خالها و لكهاي پوستي به دلايل مختلفي به وجود ميآيند، يكي از اين دلايل مربوط به مدت زماني است كه بدون محافظت در برابر نور خورشيد قرار گرفته باشيد. اين خالها اغلب بيضرر هستند، اما بايد مطمئن شد كه قيافه ظاهري شما را تغيير زيادي نميدهند زيرا اگر غير از اين باشد مسلما موجب اذيت و آزار شما خواهند شد. حتي اگر خيلي هم خوش شانس باشيد، باز هم بعد از گذشت چند سال، شاهد پديدار شدن لكههاي قهوهاي تيره و روشن روي پوستتان خواهيد بود. به اطرافيانتان توجه كنيد، آنهايي كه سنشان بالاي 50 سال است، معمولا خال و لكهاي زيادي روي پوستشان دارند و هيچ اهميتي هم به اين مسأله نميدهند. در برخي از افراد تعداد اين خالها بسيار زياد است و در برخي ديگر انگشتان تيرهتر است. افراد نسبتا زيادي به ظاهرشان حساسند و توجه بيشتري به پوست و زيبايي خود ميكنند، در صورت تجمع زياد اين خالها و لكها روي پوست سر و دستها، برخي افراد از جامعه و مردم گريزان ميشوند و از اينكه با چنين ظاهري در اجتماع نمايان شوند، خجالت ميكشند. ولي گاهي اوقات وجود اين خالها بسيار مفيد است و به شما هشدار ميدهد كه بيشتر مراقب سلامتي خود باشيد. ممكن است كه خطري سلامت شما را تهديد كند و نياز به مراقبت ويژه داريد.
بايد مشكل خود را ريشهيابي كنيد تا در صورت داشتن يك بيماري يا عارضه، سريعتر بتوانيد اقدامات ضروري اوليه را انجام دهيد. پس بنابراين گاهي اوقات آگاهي از اين زنگ خطر ميتواند خيلي هم به نفع شما باشد. با برخي شيوهها و روشهاي ساده ميتوان تا حد بسيار زيادي از به وجود آمدن اين خالها و لكها روي پوست جلوگيري كرد. شيوههايي مثل سرما درماني، پوستاندازي و از بين بردن رنگدانهها از طريق ليزر ميتوانند كمك زيادي به از بين رفتن خالها كنند. در روش سرما درماني كه يكي از روشهاي خوب براي از بين بردن خال است، نيتروژن مايع موجب سرد شدن بافت موردنظر ميشود، البته ممكن است كه اين روش كمي به نظرتان پرهزينه و زمانبر باشد كه شما ميتوانيد روشهاي ديگر را نيز امتحان كنيد.
مثلا از كرمها و لوسيونهاي ضدآفتاب استفاده كنيد. ملانين رنگدانهاي است كه در برابر اشعههاي زيانآور نور خورشيد، به طور طبيعي توسط پوست توليد ميشود. توليد انبوه ملانين در سطح پوست، كمكم منجر به لكهها و خالهاي تيره ميشود ولي كرمهاي ضدآفتاب از تشكيل ملانين در اين نواحي جلوگيري ميكنند. افراد زيادي خالها و لكههاي قهوهاي روي پوست صورت، دستها، قسمت بالاي كمر، شانهها و بازوها دارند. ژنتيك و بالا رفتن سن و سال از عوامل مهم در بروز اين خالهاست اما مهمترين علت افزايش ملانين در خارجيترين سطح پوست است، زير اين لايه از پوست تماس بيشتري با نور خورشيد و اشعه ماوراء بنفش آن دارد.
با تجمع خالها و لكها در يك ناحيه، نوعي عارضه پوستي وابسته به نور خورشيد ايجاد ميشود كه آن را «لنتيجاين» مينامند.
همراه با وجود آمدن اين خالها و لكها، پرتوهاي مزمن نور خورشيد عوارض ديگري نيز روي پوست شما دارند اين عوارض عبارتند از:
چين و چروكهاي ريز و درشت
لكههاي بزرگ قهوهاي رنگ و يا حتي برخي سايهروشنهاي پوستي كه در اثر تغيير در رنگدانهها ايجاد ميشوند
رنگ پريدگي و زرد شدن پوست
از بين رفتن قابليت ارتجاعي پوست، كه باعث ميشود پوست شما روز به روز آويزانتر به نظر آيد. البته اين اتفاق بيشتر در سنين بالاتر رخ ميدهد.
افزايش تعداد خالها و لكها
گشاد شدن رگهاي خوني زير پوست خصوصا در نواحي گونه، فك و بيني.
باز شدن زياد منافذ پوست صورت خصوصا روي بيني
برخي تغييرات كوچكتر مثل «ملاسما»
تغييرات مربوط به پوست كه در اثر سرطان پوست ايجاد ميشود مثل تومور سياه رنگ پوست و سلولهاي فلسدار سرطاني.
