باقلا گياهي علفی و یکساله که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر می رسد . برگهای آن متناوب و مرکب است که دارای برگچه هایی بشکل تخم مرغ می باشد . گلهای باقلا درشت و سفید که دارای لکه های سیاه و یا بنفش است . میوه آن که همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از کرک بطول تقریبا ۱۲ سانتیمتر است .
باقالی از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری و به کنترل فشار خون کمک میکند
-
به گفته کارشناس موسسه تغذیه سلامت و توسعه، نتایج مطالعات نشان میدهد؛ ۱۰۰ گرم باقالی حاوی ۲۶ گرم پروتئین است و علاوه بر پروتئین، کلسیم و پتاسیم این ماده غذایی نیز بالا است.
-
به این ترتیب که در هر ۱۰۰ گرم از آن ۱۰۰ میلی گرم کلسیم و ۱۰۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد و میتواند تا حد زیادی از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری کرده و به کنترل فشار خون بالا کمک کند.
-
دکتر زیبا کاوه گفت: باقالی از گروه سبزیجات نشاستهای است که برخی از افراد آن را در گروه حبوبات جای میدهند و این گیاه به عنوان یکی از منابع فیبر و پروتئین شناخته شده است.
-
وی افزود: با توجه به محتوای نشاستهای باقالی، افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید از مصرف زیاد آن خودداری کنند.
-
به علاوه کسانی که به بیماری فاویسم (نوعی حساسیت غذایی که به علت نداشتن یک آنزیم خاص در بدن به وجود میآید و ممکن است کشنده باشد) مبتلا هستند باید آن را به صورت خام مصرف کنند.
-
وی تاکید کرد: باقالی نیز مانند سایر پروتئینهای گیاهی، تمام فایلهای پروتئین آن کامل نیست و برای جبران اسیدهای آمینه ضروری باید آن را با یکی از مواد غذایی گروه غلات همراه کرد