری تیروئید، سیگار کشیدن
(سرعت سفید شدن مو در سیگاریها، چهار برابر افراد غیر سیگاری است)، کم خونی، رژیمهای سخت و طولانی مدت، عوامل ارثی، بیماریها و افزایش گلبولهای سفید خون نیز باعث سفیدی زود هنگام و بیش از حد موها میشود.