بعضی وقت ها یه گردو رو میشکنیم و توش یه چیزی مثل تار عنکبوت میبینیم، اگه خیلی داغون باشه گردو رو میندازیم ولی اگه سالم به نظر بیاد اون تار عنکبوتو با دست تمیز میکنیم و گردو رو نوش جان میکنیم.
در واقع اون تار عنکبوت قارچی هست به اسم آسپرژیلوس! کلا وقتی گردو، پسته، فندق، بادام، میوه های خشک، غلات و چیزهای مشابه اینا در شرایط هوا و گرما و رطوبت نامساعد نگه داری میشن این قارچ توشون رشد میکنه.
حالا مساله اصلی اینجاست که این قارچ آسپرژیلوس یه نوع سم تولید میکنه به نام آفلاتوکسین، تحقیقاتی که انجام شده هم کاملا اثبات کرده که آفلاتوکسین احتمال ابتلا به سرطان کبد رو خیلی افزایش میده.
درضمن این قارچ روی نون های کپک زده که به عنوان خوراک دام استفاده میشه هم رشد میکنه و با مصرف شیر و گوشت وارد کبد ما میشه، از طریق مصرف جگر طیور هم وارد بدن ما میشه و تو کبدمون به تدریج ذخیره میشه و میتونه باعث ایجاد سرطان بشه.
کپک نان علاوه بر مطالبی که گفته شد باعث سرطان خون هم میشه ,هرجا نان کپک زده دیدید سریعا توی خاک دفنش کنید