توصیه های پزشکیخواص درماني گیاهان و میوه ها

درمان نفخ شکم با سبزی

 

سالم ترین سبزیجاتی که بدون احساس نفخ میتوانید مصرف کنید
برای اینکه شکم صاف و بدون نفخ و ورم داشته باشید، سبزیجاتی که در ادامه نام برده ایم را در وعده های روزانه خود بگنجانید.سبزیجات بدون نفخ

نفخ کردن یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی است که برای خیلی از افراد بعد از خوردن غذاهای مختلف ایجاد می شود.نفخ (یا گاز) می ‏تواند به ‏خاطر بلع هوا یا از طریق فرآیند هضم غذا ایجاد شود. باکتری ‏های روده غذای نیمه ‏هضم شده را تخمیر و تولید گاز می ‏کنند.

فیبر موجود در سبزیجات، یک نیاز ضروری برای بدن است و زنان در روز باید 25 گرم از این ماده مغذی را وارد بدن کنند. با این حال بیشتر افراد از ترس نفخ شدید، سبزیجات را به میزان کافی وارد رژیم غذایی شان نمی کنند.

اگر شما مبتلا به برخی مشکلات گوارشی از جمله سندرم روده تحریک پذیر، التهاب روده و … هستید، می توانید برخی از سالم ترین سبزیجات را بدون احساس نفخ روزانه مصرف کنید:

با این 7 سبزی با نفخ شکم خداحافظی کنید
کنگر فرنگی: یک عدد آرتیشو اندازه متوسط حدود 7 گرم فیبر دارد. یعنی 30 درصد از فیبر موردنیاز روزانه فرد را تامین می کند. در ضمن، در سیستم گوارش نیز نقش مهمی دارد و موجب کارکرد بهتر آن می شود.

گوجه فرنگی: گوجه فرنگی سرشار از پتاسیم است و باعث می شود تا چربی های شکم تا اندازه زیادی از بین بروند. گوجه فرنگی لپتین نیز دارد که موجب تنظیم اشتها در انسان می شود.

  • شلغم اشتها آور و بی نفخ است .
  • عسل برای کسانی که به نفخ شکم مبتلا هستند توصیه می شود .
  • ماش بسیار زود هضم و غیر نفاخ است .
  • هلو با هر معده ای سازگار است و نفخ ایجاد نمی کند .
  • چغندر ، آرام بخش و خنک است و اگر پخته شود ایجاد نفخ نمی کند .
  • شوید نفخ شکم را از بین می برد .
  • گشنیز ضد نفخ است و دل درد را بر طرف می کند .
  • جعفری نفخ را کاهش می دهد .
  • عرق نعنای خالص بسیار ضدنفخ است .
  • مرباى پوست هندوانه مبارز سرسخت نفخ معده است .

بادمجان: حاوی مقدار بسیار کمی سدیم است و آب زیادی دارد به همین دلیل به رفع نفخ شکم کمک بسیاری می کند.

مارچوبه: مواد غذایی پروبیوتیک که بیشتر در منابع غذایی گیاهی یافت می شوند، در دستگاه گوارش تجزیه نمی شوند و غذای مورد نیاز برای باکتری های روده مانند بیفیدوباکتر و لاکتوباسیلوس را فراهم می آورند. این باکتری ها که از باکتری های پروبیوتیک هستند، تجزیه مواد در دستگاه گوارش را تسهیل می کنند و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری های روده ای مانند سرطان روده، بیماری های التهابی روده، آلرژی و… را می کاهند. یکی از پروبیوتیک های بسیار مهم اینولین است و مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین محسوب می شود.

آووکادو: یکی از دلایل احساس نفخ شدید، مصرف بیش از حد سدیم است. این در حالی است که آووکادو سرشار از پتاسیم بوده و مصرف آن اثرات مخرب سدیم را از بین می برد. به علاوه آووکادو سرشار از چربی های سالم است که منجر به جذب سایر مواد مغذی در بدن می شود.

  • از فلفل قرمز به عنوان داروی ضد نفخ استفاده می شود .
  • زیره سیاه خاصیت ضد نفخ دارد .
  • چای سبز باعث تقویت معده شده و ضمن دفع سموم بدن ، نفخ معده را نیز برطرف می کند .
  • آویشن کوهی ناراحتیهای معده را از نظر هضم و نفخ به طور کلی برطرف می کند .
  • کنگر فرنگی ، گاز و نفخ معده و روده را از بین می برد .
  • رازیانه خاصیت ضد نفخ دارد .
  • نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان ، نفخ و گاز معده را از بین می برد .

کدو سبز: خیلی از افراد به دلیل احساس نفخ پس از خوردن ماست، ترجیح می دهند دور مصرف این محصول لبنی پرخاصیت را خط بکشند؛ در صورتی که اگر یک کدو سبز متوسط رنده شده را با چند برگ نعناع تازه و خردشده به ماست اضافه کنند، این مشکل تا حد زیادی حل خواهد شد. کدو سبز یک گزینه غذایی عالی و کم کالری برای کسانی است که قصد کاهش وزن دارند.

خیار: حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی است که منجر به حفظ سلامت و شادابی پوست می شود. بر خلاف دیگر سبزیجات، خیار حاوی مقادیر کمتری از فیبر است و شما کمتر احتمال دارد که بعد از مصرف آن دچار ورم و نفخ شوید. 95 درصد از محتوای خیار را آب تشکیل می دهد.

 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

بلاک کننده تبلیغ

لطفا جهت حمایت از ما برنامه بلاک کننده تبلیغات را غیرفعال نمایید.