به گفته دکتر هاشمی، برای پیشگیری از تجمع اسید و جلوگیری از پیشرفت بیماری های کلیوی باید از میوه جات و سبزیجات بیشتر استفاده شود. میوه های کم پتاسیم نظیر سیب، نارنگی، لیمو، گریپ فروت، گیلاس، توت فرنگی، هلو، آناناس، هندوانه، تمشک و زغال اخته گزینه هایی هستند که بیماران کلیوی بهره بیشتری از مصرف آنها می برند و در مقابل میوه هایی مانند موز، کیوی، گلابی، آلو، شلیل، زردآلو، طالبی و خربزه به دلیل پتاسیم بالا مناسب نیستند. همچنین سبزیجاتی مانند خیار، کاهو، گل کلم، پیاز، فلفل، کدو، بادمجان و شلغم برای بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی مفید هستند. بیماران کلیوی نباید کدو حلوایی به دلیل داشتن نشاسته و پتاسیم بالا مصرف کنند.
این عضو انجمن علمی متخصصان غدد درون ریز ایران می افزاید: پروتئین ها از اجزایی است که بر کارکرد کلیه ها تاثیر می گذارد و مصرف زیاد آنها بار کلیه ها را افزایش می دهد. بر این اساس، بیماران کلیوی عمدتا باید مصرف مواد پروتئینی بویژه گوشت های قرمز را محدود کنند، ولی این به معنای قطع کامل این گروه در تمام بیماران نیست.
دکتر عین اللهی نیز تاکید می کند: کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی در جلوگیری از بیماری های کلیه یا تشدید و تسریع آنها را در سلامت کلیه ها بسیار مهم است. همچنین کاهش مصرف پروتئین در رژیم غذایی موجب کاهش فشار داخل گلومرولی در بیماران کلیوی بخصوص مبتلایان به بیماری کلیوی بر اثر دیابت شده و موجب پیشگیری یا کاهش سیر پیشرونده بیماری کلیه می شود. ناگفته نماند خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را می توان با روزانه ۳۰ دقیقه و در هفته ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط کاهش داد.