نكاتي در مورد درمان دائم خالها
بيشتر افراد وقتي كه خالها و لكهاي پوستيشان را از بين ميبرند نفس راحتي ميكشند اما عامل خطرناكي كه موجب به وجود آمدن اين خالها شده است، همچنان برقرار است. در واقع بايد اين عامل را از بين برد زيرا در غير اين صورت، به زودي علاوه بر خالهاي قبلي، لكههاي جديد نيز پديدار ميشوند. براي جلوگيري از به وجود آوردن چنين وضعيتي بهتر است لااقل به يكي از موارد زير توجه كنيد.
محافظت و امنيت در برابر نور خورشيد
از قرار گرفتن در برابر نور مستقيم خورشيد تا جايي كه ممكن است، دوري كنيد. خصوصا در روزها و ساعتهايي كه نور خورشيد شديدتر است مثلا از ساعت 10 صبح تا 3 بعدازظهر
استفاده از محافظتكنندههاي پوستي در برابر نور خورشيد
از ضدآفتابهاي مناسب استفاده كنيد تا از پوست شما در برابر اشعههاي UVA و UVB محافظت شود. اشعه UVA در عميقترين لايههاي پوستي نيز نفوذ ميكنند و اشعه UVB اصليترين دليل آفتاب سوختگي است. از كرمهاي ضدآفتابي استفاده كنيد كه لااقل SPF30 داشته باشند و كرم را 15-30 دقيقه قبل از خروج از خانه روي سطح پوست خود بماليد.
از پرده محافظتكننده در برابر نور خورشيد استفاده كنيد. اين پردههاي نازك را براي پوشش شيشههاي ماشينها و خانههاي خود نصب كنيد. اين پردهها جلوي اشعههاي UVA را ميگيرد. اشعه UVB نميتواند از شيشه عبور كند.
لباسهايي بپوشيد كه از پوست شما در برابر نور خورشيد محافظت ميكنند.
برخي از لباسها به گونهاي طراحي شدهاند كه از پوست بدن در برابر اشعههاي UV محافظت ميكنند. همچنين برخي كلاههاي لبهدار، از پوست سر و پيشاني محافظت ميكنند. استفاده از عينكهاي آفتابي كه صد درصد از چشمها و نواحي اطراف آن در برابر اشعههاي UV محافظت ميكنند. با شروع فصل گرم براي جلوگيري از به وجود آمدن هرگونه خال و لك ريز يا درشت روي پوستتان، بهتر است زودتر يك كرم ضدآفتاب مناسب تهيه كنيد و تا جايي كه برايتان ممكن است، به نكات فوق عمل كنيد.
دنیای سلامت
من کهرفتم پیش متخصص پوست برای برداشتن خال هام
بهم دوتا پماد داد که به قیمت ازاد 35 تومن شدش.
واسه لیزرم گفت هرجایی نداره معمولا بیمارستان ها دارن ومتخصص ها معمولا خال های گوشتی رو برمیدارن. اونم هزینش 30 تومن هستش.
به نظر من هرکسی باید بره پیش متخصص 5 تومنم ویزیتش هستش با دفترچه
به دکتر بگه و واسش پماد رو بنویسه من تازه یکبار از پماد استفاده کردم نتیجه گرفتم بهتون میگم>
میخواستم بدونم خال های سطحی قهوه ای رنگ روی بدن نشانه چیه برای رفعش چیکار کنیم
دوست عزیز
برخی خال های سطحی که مانند لکه هستند به دلیل استفاده نکردن از ضدآفتاب ها بوجود می آیند بخصوص اطراف چشم و دست که اکثر آنها با ضدآفتاب برطرف می شوند . برخی به دلایل ارثی بوجود می آیند باید تحت نظر پزشک بررسی شود.
سردبیر عزیز!چرامن را در این مورد راهنمای نمی کنین؟؟؟
مینای عزیز
باید با تشخیص پزشک از پماداستفاده کنید (که احتمال برداشتن خال با پماد بسیار کم هست) و برای جراحی یا لیزر هم بستگی به نوع خال شما داره که بعد از انجام آزمایشاتی نظیر پاتولوژی و یا آسیب شناسی مشخص می شه.
برداشتن خال با لیزر به چند جلسه انجام می شود که هزینه این عمل هم بستگی به دکتر و وسعت خال شما دارد.
لطفا اگه از قیمت برداشتن خال با لیزر یا جراحی اطلاعی دارین بگین و اسم پمادچیست؟چندتاخال ریز وسطحی هم تو صورتم دارم میخوام اونا روپماد ازبین ببرم خواهش میکنم راهنمای کنین!
از قیمتش اطلاعی دارین؟؟؟حدودا برداشتن هر خال با لیزر یا جراحی چقدر میشه؟؟؟
سلام خیلی خوب بود !اسم پمادی که باهاش خال رو از بین می برن چیست؟ خواهش میکنم اگه اطلاعی دارین اسمشو بهم بگین
مینای عزیز
لکه های قهوه ای و یا خالهای بسیار سطحی تا حدودی با پماد می شود از بین برد اما خال هی گوشتی و یا غیره از طریق لیزر یا جراحی سرپایی قابل برداشت هستند.