پريسا ترابي كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: مادران شيرده حدود 500 كالري انرژي بيش از دوران قبل از بارداري نياز دارند. وی افزود: مصرف مواد مغذي به مقدار لازم و كافي در دوران شيردهي مادر را در تداوم شيردهي موفقيتآميز كمك ميكند. وي ادامه داد: براي تأمين اين مقدار كالري علاوه بر مواد غذايي مقوي از چربيهاي ذخيره شده در بدن مادر در دوران بارداري نيز استفاده ميشود و دريافت ناكافي كالري موجب كاهش شير مادر ميشود. تغذيه مناسب مادر در اين دوران براي حفظ بنيه، سلامت و اعتماد به نفس مادر و همچنين تأمين نيازهاي تغذيهاي نوزاد ضروري است. وی گفت: از فوايد شيردهي ميتوان به افزايش سطح ايمني بدن شيرخوار در برابر ابتلا به انواع عفونتهاي حاد تنفسي و اسهال و تأمين املاح و ويتامينها به مقدار لازم و كافي اشاره كرد. از ديگر فوايد شيردهي مادر ميتوان به مصرف كالري در بدن مادر و بازگشت او به وزن قبل از بارداري اشاره كرد. تغذيه مكرر نوزاد با شير مادر موجب افزايش شير مادر ميشود. ترابي گفت: با شروع مصرف غذاهاي كمكي و كاهش دفعات شيردهي حجم شير توليد شده كاهش پيدا ميكند و نياز مادر به مواد مغذي نيز تعديل پيدا ميكند. كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: خستگي يكي از شايعترين علل كاهش توليد شير مادر است. مادر شيرده را بايد تشويق كرد تا در طول روز به اندازه كافي استراحت كند و حجم كارهاي خود را كاهش دهد و حمايتهاي همسر نيز از اهميت زيادي برخوردار است.