غذاهاي محلی

طرز تهیه دو نوع دلمه ارسالی کاربران

دو نوع دلمه سنتی ایرانی دلمه برگ مو و دلمه کلم بسیار خوشمزه مناسب غذا زمستانی

دلمه برگ مو

مواد لازم:

برنج ۱ پیمانه

گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم

برگ مو نیم کیلو

سبزی دلمه نیم کیلو

نمک، فلفل به میزان دلخواه

پیاز۱ عدد

فلفل زردچوبه به میزان لازم

سرکه یا لیمو تازه و شیره (شکر) به اندازه لازم


طرز تهیه:

– برنج را   تا حدی که برای برنج آبکش مورد نیاز است میپزیم

-پیاز را تفت میدهیم بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت میدهیم ،زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و تفت میدهیم

– سبزی دلمه شامل تره ( جعفری  گشنیز ، شوید  مرزه )خرد شده را داخل مایه گوشت میریزیم. اعداد داخل پرانتز نسبت های این سبزی ها هستند.

-مقداری آب جوش می آوریم و برگها را در آب قرار داده تا کمی نرم شود و بلافاصله از آب خارج میکنیم

-حالا مایه را مانند تصویر داخل برگ میپیچیم و در کف قابلمه برگ مو میچینیم و دلمه ها رادر قابلمه به صورت فشرده میچینیم

-به دلمه ها آب اضافه کرده تا روی برگ ها را بگیرد. یه قاشق روغن و کمی نمک به دلمه ها اضافه کنید. و در آخر یک بشقاب را وارونه روی دلمه ها قرار داده تا دلمه ها از هم وا نروند. بعد وقتی آب جوش آمد شعله را کم کرده تا به تدریج آب تبخیر شود.

– یک لیوان سرکه یا لیمو (نصف لیوان) را با هر میزان شیره یاشکر که دوست دارید مخلوط کنید ودر آخر به دلمه اضافه کنید تا طعم بگیرد.یا اگر دوست ندارید ملس باشه فقط ابلمیو اضافه کنید.


دلمه  برگ کلم

مواد لازم

گوشت (چرخ شده): ۴۰۰ گرم

کلم برگ: ۱ کیلوگرم

لپه (پخته و آبکش شده): یک دوم پیمانه

برنج (پخته و آبکش شده): ۱ پیمانه

سبزی دلمه (ساطوری شده): ۱ پیمانه

پیاز (نگینی خرد شده): ۲ عدد

سرکه قرمز: یک چهارم پیمانه

شکر: سه چهارم پیمانه

نمک، فلفل و زدرچوبه: به میزان لازم

رب گوجه فرنگی: ۵ ق س

روغن مایع: به میزان لازم


طرز تهیه 

– تابه ای را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن داخل آن گرم کنید. سپس ۱ عدد پیاز را درون آن کمی تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. بعد گوشت را به آن افزوده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کرده و بپزد.

– نمک، فلفل، زردچوبه و ۲ قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی را به مواد افزوده و کمی دیگر تفت دهید. سپس یک دوم پیمانه آب به آن افزوده و با در بسته بگذارید تا روی حرارت ملایم بپزد و آب آن تبخیر شود. بعد کنار بگذارید تا خنک شود.

– لپه، برنج و سبزی دلمه (مخلوطی از تره، جعفری، نعنا، مرزه، گشنیز) را به مواد افزوده و مخلوط کنید.

– کلم برگ (که از قبل قسمت ریشه آن را خارج کرده اید) را به همراه ۱ قاشق سوپخوری سرکه و مقداری نمک داخل قابلمه ای حاوی آب در حال جوش ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا نیم پز شود. سپس آن را آبکش کرده و وقتی خنک شد، برگ برگ کنید.

– با استفاده از قاشقی مقداری از مواد را داخل برگ ها گذاشته و به دلخواه بپیچید. سپس از طرفی که آن ها را پیچیده اید، کف قابلمه ای بچینید (این کار را تکرار کنید تا مواد تمام شود).

– داخل تابه ای مقداری روغن گرم کرده و پیاز دیگر را درون آن تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. سپس بقیه رب گوجه فرنگی را به آن افزوده و تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. بعد مقداری آب به آن اضافه کرده و بگذارید تا کمی بجوشد. بعد از روی حرارت بردارید (میزان سس آماده شده باید در حدی باشد که روی دلمه را بگیرد)

.- سس آماده شده را روی دلمه بریزید و با حرارت ملایم بگذارید تا به غلظت بیفتد. سپس سرکه و شکر (از قبل داخل کاسه ای مخلوط شده) را به آن افزوده و به مدت ۶۰ دقیقه بگذارید تا بپزد. از این دلمه کلم پیچ لذت ببرید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.